Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KUVAYIMİLLİYE VE DÜZENLİ ORDU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KUVAYIMİLLİYE VE DÜZENLİ ORDU"— Sunum transkripti:

1 KUVAYIMİLLİYE VE DÜZENLİ ORDU
- Kuvayımilliye ve Düzenli Ordu T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük KUVAYIMİLLİYE VE DÜZENLİ ORDU

2 BATI CEPHESİ T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük
- Kuvayımilliye ve Düzenli Ordu T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük BATI CEPHESİ Yunanistan, 19. yüzyılda bağımsızlığını kazandı. Batı Anadolu’ yu da hakimiyetine almak istedi. Paris Barış Konferansı’ nda alınan kararla Yunanlılar, İzmir’ i işgal ettiler. Halk, Kuvayımilliye birlikleri ve Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti ile direnişe geçti.

3 KUVAYIMİLLİYE NEDİR? T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük
- Kuvayımilliye ve Düzenli Ordu T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük KUVAYIMİLLİYE NEDİR? Kuvayımilliye, düşmana karşı mücadele eden ilk birliklerimizdir. Bölgesel olarak kurulmuştur. Halkın kendi imkanlarıyla oluşturduğu düzensiz birliklerdir. Düşmanın kolayca ilerlemesini engellemiştir. Kuvayımilliye düşmana zararlar verdirmiştir.

4 Neden Düzenli Orduya Geçildi?
- Kuvayımilliye ve Düzenli Ordu T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Neden Düzenli Orduya Geçildi? Kuvayımilliye, düşmanı sadece yavaşlatıyor ancak düşmanın ilerlemesini durduramıyordu. Kuvayımilliye birliklerinde bulunanların bir kısmı, ihtiyaçlarını halktan zorla alıyordu. Kuvayımilliye liderlerinin bir kısmı başına buyruk hareket ediyordu. Sonunda, düzenli orduya geçildi.

5 DÜZENLİ ORDUYA GEÇİŞ T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük
- Kuvayımilliye ve Düzenli Ordu T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük DÜZENLİ ORDUYA GEÇİŞ Yunanlıların saldırısı karşısında Batı Anadolu’nun bir kısmı elimizden çıktı. Ali Fuat Paşa’ nın komutası altındaki Kuvayımilliye birlikleri, 24 Ekim 1920’ deki Gediz Muharebesi’nde Yunanlılara yenildi. Yenilginin sebebi olarak, Kuvayımilliye’ nin yeterli işbirliği yapmaması ve Çerkez Ethem’in isteksizliği görüldü. 9 Kasım 1920’ de Batı Cephesi, ikiye ayrıldı. Batıya Albay İsmet Bey, Güneye ise Albay Refet Bey getirildi.

6 Batı Cephesi Komutanları
- Kuvayımilliye ve Düzenli Ordu T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Batı Cephesi Komutanları Mustafa Kemal’in Harp Okulu’ndan sınıf arkadaşıdır. Trablusgarp’ ta görev almıştır. Sivas Kongresi’ nden sonra başarısından dolayı Kuvayımilliye birliklerinin başına geçmiştir. Kurtuluş Savaşı’ nı başlatan komutanlardandır. Trablusgarp, Balkan ve I. Dünya Savaşı’ nda görev almıştır. Çerkez Ethem Ayaklanması’ nı bastırmıştır. Ali Fuat Cebesoy Refet Bele

7 Kuvayımilliye Liderlerinden…
- Kuvayımilliye ve Düzenli Ordu T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Kuvayımilliye Liderlerinden… Çerkez Ethem Yörük Ali Efe Demirci Mehmet Efe Galip Hoca (Celal Bayar) Ayrıca Kuvayımilliye birliklerinin başlarında Ali Çetinkaya, Bekir Sami Bey, Kazım Özalp gibi komutanlar bulunmaktaydı.

8 ! SONUÇ T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Batı Anadolu’ nun işgali
- Kuvayımilliye ve Düzenli Ordu T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ! SONUÇ Batı Anadolu’ nun işgali Kuvayımilliye birliklerinin direnişe geçişi Kuvayımilliye birliklerinin başarısızlığı Düzenli ordunun kurulması


"KUVAYIMİLLİYE VE DÜZENLİ ORDU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları