Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MESLEKLERİ ÖĞRENELİM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MESLEKLERİ ÖĞRENELİM."— Sunum transkripti:

1 MESLEKLERİ ÖĞRENELİM

2 BİLİN BAKALIM BEN KİMİM

3 Hasta ve yaralı insanlara bakar ve onların iyileşmesinde de yardımcı olurum.
Hastalığın belirtilerini izlerim. Hastalara ilaç veririm.  İnsanların hastalık durumlarında kendilerine ve ailelerine nasıl bakacaklarını anlatırım. hasta ve yaralı insanlara bakarlar ve onların iyileşmesinde de yardımcı

4 TAHMİNİNİZ VAR MI?

5 HEMŞİRE

6 İnsanlara hukuk hakkında ne yapması yada ne yapmaması gerektiği hakkında tavsiyelerde bulunurum.
Yasalar hakkında insanları yönlendiririm. Örneğin bir yakınınız mahkemeye gittiğinde onu savunmak benim işimdir. Yada suç işlemiş insanları da temsil ederek adil yargılanmalarını sağlarım.

7 AVUKAT

8 Dünyayı anlama yeteneğini benimle kazanırsınız.
Zekamızı, hayal gücümüzü ve yeteneklerimizi kullanmayı ben öğretirim size. Okumayı yazmayı,yeni yeni şarkıları Atatürk’ü, yepyeni bilgileri öğretmek için çalışırım size.

9 ÖĞRETMEN

10 Hayvanların sağlıklı ve iyi olmasıyla ilgilenirim.
Hasta hayvanları tedavi ederim. At ve inek gibi büyük hayvanların doğumuna yardım eder ve hayvan sahiplerine yeni doğanlara nasıl bakacakları konusunda bilgi veririm.

11 VETERİNER

12 Doktorların ve dişçilerin önerileri doğrultusunda, yazdıkları reçeteleri hazırlamak amacıyla ilacın farklı türlerini hazırlarım.

13 ECZACI

14 İnsanların dişleriyle ilgilenen  bir doktorum.
Kanal tedavisi ve dolgu yapar, dişetlerinde büyük bir problem olduğunda ameliyat yaparım. Bazen tedavi için iğne kullanırım ama merak etmeyin hiç canınızı acıtmadan yaparım. Dişlerinizi fırçalamayı unutmayın.

15 DİŞÇİ

16 Ev ve bina inşa eder,ofis ve apartmanlar için planlar yaparım.
Okul ve havaalanlarını dizayn ederim. Yapılacak binaların doğru olup olmayacağına ve çevreye zarar verip vermeyeceğini de karar veririm. Bu konuşmalardan sonra müşteri için bir ön çizim yaparım.

17 MİMAR

18 Hikaye yada gerçek olayları yazarım
Kitap yazmanın dışında magazin veya gazeteler için ,radyo ve televizyonlar için de yazılar yazarım. Yazı yazmaya başladığımda kütüphanelerden yada röportaj yaparak bilgi toplarım. Benim kitaplarımı okuyor musunuz çocuklar?

19 YAZAR

20 İnsanlığın tarihini araştıran bir bilim adamı ve tarihçiyim.
Binlerce yıl öncesinden günümüze kadar yaşamış  toplumların ve insanların gelişimi üzerine çalışırım. Bu çalışma tüm dünyadaki insanların hayatlarını ve onların kalıntılarını araştırmak ve incelemekle yapılmaktadır.

21 ARKEOLOG

22 Hava hakkında eğitim alan ve birkaç saat,hafta ve ay gibi yakın gelecekte havanın nasıl değişeceğini tahmin eden bilim adamıyım. Radyo ve televizyondan size hava hakkında bilgiler veririm.

23 METEOROLOG

24 Benim ömrüm yollarda geçiyor.
Bazen yük bazen insan taşıyorum. Ailemi özlüyorum ama para kazanıp,onların ihtiyaçlarını karşılıyorum.

25 ŞOFÖR

26 Sebzelerin,meyvelerin en tazesini satarım.
Siz çocukları çok severim. Alın benim gıdalarımdan, vitaminli meyvelerimden.

27 MANAV


"MESLEKLERİ ÖĞRENELİM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları