Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ANNELER GÜNÜ... Anneler günü Mayısın 2.Haftası www.sunuindir.com.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ANNELER GÜNÜ... Anneler günü Mayısın 2.Haftası www.sunuindir.com."— Sunum transkripti:

1 ANNELER GÜNÜ... Anneler günü Mayısın 2.Haftası

2 ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN DIR ?
Anneler günü ülkemizde her yıl mayıs ayının 2. ci haftasına gelen pazar günü kutlanmaktadır. Anneler günü her ülkede mayıs ayında farklı tarihlerde kutlanmaktadır. Ülkemiz ve oldukça çoğu ülkede mayıs ayının ilk 2.ci pazarı anneler günü olarak kutlanmakta ve anneleri şereflendiren gün olmaktadır. Anneler bu günde çeşitli hediyeler almaktadır. Küçük bir demet çiçek ten paha biçilemeyen pırlantalara kadar her türlü hediye annelere anneler gününde sunulmaktadır. Anneler günü babalar gününü destekleyen ve tamamlayan bir unsur olarak gözükmektedir.

3 Çıkma sebepleri ! Anneler gününün çıkma sebeplerine bakıldığında çok farklı rivayetler ortaya atılmaktadır. Annesi ölen küçük bir kız çocuğunun ölüm yıldönümünde annesini anması ile başlayıp geliştiği söylenmektedir. Daha eskilere baktığımızda anneler günü çıkma sebeplerinde eski tarihlerdeki bayram gününün tarihi olduğu , Yunanistan da en büyük tanrıça anneye ait olan bir gün , Anadolu da yaşayan milletlerde bahar bayramı günü , Romalılarda ise annelere ait bir günün oluşması ile hediyeler alımı ile başladığı kaynaklarda gösterilmektedir.

4 Niçin Kutlanır ? anne öyle bir varlıktır ki, yanında olduğunu bilmeniz size tarifi mümkün olmayan bir huzur verir. Sizi dokuz ay karnında taşıyan, 9 ay boyunca çift canlı gezen ve sizi 9 ay boyunca unutması gibi bir imkanı olmayan o yüce varlık anne … Her insanda olduğu gibi annede de hatırlanmak duygusu gerçekten çok güzel bir şeydir. Hatırlanma ki değerli olduğunu anlamak gerçekten ona huzur verecektir. Ona vereceğiniz bir çiçek, bir şiir kim bilir belki de daha büyük bir hediye onun için hayatta aldığı en değerli hediye oluverecektir.

5 anneler günü hediyeleri …
Kendi içinden gelen bir resim …

6 SEVGİNİ VERMEK

7 İçinden gelen bir şiir ….
ÖNCELİKLE CANIMDAN ÇOK SEVDİĞİM, ŞU YALAN DÜNYADAKİ TEK GERÇEĞİM, SESSİZLİKLER İÇİNDE TEK SESİM OLAN BİRİCİK ANNEMİN ANNELER GÜNÜNÜ KUTLARIM...

8 Bir Demet Çiçek…

9 Takılar ….

10 VB.BİRÇOK HEDİYELER… ANNE SEVGİSİ

11 DÜNYANIN ENDEĞERLİ HAZİNESİ
ANNE

12 ANNEDEDİR EN SICAK SEVGİ

13 SEN OLMASANDA “ANNEN “ HEP SENLE BİRLİKTE…..

14 SANA OLAN SEVGİM ANNE…

15 ANNELER GÜNÜ... ANNE

16 ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN


"ANNELER GÜNÜ... Anneler günü Mayısın 2.Haftası www.sunuindir.com." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları