Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

LİNZ YAŞAM REHBERİ Sena ÖZKAN Şule ZAMBAK Duygu Hülya DEMİR AVUSTURYA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "LİNZ YAŞAM REHBERİ Sena ÖZKAN Şule ZAMBAK Duygu Hülya DEMİR AVUSTURYA"— Sunum transkripti:

1 LİNZ YAŞAM REHBERİ Sena ÖZKAN Şule ZAMBAK Duygu Hülya DEMİR AVUSTURYA

2 Sonunda beklenen oldu. Adınız Erasmus biriminde açıklandı ve hibeli öğrencisiniz. Bunun için şimdi ne yapmam gerek telaşına kapıldıysanız eğer bu rehber umarım size yardımcı olacaktır….

3 Erasmus Erasmus, Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programlarından Lifelong Learning Programme (LLP) bünyesinde yüksek öğretim düzeyindeki işbirliğine yönelik programdır. Programının amacı yükseköğretimde kalitenin artırılması ve Avrupa boyutunun güçlendirilmesidir. Program kapsamında; yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri, kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için hibe niteliğinde karşılıksız mali destek sağlamaktadır. Erasmus Programı öğrencilere yurt dışı deneyimi, çok kültürlü ortamda ders işleme, değişik kültürleri tanıma, Türk kültürünü tanıtma, yeni arkadaşlar edinme, farklı bir okulda öğrenci olabilme ve farklı bir sistem görebilme olanakları kazandırır.  Detaylı bilgi için Marmara Üniversitesi Uluslararası ofis web sayfasını ziyaret edebilirsiniz:

4 Linz’e gitmeden önce erasmus birimine teslim edilmesi gereken belgeler
1. Erasmus Birimi Başvuru Formu 2. İkili Anlaşma 3. Student Application Formu: Misafir olunacak üniversiteye mobility online üzerinden Online olarak yapılan başvurunun bir çıktısı alınarak teslim edilecek. 4. Öğrenim Anlaşması(Learning Agreement): yurtdışında alınacak derslerin eşdeğerliğinin sağlanabilmesi için öğrencilerin Öğrenim Anlaşması(L.A)’na yazılacak derslerin Erasmus Koordinatörü ile belirlenip yazılacak 3 nüsha imzalanarak çıktısı alındıktan sonra misafir olunan üniversiteye gönderilir. Misafir olunan üniversite koordinatörleri imzaladıktan sonra Orijinal Öğrenim Anlaşmalarından 1i misafir olunan üniversitede 1’i Marmara Üniversitesi LLP/Erasmus Birimi’nde 1’ide öğrencide kalacak şekilde hazırlanmalıdır. 5. Akademik Eşdeğerlik Belgesi: Akademik Eşdeğerlik Belgesi, Öğrenim Anlaşması ile birlikte her dönem için 3’er adet hazırlanacaktır. Akademik Belgesi’nde Gidilen Kurumda Alınan Dersler bölümüne, Learning Agreement’da ECTS kredi miktarı ile birlikte girilen derslerin birebir aynısı girilecektir. Akademik Eşdeğerlik Belgesinin öğrenci ile Bölüm Koordinatörü tarafından hazırlanıp Fakülte Yönetim Kurulu’ndan geçtikten sonra Erasmus Koordinatörü tarafında imzalanmak üzere LLP/Erasmus Birimi’ne bırakılması gerekmektedir. 6. Kabul Yazısı: Misafir olunacak üniversiteye başvuru yaptıktan sonra öğrenciye gönderilen Kabul Yazısı’nın bir kopyası LLP/Erasmus Birimine getirilecektir. Belgenin aslı vize işlemleri nedeniyle Konsolosluk için gerektiğinden öğrencide kalacaktır.

5 7. Öğrenci Sözleşme Formu
Sözleşme Formu öğrenci ile birlikte LLP/Erasmus Birimi tarafından doldurulacaktır. Sözleşme Formunun düzenlenebilmesi için; Vizeyi aldığına dair vize sayfa fotokopisi, Davet Yazısı fotokopisi Öğrenci Belgesi alı Halk Bankası Kuyubaşı Şubesinde öğrencinin adına açılmış vadesiz Euro hesabı olduğunu gösterir banka belgesi fotokopisi Nüfus Cüzdan Fotokopisi, gerekmektedir. 8. Öğrenci Hibe Taahhütnamesi (Erasmus Birimi tarafından hazırlanarak öğrenci tarafından imzalanacaktır.) 9. Pasaport ve Vize Yazısı Formu Bu form öğrenci tarafından doldurulup imzalandıktan sonra Kabul Belgesi ve Akademik Takvim ile birlikte LLP/Erasmus Birimi’ne teslim edilecektir. 10. Banka Belgesi Halkbankası Kuyubaşı Şubesi’nde öğrencinin kendi adına vadesiz Euro hesabı açtığına dair Banka Belgesinin Fotokopisi gerekmektedir. 11.Pasaport sayfaları, pasaport süresi, kimlik bilgileri ve vize sayfalarının Fotokopisi. 12.Vekaletname Fotokopisi 13. Nüfus Cüzdan Fotokopisi 14. Öğrenci Belgesi Aslı 15. Gidiş Bileti Fotokopisi YURT DIŞINA GİDER GİTMEZ TESLİM EDİLMESİ GEREKEN BELGELER 17. Learning Agreement’ da değişiklik yapılması halinde yine 3 adet bilgisayar ortamında düzenlenerek her iki kurum tarafından imzalı orijinal belge LLP/Erasmus Birimine gönderilir. 18. Varış Konfirmasyon Formu Öğrencinin misafir olacağı üniversiteye ulaşır ulaşmaz Arrival Formu’nu LLP/Erasmus Birimine taratıp bilgisayar ortamında yurtdışından dönüşünde ise aslını getirmesi gerekmektedir. YURT DIŞINDAN DÖNDÜKTEN SONRA TESLİM EDİLMESİ GEREKEN BELGELER 19. Katılım Belgesi : Bu belge öğrenim süresince derslere devam ettiğini gün , ay, yıl olarak imzalı ve mühürlü belgelenmesi gerekmektedir. 20.Transcript: Misafir olunan üniversiteden alınan Transkript belgesinin aslı Akademik Tanınma Belgesi düzenlenmesi üzere ilgili bölüme teslim edilir. 21 Öğrenci rapor formu: Faaliyet dönemini tamamladığında öğrencinin faaliyetine ilişkin özet bilgileri ve öğrencinin değerlendirmelerini içeren belgedir. Bilgisayar ortamında doldurulması gerekmektedir. 22 Pasaport giriş-çıkış mühürlerinin olduğu sayfaların fotokopisi 23.Dönüş bileti Fotokopisi 24. Akademik Tanınma Belgesi :Yurtdışından dönüldükten sonra Erasmus Bölüm Koordinatörü tarfından hazırlanacaktır. 25. Öğrenci Bilgi Formu: Bilgisayar ortamında doldurularak LLP/Erasmus Birimi’ne teslim edilecektir. Teslim edilmesi gereken formların hepsine Marmara üniversitesi Uluslararası ofis sitesinden ulaşabilirsiniz.

6 Vize için gerekli belgeler
Öncelikle bir bankaya gidip Avusturya Konsolosluğu’na PIN numarası almak için para vatıcacaksınız. Daha sonra aldığınız Pin numarası ve telefonla randevu aldıktan sonra randevu günü götürülmesi gereken evraklar: Schengen başvuru formu Pasaportun 2., 3., 60. sayfalarının fotokopisi 2 adet biometrik fotoğraf Seyahat sigortası( Genelde yapılan sağlık sigortaları orda önemli bir hastalık veya ameliyat olduğunuzda onları karşılamamakta bu sebeple gitmeden önce bunu karşılayan bir Seyahat sigortası yaptırmanızı öneririm.) Kabul mektubu Gidiş bileti fotokopisi Learning agreement Avusturyada yaşamınızı idame ettirecek kadar paranız olduğunu belgelemeniz gerekmektedir. Bunun için bankada varsa para veya ev tapuları veya babanızın ödeyeceğine dair yaptıracağınız taahhütnameyle bunu belgeleyebilirsiniz.. Pasaport ve vize sayfası..

7 LİNZ’E ULAŞIM Viyana Havaalanı ilk adım  (First step ) 1
LİNZ’E ULAŞIM Viyana Havaalanı ilk adım  (First step ) 1.Station : Flughafen (Viyana havaalanı) Eğer Viyana havaalanından gidiyorsan Linz’e bu kapıdan ilk adımını atacaksın. Linz’e gitmek için Trene binmelisin. Tren işaretini takip et…  Diğer bir seçenek olarak, Havaalanından çıkınca karşına çıkacak olan seni WESTBAHN’a direk götürecek FLUGHAFEN-WESTBAHN otobüslerini de kullanabilirsin. Otobüs ücreti 8 Euro ve otobüsün içinde ödeme yapabilirisin. Bu adresten otobüs saatlerini ve detayları inceleyebilirsin!

8 Eğer treni kullanırsan bu koridordan geçeceksin
Eğer treni kullanırsan bu koridordan geçeceksin. Makinelerden bilet almayı unutma cezası 65€

9 Lacivertler peronlar. Linz’e gitmek için önce Viyana Tren istasyonuna gitmelisin. Yani WESTBAHNOF’a. (Eğer otobüsü kullanırsan WESTBAHNOF direk gidersin, aktarma yapmak zorunda kalmazsın.)

10 Cat Flughafen’den cat ile şehir merkezine gidebilirsin fakat cat ler çok hızlı olduğu için biraz pahalı… O yüzden tavsiye etmem diğer trenleri kullanabilirsin. 12 € ya da 24 € arasıydı sanırım fakat diğerleri 4 euro civarı.

11 İnternetten haritalara ulaşabilirsin.
Landstrasse= Wien Mitte. Burası Şehir merkezi. U3 numaralı trenlerle hedef westbahnhof  Flughafendesin. S7 trenlere binerek Wien Mitte durağına ulaşabilirsin.Oradan aktarma yapacaksın. Westbahhof (tren istasyonu) Buradan Linz’e gitmek için trene binceksin biletide buradan alabilirsin. İnternetten haritalara ulaşabilirsin.

12 2.Station : Westbahnhof

13 Bilet alacağın makineler.
Gişelerden de alabilirsin. OBB ile seyahat edecekseniz trene binmeden önce bilet almalısınız. Viyana-Linz: 35 Euro civarı.

14 OBB’nin dışında WESTBAHN denen başka bir tren hattı daha mevcuttur Ancak bu hatların Bahnof’ta satış gişesi yok. Biletler internet üzerinden satılır. Ya da tren içinde de bilet alabilirsiniz. OBB’ye nazaran daha ucuzdur. Aynı sürede gider. Viyana-Linz: 17.5 Euro. Yalnız ilk vagon(lar) genelde First Class olup biraz daha pahalıdır. Binerken dikkat edin.

15 Trenden küçük bir kare… Eğer biletini hızlı trenlerden alırsan (öbb railjetten)daha hızlı gidersin ama daha pahalı. Daha yavaş trenler daha uygun fiyatlıdır. Hızlı olanlar Viyana’dan Linz’e bir buçuk saatte gider. En yavaş tren ise üç saat kadar sürer. Avusturya içinde ulaşım çok rahattır. Aldığın bilette ne zaman ineceğin dakikası dakikasına yazıyor o yüzden panik yapma  Avusturya’da Tren ulaşımı için ÖBB yi kullanacaksın. Bir yerlere gitmek için genelde biletleri daha öncesinden internetten aldık böylesi daha hesaplı oluyor. Ayrıca grup biletleri de indirimli oluyor 

16 3. Station: Linz Hauptbahnof Linz Tren İstasyonu
Spar yiyecek içecek alabileceğin market. Buralardan çok alışveriş yapacaksın. Akşamları saat 6 da marketler dükkanlar kapanır. Ama Hauptbahnhofdaki Spar gece 11’e kadar açık olur.

17 DR. Karl Grünner Haus’a Ulaşım
Linz Bahnof’a varınca daha önceden irtibat kurduğun bir öğrenci seni alacaktır. Ama ek bir bilgi olarak, istasyona vardığında aşağıya inerek metroya ulaşabilirsin. Dr.Karl Grünner Haus’a otobüsle gitmek daha kolaydır ve ilk seferinde tek başına gitmek zorunda kalırsan, Bahnof’tan çıkınca karşıya geç. İbis Otel’in önündeki duraktan 27 numaralı otobüse bin. Lederergasse durağında inip, otobüsün devam ettiği yolu takip et. Karşına çıkan ilk dört yoldan sola dön ve aşağı doğru yürümeye devam et. Köşe başında karşına çıkan ilk merdivenli bina Dr. Karl Grünner Haus’tur! NOT: Otobüse binmeden duraktaki makineden yine bilet alman gerekecek. Bileti herhangi bir yere basmayacaksın ya da şoföre göstermeyeceksin. İstanbul'daki gibi değil  Zaman zaman aniden biletçi gelip kontrol yapar. Cezası da oldukça pahalı bu yüzden bilet almayı ihmal etme !

18 Dr.KARL GRÜNNER HAUS’A Hoşgeldiniz! 
Tek ve çift kişilik oda seçenekleriyle Dr.Karl Grünner Haus erasmus öğrencilerinin çoğunun tercih ettiği bir yurttur. Öğrencilere bir dönem boyunca rahat bir konaklama imkanı sunar.

19 Dr.KARL GRÜNNER HAUS nasıl bir yer?
9 katlı bir yurt binasıdır. Her katta bir adet ortak mutfak bulunur. Mutfaklarda ocak,fırın,mikrodalga fırın, bazen ketıl da bulunabilir  Karl Grünner Haus’ta yemekhane yoktur. Yemeğinizi kendiniz yapmak zorundasınız. Bu yüzden şimdiden makarna,pilav ve pizza dışında alternatif tarifler bulun  NOT: Ortak kullanım alanlarındaki kurallara mutlaka uyun ve mutfak malzemelerini özenle kullanın.

20 Dr.KARL GRÜNNER HAUS nasıl bir yer?
Mutfak malzemelerini (tabak,tencere,çatal, bıçak, kaşık vb)idareden temin edebilirsiniz. Yanınızda MUTLAKA bir nevresim takımı getirmelisiniz. İdare yastık ve yorgan verir. Çöplerinizi zemin kattaki arka çıkışta bulunan çöp kutularına atmalısınız. Odalarda sigara içilmez aksi halde tavanda bulunan duman alarmı itfaiye’ye sinyal gönderir(bu durumda kırmızı üçgen ışık yanar) ve dakikalar içinde itfaiye kapınızda olur! Yangın olmaması durumunda ise ağır cezalar ödeyebilirsiniz, dikkat! (Odanızda duman çıkarabilecek herhangi bir cihaz da çalıştırmayın.)

21 Dr.KARL GRÜNNER HAUS nasıl bir yer?
Tuvalet ve banyo odaların içinde bulunur. Çalışma masalarında kablolu internet girişi vardır. İdareden kablo alabilir yada yanınızda getirebilirsiniz. Tek kişilik odalarda bir adet çalışma masası bir adet yatak,buzdolabı ve dolaplar bulunur (Çift kişilik odalarda iki yatak ve iki çalışma masasının dışında hemen hemen her şey tek kişilik oda ile aynıdır.) Kat görevlileri koridorları ve mutfakları her sabah temizler ancak odaların temizliğinden tamamen kendiniz sorumlusunuz (Eğer odanızda ayakkabısız dolaşmak isterseniz evden küçük bir kilim getirebilirsiniz  ). Saç kurutma makinesi, ütü ve kişisel bakım eşyalarının tümünü yanınızda getirmelisiniz.

22 Dr.KARL GRÜNNER HAUS nasıl bir yer?
Asansöre bindiğinizde “K” butonuna basıp ineceğiniz zemin katta çamaşır makineleri bulunur. (Çamaşır makineleri, TABAK shoplardan “washing card” adıyla alacağınız kartla çalışır!) Her katta bir adet elektrik süpürgesi bulunur. (Odanızı temizledikten sonra yerine aynı şekilde koymalısınız.) Her ayın 5’ine kadar kiranızı giriş kattaki idari ofise ödemeniz gerekir. Oda ile ilgili her türlü sorunlarınızı bu ofisteki bayanlara iletebilir, yardım alabilirsiniz ( Yalnızca sabah 8-11 saatleri arasında çalışırlar. İngilizceleri oldukça zayıftır ancak anlaşmanın bir yolu mutlaka bulunur  ). Dönem sonunda depozitonuzu tam alabilmek için odanızdaki herhangi bir eşyaya zarar vermemiş olmanız gerekir. Son gününüz de odanızı kontrole gelecekler. Odanızı nasıl bulduysanız aynı şekilde bırakmalı ve onlar kontrole gelmeden önce temizlik yapmalısınız.

23 İKAMETGAH VE AKTİVPASS İŞLEMLERİ
Linz’e vardıktan sonraki gün sana rehber olacak kişi ile (muhtemelen seni karşıyan kişi ile) Rathaus’a (belediye binasına) gidip ikametgah kaydı yaptıracaksın ve Linz’deki ulaşımın için Aktivpass adında seyahat kimliği çıkartacaksın. Dönem sonunda tekrar Rathaus’a gelip ikamet kaydı yaptığın yerden, ikametgahını iptal ettireceksin. Aktivpassını da yanında götürmelisin bazen geri isteyebiliyorlar. (Aksi halde Avusturya’ya tekrar vize alamazsın.) Rathaus

24 ADIM ADIM AKTİVPASS Foto1 Foto 2 Aktivpasskimlik kartı örneğidir
Foto 1 ‘deki kimlik kartını Rathaus’tan aldıktan sonra TABAK shop’tan Foto 2’deki 10 euroluk aylık seyahat kartını alacaksın. Foto1 deki “NR: /S” şeklindeki bir koddan senin kimliğinde de olacak. Kendi kimlik kodunu, almış olduğun 10 euroluk aylık kartının boş kısmına (Foto 2 de numaraların yazılı olduğu dikey bölüme) yazacaksın (Bu işlem bir kartın sadece bir kişi tarafından kullanılmasını garanti eder) (Her yeni karta kimlik kodunu her defasında yazacaksın). Bunun ardından duraklarda bulunan bilet makinelerinin kart girişine kartını takacaksın. Makine o günün tarihini ve bir ay sonraki günün tarihini karta basacak (Foto2’deki / şeklinde). Kartını yalnızca basılı tarihler arasında kullanabilirsin. 10 euroluk aylık seyahat kartını kimliğindeki kart bölümüne yerleştirmeyi unutma! (Seyahat kartın DAİMA seyahat kimliğinin içinde olmalıdır!) Kartını son kullanım tarihine kadar kullanabilirsin. Devam eden günler için yeni bir 10 euroluk aylık kart alıp aynı işlemleri tekrarlamalısın. Aksi halde bilet kontrolünde ceza ödemek zorunda kalırsın. Foto1 Aktivpasskimlik kartı örneğidir Foto 2 10 euroluk aylık aktivpass seyahat kartı örneğidir.

25 PADAGOGİSHE HOCHSCHULE OÖ
Okulun ilk günü rehberiniz olan kişi sizi okula götürecektir. Dr. Karl Grünner Haus Pedagogishe Hochschule

26 PADAGOGİSHE HOCHSCHULE OÖ
Okulun ilk günü sizi PH’ya götürecek bir rehber mutlaka olacaktır (Okul Dr. Karl Grünner Haus’a yürüme ile 10 dk. uzaklıktadır). Tüm erasmus grubu, Christian ve Niels ile tanışacağınız ilk gün bugün olacak. Genelde sabah kahvaltısı ile başlayan bir tanışma gerçekleşir. Erasmus ofisi üyeleri ve öğrenciler kendilerini tanıtır ve okul gezilir. Oryantasyon adına yapılan geziler ve etkinlikler dönemden döneme değişiklik gösterir. Bunlar Christian ve Niels tarafından düzenlenir.

27 PADAGOGİSHE HOCHSCHULE OÖ
İlk hafta Christian, okulda kullanacağınız fotokopi makinelerinden, bilgisayarlara,öğrenci kimlik kartını nasıl alıp kullanacağınızdan, okul düzenini (Kütüphane, ateryal odası, bilgisayar labratuvarları vb.) ve sürekli iletişim kuracağınız kişileri tanıtmaya kadar kapsamlı bir bilgilendirme yapacaktır. Bu bilgilendirmeleri sakın kaçırmayın! Okula adım attığınız ilk günden son güne dek Christian ve Niels ile iletişim halinde olacaksınız. Her ikisi de size yardımcı olmak için ellerinden geleni yapıyor olacaklar.

28 PADAGOGISHE HOCHSCHULE OÖ DERSLER
Dersler ve hocalar hakkında küçük tüyolar  International program dersleri tüm erasmus öğrencilerine verilir. Eğer “Additional Courses” kısmından dersler seçerseniz Avusturyalı öğrencilerin sınıflarında ders görürsünüz. Bu durumda hangi hocaların erasmus öğrencilerini kabul edip etmediklerini Christian’dan öğrenebilirsiniz.

29 PADAGOGİSHE HOCHSCHULE OÖ DERSLER
Tüm dersler içinde yazılı sınav olacağınız tek derstir. Dersin içeriği “günlük Almanca”dan ileri gidemediği için eleştirilir ancak Ondrej ile dersler keyifli ve sınavlar kolaylardır. Almanca öğrenme adına sadece bu ders yeterli değildir. Eğer Almancanızı ilerletmek isterseniz mutlaka ilave çalışmalar yapmalısınız. German For Erasmus Students Dersin hocası Ondrej Lastovka’dir.

30 PADAGOGİSHE HOCHSCHULE OÖ DERSLER
Bu üç dersin ortak noktası Catherine Carre-Carlinger tarafından verilmesidir. Dönem boyunca sürekli ödevler verecek ve tüm dersler için ayrı ayrı bir süreç değerlendirmesi yapacaktır. Derslerde devamsızlık yapılmaması, Ödevlerin zamanında ve doğru yapılmış olması Catherine için çok önemlidir. Derslerin konusu; Kültürel farklılıklar, kültür ve dil bilinci, çok dilli eğitim ortamları, yabancı dil öğretiminde dil bilgisi kurallarına değil bağlama dayalı öğretimdir. Teaching Across the Borders CLIL (Content and Language Integrated Learning) Language Cultural Awareness

31 PADAGOGISHE HOCHSCHULE OÖ DERSLER
Dersin Konusu; İngilizce dil bilgisi konularının öğretimi, tartışması ve dil öğretiminde kullanılacak yöntemlerin öğretimidir. Niels her hafta bir dil bilgisi konusunu bir ya da iki kişiye verir. Ve diğer öğrencilere Power Point sunusu ile anlatılmasını, anlatımın ardından dinleyicilere worksheet dağıtılmasını ister. Bu sunumlar sınav yerine geçer. English for Academic Purposes Dersin hocası; Niels de Jong’tur.

32 PADAGOGISHE HOCHSCHULE OÖ DERSLER
Ph’da en verimli geçen derslerin başındadır. Derslerinin konusu; ITS dersinde uygulamalı olarak pek çok yeni öğretim yöntemi öğreneceksiniz. CM/ LP dersinde ise dersi planlamayı öğreneceksiniz. Her hafta staja gitmeden yapacaklarınızı planladığınız ve uygulamanızda başınızdan geçenleri anlattığınız dersler geçireceksiniz. Bu derste; stajda uygulayacaklarınıza dair Karl’a danışabilir, staj grubunuzdaki arkadaşlarınızla dersi planlamak için uygun bir vakit bulabilirsiniz. Ayrıca diğer arkadaşlarınızın uygulamalarını öğrenme şansı yakalarsınız. Her iki dersten de sınav olmayacaksınız ancak derse devam ve etkinlere katılım Karl için önemlidir. Dersten önce mutlaka yoklama alır. Innovative Teaching Strategies Classroom Management / Lessonplanning Derslerin hocası; Karl Wegenschimmel’dir.

33 PADAGOGISHE HOCHSCHULE OÖ DERSLER
School Practice Ph’nın da tıpkı Marmara Üniversite’si gibi pek çok okulla staj anlaşması vardır. Staj için her öğrencinin PH’da bir danışmanı ve gideceği staj okulunda bir rehber hocası vardır. (Bizim staj sistemimize benziyor.) Her hafta gözlemlerinizi ve yaptıklarınızı anlattığınız bir rapor yazmalısınız. Bu dosyaya “Portfolio” denir ve tüm danışman hocalar tarafından istenir. Hazırlamak zorunludur! Dönem sonunda stajdaki hocanız portfolyonuzu okur ve hakkınızda bir değerlendirme yazısı yazar. Ph’daki danışmanınız da portfolyonuzu değerlendirir ve devamınıza göre staj notu verir. EUROPA SCHULE (School practice’den bir kare)

34 PADAGOGISHE HOCHSCHULE OÖ DERSLER
Dersin konusu; Birkaç teorik dersin ardından uygulamaya geçilir. Gruplar halinde kısa filmler, belgeseller hazırlanır. Teknolojiye ve film çekimine meraklıysanız Christian’dan öğreneceğiniz çok şey var! Video Design and Editing for Educational Purposes Dersin hocası; Christian Kogler’dir.

35 PADAGOGISHE HOCHSCHULE OÖ DERSLER
Selçuk HERGÜVENÇ Selçuk Hoca Ph’daki tek Türk hocadır. Okulda bir ofisi olmasına rağmen diğer hocalar gibi her gün okulda bulunmaz. Eğitim bakanlığında da görevleri vardır. Türklere yönelik pek çok proje yürütür. Eşleşmeyen çeşitli dersleriniz de size yardımcı olabilir. Selçuk Hoca’nın projelerine katılmak akademik olarak size katkı sağlar. Bu yüzden size sık sık “Aşağıya bir şeyler götürün çocuklar” diyecektir  Kısacası tanıyınca anlayacaksınız ki Selçuk Hoca bir tanedir 

36 PADAGOGISHE HOCHSCHULE OÖ DERSLER
Learning and Teaching in the 21 st Century Ders; uzaktan eğitimle gerçekleştirilen bir derstir. Geçen dönem ki hocamız Letonya Üniversitesin’dendi. Belki ders bu dönem Ph’dan bir hoca tarafından verilebilir. Dersin konusu ve ortamı; Derste 21.yy’da öğrenme ve öğretme anlayışı tartışılıyor. Her birimiz Blogger’den bir hesap açmış ve Blogger’da açılmış olan ders sistemine giriş yapmıştık. Hoca her hafta verdiği ödevleri ana sayfada yayınlardı. Ödevler son yükleme tarihine kadar yetiştirilmeliydi. Hoca tüm ödevlere bakarak süreç değerlendirmesi yapar ve dönem sonu notunu ona göre verir ve notunuzu Niels’e yada Christian’a mail atar.


"LİNZ YAŞAM REHBERİ Sena ÖZKAN Şule ZAMBAK Duygu Hülya DEMİR AVUSTURYA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları