Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi"— Sunum transkripti:

1 Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
Tüm Sınıflar İçin Sunum ve Afiş Hazırlama Dönem Sonu Ödevleri

2 Ödevleri Yaparken Seçilecek Konular
1.Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi konuları, 2.Toplumsal sorunlar (sokak çocukları, trafik, çevre kirliliği, sokak hayvanları, küresel ısınma, kuraklık, açlık, susuzluk vs…) 3.İlgi alanları (müzik, spor, resim, sinema, tiyatro, yaratıcı drama, dans) 4.Futbol takımları ve ünlüleri tanıtmamaya, kendimizi geliştirecek ve yeni bilgiler öğreneceğimiz konular bulmaya özen gösterelim 5.Seçilecek iki ödev konusu birbirinden farklı olmalıdır. 6.Ödevleri hazırlarken kullandığımız kaynakları Kaynakça bölümünde belirtelim.

3 Ödevlerin Teslim Tarihi
Hazırlanacak ödevler ocağın birinci haftasında teslim edilmiş olmalı (En geç 9 Ocak 2015). Öğrencilerimiz ödevlerini yaparken okul BT sınıflarını teneffüslerde ve öğle arasında kullanabilirler.

4 Birinci Ödev (Sunum) Powerpoint programında 16 slaytlık bir sunum. Sunumda aşağıdaki özellikler olmalıdır. Her slaytta resim, metin ve başlık, Slayt geçişi, Her nesnede (başlık, metin ve resim ) özel animasyon, Bilgilendirme slaytı olacak (hazırlayan öğrencinin bir fotoğrafı), son slayt olabilir. Ses, video vb. uygulamalar eklemek isteğe bağlıdır. İçindekiler eklemek isteğe bağlıdır. Ödev 50 puan değerindedir.

5 İkinci Ödev (Afiş) Microsoft Office Word programında bir afiş tasarımı (bir sayfa olacak). Olması gerekenler; Metin kutusu, Küçük resim, Sayfa kenarlığı (tercihe bağlı), Otomatik şekiller, Sayfaya arka plan rengi (tercihe bağlı), En az 6 metin kutusu, en az 5 görsel olacak (fotoğraf, resim, karikatür, otomatik şekil) Afişi hazırlarken ne öğrendiğinize dair sol alt tarafta bir metin kutusu. Ödev 50 puan değerindedir.

6 Örnek Afiş Tasarımı

7 Örnek Slayt Gösterisi Donanım Nedir?
Asdas asdasdasd asdsa das da

8 Yazılım Nedir? sadadadasdasdad

9 Hazırlayan öğrencinin fotoğrafı.
Hazırlayan öğrencinin adı, soyadı. Hazırlarken neler öğrendi!!! Örnek: Merhaba, ben Gökhan. Bu slaytı hazırlarken slayt eklemeyi, slayt geçişini, slayta küçük resim eklemeyi öğrendim.


"Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları