Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DERS ÇALIŞMA VE BAŞARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DERS ÇALIŞMA VE BAŞARI."— Sunum transkripti:

1 DERS ÇALIŞMA VE BAŞARI

2 BAŞARININ ÖZETİ M.KEMAL ATATÜRK’E
“ORDU YOK!” DEDİLER : “KURULUR!” DEDİ. “PARA YOK!” DEDİLER :“BULUNUR!” DEDİ. “DÜŞMAN ÇOK!” DEDİLER :“YENİLİR!” DEDİ. VE BÜTÜN DEDİKLERİ OLDU.

3 ÖĞRENME AŞAMALARI OKULDA ÖĞRENMEYİ SAĞLAMAK EVDE ÖĞRENMEYİ SAĞLAMAK

4 OKULDA ÖĞRENMEYİ SAĞLAMAK

5 DİNLEME dinleyen kişi tarafından işitilenlerin anlaşılmasıdır.
Dinlemek ve not tutmanın önemi Sadece duyuyor olmamız aynı zamanda dinliyor olduğumuz anlamına gelmez. DİNLEME dinleyen kişi tarafından işitilenlerin anlaşılmasıdır. DUYMAK ile DİNLEMEK arasındaki farkı iyi bilmek gerekir. Bir öğrenci, ders sırasında işittiklerini, ders sonunda hatırlamıyorsa, derste anlatılanları dinlememiş demektir.

6 DİNLEMENİN TAM GERÇEKLEŞMESİ İÇİN
Ders dinlerken oturuşumuza dikkat etmeliyiz Dikkatli olmaya çalışmalıyız. Derse katılımımızı öğretmene göstermeliyiz. Öğretmenin söylediklerine odaklanmalıyız Konu ile ilgili sorularımızı ve belirteceğimiz yorumları düşünmeliyiz. Anlamadığımız sözcük ve kavramları işaretlemeli ya da not almalıyız Onları anında anlamaya ya da çıkarmaya çalışmak, dersi kaçırmamıza neden olacaktır.

7 HERŞEYİ HAFIZAMIZDA TUTAMAYIZ AMA YAZILI BİLGİLER KALICIDIR.
NOT TUTMAK SİZE NELER KAZANDIRIR A-Uyanıklık ve dikkat B-Aktif katılım C-Motivasyon D-Sonuçların geri bildirimidir. Genel olarak dörttür not tutma vardır 1.Okunanlardan not tutma 2.Dinlenilenlerden not tutma 3.Gözlenenlerden not tutma 4.Düşünülenlerden not tutma HERŞEYİ HAFIZAMIZDA TUTAMAYIZ AMA YAZILI BİLGİLER KALICIDIR.

8 EVDE ÖĞRENMEYİ SAĞLAMAK

9 YANLIŞ ÇALIŞIYORSUNUZ!
EĞER; Amaçsızsanız, Plan ve programsız çalışıyorsanız, Evin değişik yerlerinde çalışıyorsanız, Yatarak, uzanarak ders çalışıyorsanız, TV karşısında ya da müzik dinleyerek çalışıyorsanız, Ezberleyerek öğrenmeye çalışıyorsanız, Kaynaklardan yararlanmıyorsanız, YANLIŞ ÇALIŞIYORSUNUZ!

10 “Çalışmaya başlayamıyorum.”
“Kitaba bakarak öylece oturuyorum” diyorsanız Bir amaç belirleyin, Belli bir zaman süreci içinde çalışmayı alışkanlık haline getirin,

11 Yaşam büyük bir yarıştır;
bu yarışta kazanlar da olur, kaybedenler de, “Siz hangi tarafta olmak istersiniz?” Kazanmak için çaba gerekir. Öyle ise; işe çalışma düzeninizi değiştirerek başlayabilirsiniz

12 Öğrenilen bilgilerin %70’i 1 saat içinde
UNUTULMAKTADIR. Unutmamak için TEKRAR EDİN

13 Tekrardan sonra bol soru çözün
Öğrenmenin en önemli kaynağı tekrardır. Soruların cevaplara bakılmaksızın zihinden yanıtlanması önemli bir ölçüttür. Eğer yanıtlayamıyorsanız o bölüm öğrenilmemiş demektir. Sürekli belli aralıklarla tekrar yapın, Uykudan önce ya da sabah kalkınca tekrar yapın Haftanın belli günlerini tekrar için ayırın Tekrardan sonra bol soru çözün

14 “Zihnin Dağılmasını Önlemek”
Amaç: Bu bölümde, çalışmaya başladıktan sonra çalışmayı sürdürmeyi engelleyen zihin dağılmasının içten ve dıştan kaynaklanan sebepleri anlatılmış ve bunlarla başa çıkacak yollar önerilmiştir.

15 ZİHİN DAĞILMASINA YOL AÇAN İÇ SEBEPLER

16 Hayal kurmak ENDİŞELER

17 televizyon yatarak çalışmak TELEFON POSTERLER MÜZİK DİNLEMEK
ZİHNİN DAĞILMASINA YOL AÇARAK DERS ÇALIŞMAYI ENGELLEYEN DIŞ SEBEPLER yatarak çalışmak TELEFON POSTERLER MÜZİK DİNLEMEK

18 YATILI OKULLARDA EĞİTİM BAŞARISI
DAHA YÜKSEKTİR -Düzenli ve programlı çalışma saatleri. -Etüt odalarının zihnin dağılmasına sebep olacak ve çalışmayı engelleyecek uyaranlardan arındırılmış olması. -Sabah etütleriyle sağlanan tekrar imkanı.

19 ÖĞRENMENİN ÖNŞARTLARI
Öğrenmenin ön şartlarını bir kere daha tekrarlayalım. Uyanıklık ve dikkat Motivasyon Aktif katılım Geri bildirim (mümkün olan en kısa zamanda sonuçlardan haberdar olmak)

20 HAYATINIZ KİMİN ELİNDE?
Eğer hayatınızla ilgili sorumluluğu dış dünya ve olaylara bırakırsanız, çalışmanızı ve başarınızı her zaman engelleyecek birçok sebebiniz olacaktır.

21 Bir gün anneniz veya babanız size duymak istemediğiniz bir söz söylemiş olduğu için çalışmak istemeyeceksiniz,

22 bir başka gün öğretmeninizle aranızda istenmeyen bir diyalog olduğu için çalışmaya isteksiz olacaksınız, x+y+z=A

23 bir başka gün canınız sıkkın olduğu için,

24 bir diğer gün hava içinizi kararttığı için,

25 bir başka gün arkadaşlar size bir yere gitmeyi önerdiği için vb. vb..
Bu listeyi her gün için birden çok sebeple doldurmak mümkündür.

26 BAŞARILI OLMAK İÇİN; ÇOK ÇALIŞMAK DEĞİL ETKİLİ ÇALIŞMAK GEREKİR
Başarının en kolay ve en kısa yolu, VERİMLİ DERS ÇALIŞMAKTIR. BAŞARILI OLMAK İÇİN; ÇOK ÇALIŞMAK DEĞİL ETKİLİ ÇALIŞMAK GEREKİR

27 NASIL BİR ZAMANLAMA , DERS ÇALIŞIRKEN EN YÜKSEK VERİMİ SAĞLAR
40’ (20+20) + 10’ 40 dakika ders çalıştıktan sonra 5 dakika çalıştığınız konuları gözden geçirmelisiniz Her çalışma süresinden sonra da 10 dakikalık bir dinlenme arası vermelisiniz

28 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR MATEMATİK 17:00-17:40 GEOMETRİ SAĞLIK BİLGİSİ TARİH COĞRAFYA FİZİK DİNLENME 17:40-18:00 İNGİLİZCE 18:00-18:40 ANALİTİK GEO. BİYOLOJİ 18:40-19:00 KİMYA 19:00-19:40 DİL VE ANLATIM TÜRK EDEBİYATI

29 OTURARAK BAŞARIYA ULAŞAN TEK VARLIK TAVUKTUR……………


"DERS ÇALIŞMA VE BAŞARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları