Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Countries ● Nationalities ● Languages

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Countries ● Nationalities ● Languages"— Sunum transkripti:

1 Countries ● Nationalities ● Languages
“Onlar nereli?” Countries ● Nationalities ● Languages talebe U3

2 1 Where are they from? Click to see. Buongiorno! Koniçiva! Privyet!
Sophia / İtalyan Yoko / Japon İrina / Rus Buenos dias! Kalimera! Selamın Aleyküm! Maria / Meksikalı Eleni / Yunan Fatima / Suriyeli

3 2 3 Cezayir İngiltere Hindistan Mısır Yunanistan Fas
Learn the countries. Which countries? Click to see. Almanya Arjantin Brezilya Cezayir Çin Fas Fransa Hindistan İngiltere İran İrlanda İskoçya İspanya İtalya Japonya Macaristan Mısır Peru Rusya Ürdün Yeni Zelanda Yunanistan Cezayir İngiltere Hindistan Mısır Yunanistan Fas

4 4 İskoçya – İskoç = Scottish Last vowel Suffix
Nationalities: İskoçya – İskoç = Scottish İtalya – İtalyan = Italian Fransa – Fransız = French Some nationalities are made with the suffix “- lı / li / lu / lü”. This suffix is used with countries. Çin – Çinli = Chinese Mısır – Mısırlı = Egyptian The question for nationalities is “nereli”. O nereli? = Where is he from? O Türk. = He is Turkish / from Turkey. Last vowel Suffix a / ı - lı o / u - lu e / i - li ö / ü - lü

5 5 6 Nationalities. Write the answers on a piece of paper.
o / İskoçya o / İspanya o / Yunanistan o / Fransa o / Japonya o / Rusya o / İngiltere o / Macaristan o / S. Arabistan o / İtalya O İskoç. O Rus. O İspanyol. O İngiliz. O Yunan. O Macar. O Fransız. O Arap. O Japon. O İtalyan. 6 Click to check your answers.

6 7 8 Nationalities. Write the answers on a piece of paper.
o / Hollanda o / İran o / İrlanda o / Çin o / Brezilya o / Ürdün o / Nijerya o / Suriye o / Peru o / Kanada O Hollanda.. . O Ürdün... O İran.. . O Nijerya... O İrlanda.. . O Suriye... O Çin.. . O Peru... O Brezilya.. . O Kanada... 8 Click to check your answers.

7 7 8 Nationalities. Write the answers on a piece of paper.
o / Hollanda o / İran o / İrlanda o / Çin o / Brezilya o / Ürdün o / Nijerya o / Suriye o / Peru o / Kanada O Hollandalı. O Ürdünlü. O İranlı. O Nijeryalı. O İrlandalı. O Suriyeli. O Çinli. O Perulu. O Brezilyalı. O Kanadalı. 8 Click to check your answers.

8 9 10 Which sentence is true? Click to check your answers. O Fransalı.
O Fransız. O Ekvatorlu. O Ekvatorlü. O Belçikalı. O Belçikali. O Arjantinlı. O Arjantinli. O Cezayirlı. O Cezayirli. O İskoç. O İskoçyalı. 10 Click to check your answers.

9 9 10       Which sentence is true? Click to check your answers.
O Fransalı. O Fransız. O Ekvatorlu. O Ekvatorlü. O Belçikalı. O Belçikali. O Arjantinlı. O Arjantinli. O Cezayirlı. O Cezayirli. O İskoç. O İskoçyalı. 10 Click to check your answers.

10 11 12 Onun adı Martina. Martina yirmi yedi yaşında.O bir mimar.
Click to read about her. Click to read about him. Onun adı Martina. Martina yirmi yedi yaşında.O bir mimar. Martina Venedikli. O evli değil. O “Evlenmek için erken,” diyor. Martina İtalyanca konuşuyor. Çünkü o İtalyan. Ayrıca İngilizce biliyor. Martina şimdi Türkçe öğrenmek istiyor. Onun adı Juan. Juan Bey kırk iki yaşında. O bir doktor. Juan Madridli. O evli. Onun iki tane kızı var. Juan İspanyolca konuşuyor. Çünkü o İspanyol. Ayrıca Fransızca biliyor. Juan şimdi bir kursa gidiyor. Çünkü o Türkçe öğrenmek istiyor.

11 13 Kim 42 yaşında? Kim 27 yaşında? Kim mimar? Kim doktor?
Do you remember? Answer the questions about Martina and Juan. Kim 42 yaşında? Kim 27 yaşında? Kim mimar? Kim doktor? Martina nereli? Juan nereli? Kim evli değil? Kim Fransızca biliyor? Kim İtalyanca konuşuyor? Kim Türkçe öğrenmek istiyor? … 42 yaşında.

12 14 “- ce / ca (çe / ça)” is used to make languages. Last vowel Suffix
Alman – Almanca = German İngiliz – İngilizce = English Arap – Arapça = Arabic Türk – Türkçe = Turkish Last vowel Suffix a / ı / o / u - ca e / i / ö / ü - ce Last consonant Suffix p / t / ç / ş / s / k / f - ça / çe

13 15 16 Languages. Write the answers on a piece of paper.
Türk İspanyol Arap İtalyan İngiliz Rus Yunan Macar Hintli Japon Türk.. Rus.. İspanyol.. Yunan.. Arap.. Macar.. İtalyan.. Hint.. İngiliz.. Japon.. 16 Click to check your answers.

14 15 16 Languages. Write the answers on a piece of paper.
Türk İspanyol Arap İtalyan İngiliz Rus Yunan Macar Hintli Japon Türkçe Rusça İspanyolca Yunanca Arapça Macarca İtalyanca Hintçe İngilizce Japonca 16 Click to check your answers.

15 17 18 Which sentence is true? Click to check your answers.
O Rusca biliyor. O Rusça biliyor. O Yunance öğreniyor. O Yunanca öğreniyor. O İtalyanca anlıyor. O İtalyance anlıyor. O Arapça yazıyor. O Arapca yazıyor. O Ermeniçe konuşuyor. O Ermenice konuşuyor. O İngilizce okuyor. O İngilizçe okuyor. 18 Click to check your answers.

16 17 18       Which sentence is true? Click to check your answers.
O Rusca biliyor. O Rusça biliyor. O Yunance öğreniyor. O Yunanca öğreniyor. O İtalyanca anlıyor. O İtalyance anlıyor. O Arapça yazıyor. O Arapca yazıyor. O Ermeniçe konuşuyor. O Ermenice konuşuyor. O İngilizce okuyor. O İngilizçe okuyor. 18 Click to check your answers.

17 19 ben = I Last vowel Suffix Ben doktorum. = I am a doctor.
Verb to be: ben = I Ben doktorum. = I am a doctor. sen = you Sen doktorsun. = Your are a doctor. There is no suffix for “o”. o = he, she, it O doktor. = He is a doctor. Last vowel Suffix a / ı Ben - (y) ım o / u Ben - (y) um e / i Ben - (y) im ö / ü Ben - (y) üm a / ı Sen - sın o / u Sen - sun e / i Sen - sin ö / ü Sen - sün

18 20 21 Verb to be. Write the answers on a piece of paper.
O Alman. O İranlı. O Perulu. O Türk. O Japon. O İngiliz. O Alman. O İranlı. O Perulu. O Türk. O Japon. O İngiliz. Ben Alman... Sen Alman…. Ben İranlı…. Sen İranlı…. Ben Perulu…. Sen Perulu…. Ben Türk... Sen Türk…. Ben Japon... Sen Japon…. Ben İngiliz... Sen İngiliz…. 21 Click to check your answers.

19 20 21 Verb to be. Write the answers on a piece of paper.
O Alman. O İranlı. O Perulu. O Türk. O Japon. O İngiliz. O Alman. O İranlı. O Perulu. O Türk. O Japon. O İngiliz. Ben Almanım. Sen Almansın. Ben İranlıyım. Sen İranlısın. Ben Peruluyum. Sen Perulusun. Ben Türküm. Sen Türksün. Ben Japonum. Sen Japonsun. Ben İngilizim. Sen İngilizsin. 21 Click to check your answers.

20 22 23 Which sentence is true? Click to check your answers.
Ben Hintliyim. O Hintlisin. Sen Suriyelisin. Sen Suriyeliyim. Sen Kanadalıyım. Ben Kanadalıyım. Ben Arabım. Ben Arapım. Ben İspanyolüm. Ben İspanyolum. Sen Russun. Sen Rusun. 23 Click to check your answers.

21 22 23       Which sentence is true? Click to check your answers.
Ben Hintliyim. O Hintlisin. Sen Suriyelisin. Sen Suriyeliyim. Sen Kanadalıyım. Ben Kanadalıyım. Ben Arabım. Ben Arapım. Ben İspanyolüm. Ben İspanyolum. Sen Russun. Sen Rusun. 23 Click to check your answers.

22 24 Who are they? Read about them. Onun adı Sid. Sid yirmi beş yaşında. O bir dişçi. O Hintli. Bu yüzden, o Hintçe biliyor. O ayrıca İngilizce ve Fransızca konuşuyor. Onun adı Lena. Onun soyadı Bulut. Onun soyadı Türkçe, çünkü o bir Türk ile evli. O yirmi sekiz yaşında. O bir fotoğrafçı. O Litvanyalı. Bu yüzden, o Litvanyaca biliyor. O ayrıca Türkçe konuşuyor. Onun adı Sophia. Onun soyadı Balakov. O otuz dokuz yaşında. O bir doktor. O Bulgar. Bu yüzden, o Bulgarca biliyor. O ayrıca Türkçe konuşuyor. 25 Click to see the texts.

23 26 Kim otuz dokuz yaşında? Kim yirmi sekiz yaşında? Kim bir doktor?
Do you remember who? Answer the questions. Kim otuz dokuz yaşında? Kim yirmi sekiz yaşında? Kim bir doktor? Kim bir Türk ile evli? Kim Fransızca biliyor? Kim bir fotoğrafçı? Kim İspanyolca biliyor? Kim Türkçe biliyor? … 39 yaşında.

24 27 Onun adı ne? O evli mi? O kaç yaşında? O hangi dili biliyor?
Study with a partner. Ask about your friend’s friend. Answer the questions. Onun adı ne? O evli mi? O kaç yaşında? O hangi dili biliyor? O nereli? O ne yapmak istiyor? Onun işi ne?

25 28 Who are they? Read the texts. Merhaba. Benim adım Ahmet. Benim soyadım Dikmen. Ben yirmi dört yaşındayım. Ben bir öğrenciyim. Ben İstanbulluyum. Ben evli değilim. Bence evlenmek için erken. Ben İngilizce ve Türkçe biliyorum. Ben bir doktor olmak istiyorum. Hoşça kal. Selam. Benim adım Vanida. Ben bir öğrenciyim. Ben yirmi iki yaşındayım. Ben şu anda Türkiye’deyim. Ben Tayca biliyorum. Çünkü ben Taylandlıyım. Ben ayrıca Türkçe öğrenmek istiyorum. Bu yüzden, ben şu anda Türkiye’deyim. Görüşürüz.

26 29 30 Doğru Yanlış Ahmet yirmi iki yaşında. Vanida yirmi iki yaşında.
True () or false (). Doğru Yanlış Ahmet yirmi iki yaşında. Vanida yirmi iki yaşında. Ahmet bir öğrenci. Vanida bir öğrenci değil. Vanida İstanbullu. Ahmet İngilizce biliyor. Vanida Türkçe öğrenmek istiyor. 30 Click to see the answers.

27 29 30 Doğru Yanlış        Ahmet yirmi iki yaşında.
True () or false (). Doğru Yanlış Ahmet yirmi iki yaşında. Vanida yirmi iki yaşında. Ahmet bir öğrenci. Vanida bir öğrenci değil. Vanida İstanbullu. Ahmet İngilizce biliyor. Vanida Türkçe öğrenmek istiyor. 30 Click to see the answers.

28 31 Read about my class. Benim arkadaşlarım. Bu benim sınıfım. Sınıfta her ülkeden öğrenci var. Çen Çinli. O Şangaylı. O Çince biliyor. Nataşa Rus. O Moskovalı. O Rusça biliyor. Karlos İspanyol. O Madridli. O İspanyolca biliyor. Hans Alman. O Münihli. O Almanca biliyor. Dimitri Yunan. O Selanikli. O Yunanca biliyor. Nikol Fransız. O Parisli. O Fransızca biliyor. Sato Japon. O Kyotolu. O Japonca biliyor. Ayşe Arap. O Mısırlı. O Arapça biliyor. Öğrenciler farklı ülkelerden. Ama biz iyi arkadaşız. U4

29 “Sen ne iş yapıyorsun?” Professions talebe U4


"Countries ● Nationalities ● Languages" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları