Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ"— Sunum transkripti:

1 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
IT – Information Technology Eymen CEVENT NİSANİ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni

2 Bilişim Teknolojileri
Bilişim Teknolojileri Nedir? Öncü Kuruluşlar ve Eğitimler

3 Bilişim Teknolojileri Nedir?
Bilişim Teknolojileri aslında bilgisayar sektöründeki gelişmelerin sonucunda ortaya çıkmış ve verileri saklamak, iletmek ve işlemek için kullanılan bilgisayar donanım ve yazılım teknolojilerini içeren bir alandır. Ancak bugün için Bilişim Teknolojileri (BT), yalnızca bilgisayar sistemlerinin kurulması ve yazılımların yapılandırılması ile sınırlı bir alan değildir.

4 Bilişim Teknolojileri Nedir?
BT, güncel bir bakışla; bilgisayar donanımı, yazılımı, networkler, iletişim teknolojileri, bu alanda yetişmiş insan gücü, prosedürler, internet, intranet ve iletişim araçları gibi çok sayıda bileşene sahiptir. bilişim teknolojilerinin “değer yaratan ve değer katan” bir dizi teknoloji ve araçtan oluştuğu unutulmamalıdır. Bu anlamda gereksinimleri iyi bir şekilde belirlemek, doğru çözümler geliştirmek için de iyi bir örgütlenme ve stratejiye sahip olmak gerekir.

5 Bilişim Teknolojileri Nedir?
ŞİRKETLERE NELER SAĞLAR Yöneticilerin karar verme süreçlerine yardımcı olur: Veritabanı sistemleri, çalışma tablosu programları ve daha birçok yazılım sistemi, kurumsal verilerin değerlendirilmesinde ve yöneticilere anlamlı bilgiler şeklinde sunulmasında önemli rol oynarlar. Maliyetleri azaltır: Biişim teknolojisi araçları, ürün geliştirme, üretim, dağıtım ve müşteri ilişkileri yönetimi bakımından maliyetleri büyük ölçüde azaltır ve zaman tasarrufu sağlarlar. Ayrıca, Internet, Intranet, diğer network ve iletişim olanakları ofis içinde ve ofisler arasındaki iletişim maliyetlerini önemli ölçüde azaltır. Bilginin akmasını sağlar: Bilginin şirket içinde akması sağlanır. Her düzeyde gereken bilgi gereken noktaya hızlı biçimde akar ve şirket çalışanlarının takım halinde (verimli) çalışması sağlanır. Bu işlemler bir bütün olarak iş akışını oluşturur. İş akışı sayesinde dökümanların yönlendirilmesi onaylanması ve ilgili kişilere çok kısa sürede ulaştırılması sağlanır. Bu da şirketlerin hızlı karar vermesini ve birçok sürecinde kaliteyi arttırmasını sağlar. Çeviklik: Çeviklik kavramı da bilişim teknolojilerinin şirketlere kattığı önemli bir değerdir. Pazar ve yasalar değiştiğinde şirketin hemen adapte olması gerekir. Bunun yanı sıra ürünlerin yaşam süreleri de gün geçtikçe kısalmaktadır. Bilgisayar sistemleri üzerinde geliştirilen doküman yönetimi ve iş akışı sistemleri yeni prosedürlerin hızla hayata geçmesini sağlar.

6 Bilişim Teknolojileri Nedir?
ÖNEMİ ARTTI İş stratejileri: Zamanı ve uzaklıkları azaltır. Elektronik ticareti olanaklı kılar. Şirket kültürü: Bilginin kolayca akmasını sağlar. Şeffaflık ve katılımcı yönetim sağlar. Organizasyon yapısı: Birbirine bağlı sanal ve elektronik şirket yapısını oluşturur. Yönetim süreci: Karmaşık karar alma süreçlerinde yardımcı olur. Çalışma alanı: Evde ya da yolda (her yerde) iş yapılmasını sağlar.

7 Bilişim Teknolojileri Nedir?
Eskiden denetim ve yönetim aracı olarak benimsenen bilişim teknolojileri bugün stratejik kararların verilmesinde en önemli rolü oynamaktadır. Şirket sahipleri ve yöneticiler, farklı kaynaklardan gelen çok sayıda bilgiyi değerlendirmek, kararları almak ve kısa zamanda uygulamak zorundadırlar. Bilişim Teknolojileri, günümüzde şirketlerin başarısında mutlak rol oynayan bir dizi teknoloji ve araçtan oluşur. Ancak şirketler belli bir stratejiyle bu teknolojilerden yararlanmayı bilmelidirler. Bunun en önemli etkeni de kuşkusuz bu alanda yetişmiş insan gücü faktörüdür.


"BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları