Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

E-Posta Nedir?.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "E-Posta Nedir?."— Sunum transkripti:

1 E-Posta Nedir?

2 E-Posta (Elektronik Posta) Nedir?
Bilgisayarların birbirine bağlanması ve bir ağ oluşturmasının temel amacı veri alışverişi yapabilmekti. Yani bir nevi haberleşmeyi sağlamaktı.

3 E-Posta (Elektronik Posta) Nedir?
İşte E-posta yada diğer adıyla bu haberleşme işlevini yerine getiren bilgisayardan bağımsız ve dünyanın en büyük ağını yani interneti kullanan bir sistemdir.

4 E-Posta (Elektronik Posta) Nedir?
Daha sade bir ifadeyle; İnternete bağlı herhangi bir bilgisayarda mesajımızı hazırlayarak bir adrese göndeririz. Mesajı gönderdiğimiz kişi yine internete bağlı herhangi bir bilgisayarda bu mesajı açıp okuyabilir ve cevap yazabilir.

5 Nereden nereye gelmişiz!
Ses Güvercin Duman Telefon Telgraf Ulak

6 E-Postanın Avantajları nelerdir?
Mektup Ücretsiz bir hizmettir. Mektup gönderimi veya gönderilecek içeriğe göre ücretlendirilir. Hızlıdır. Gönderilen kişilere anında iletilir. Alıcıya ulaşması için günler veya haftalar geçebilir. Kullanılması yer ve zamandan bağımsızdır. Mektup göndermek için postanelere gitmek gerekir. Ve postanelerin açık olduğu saatlerde gönderilebilir. Çok geniş bir içerik gönderilebilir. Mektup içeriği arttıkça ücreti değişecektir. Güvenlidir.İletilmemesi halinde anında bildirim verilir. Gönderilen iletinin bir kopyası giden kutusunda yer alır. Güvensizdir. Daha?

7 E-Posta adresleri Nasıl ki normal bir mektup hazırlarken gitmesini istediğimiz adresi zarfın üzerine yazıyorsak E-Postada da bu işlem aynıdır ve her E-Posta kullanıcısının kendine özgü ve başka kimsede olmayan bir E-Posta adresi vardır.

8 E-POSTA ADRESİ h.tezcoskun @ hotmail . com . tr
Nasıl ki evimize mektupların ulaşması için bir ev adresimiz varsa e-posta kutumuza ait de bir adresimiz var. Bu adres çeşitli bölümlerden oluşuyor: h.tezcoskun @ hotmail . com . tr @ (et) işareti e-posta servis adı web site uzantısı ülke adı kısaltması kullanıcı adımız

9 E-POSTA ADRESİ SEÇİMİ Bir e-posta servisine kaydolurken bizden bir kullanıcı adı belirtmemiz istenir. Kullanıcı adı seçiminde şu noktalara dikkat etmeliyiz: Türkçe karakterler içermemeli, örneğin Çç,Ğğ,İı,Öö,Üü gibi. Boşluk kullanılmamalı. Çok uzun ya da karmaşık olmamalı, akılda kalıcı olmalı. İstediğimiz kullanıcı adı önceden alınmışsa kullanıcı adımızın sonuna rakam vs. ekleyebiliriz. Örneğin

10 E-Posta adresini yazarken dikkat etmemiz gereken noktalar
Hiçbir zaman büyük harf kullanılmaz.

11 E-Posta adresini yazarken dikkat etmemiz gereken noktalar
Sözcüklerin arasında boşluk bırakılmaz fatih. yahoo.com

12 E-Posta adresini yazarken dikkat etmemiz gereken noktalar
Hiçbir zaman Türkçe karakter kullanılmaz ç ğ I ö ş ü c g i o s u kullanılır

13 E-Posta adresini yazarken dikkat etmemiz gereken noktalar
Hiçbir zaman Türkçe karakter kullanılmaz (İki hata)

14 E-POSTA ADRESİ NASIL ALINIR?

15 E-POSTA SERVİSLERİ . E-posta hizmetini veren şirket ya da kuruluştur.
Bu servislerin kayıt sayfalarını kullanarak e-posta hesabı oluşturabiliriz. En popüler e-posta servisleri şunlardır:

16 Bu servis dünyanın en çok kullanılan arama motoru “google” tarafından ücretsiz olarak sunulan bir hizmettir.Bu hizmetten faydalanmak için web tarayıcımızın adres satırına yazarak işe başlayabiliriz.

17 Gmail E-Posta servisine kayıt
Daha önce servise kayıt olduysanız buradan giriş yapabilirsiniz. E-posta hizmetini ilk defa kullanacaksanız burayı tıklayarak sisteme kayıt olmalısınız!

18 Gmail E-Posta servisine kayıt
Türkçe karakter kullanmadan, adınızı ve soyadınızı içeren bir kullanıcı adı seçmelisiniz. Unutmayacağınız ve kolay bulanamayacak bir şifre belirleyip iki defa girmelisiniz.

19 Gmail E-Posta servisine kayıt
Yandaki resimde gördüğünüz karakterleri altındaki boşluğa sırayla yazınız Bütün bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra ok ile gösterilen butonu tıklıyoruz.

20 Gmail E-Posta servisine kayıt
Böyle bir ekranla karşılaşırsanız kaydınız başarıyla tamamlanmış demektir.Artık E-posta gönderebilir ve size gelen postaları okuyabilirsiniz. Ama dikkat etmeniz gereken nokta kullanıcı adınızı ve şifrenizi unutmamanızdır.

21 Gmail E-Posta servisine kayıt
Hadi! Hayırlı olsun!

22 FORUM NEDİR? Kullanıcıların belirli konularda fikir alışverişinde bulunduğu, çeşitli paylaşımlar yaptığı bir tartışma alanıdır. Forumda bir konu hakkında başlık açılır ve kullanıcılar bu başlık altına mesaj yazarak fikirlerini belirtirler.

23 FORUM NEDİR? Forumlar sadece bir tartışma alanı değil aynı zamanda yardımlaşma ve paylaşım siteleridir. Bir konu hakkında yardım almak için de forumda başlık açılabilir. Örneğin bilgisayarımızda oluşan bir sorunun nedenini forumdaki kullanıcılara sorabiliriz.

24 FORUM YÖNETİMİ . Forumlara üye olan herkes mesaj yazabilir.
Bu yüzden gereksiz mesajların çoğalmaması için forumda yöneticiler bulunur. Yöneticiler forum kurallarına uymayan başlık/mesajları silebilir, üyeyi engelleyebilir.

25 ÖRNEK FORUM SİTELERİ Günümüzde birçok internet sitesi ziyaretçilerine birbirleriyle iletişim kurabileceği forum sayfaları sunmaktadır. Donanımhaber, ShiftDelete.Net, CHIP Online gibi birçok teknoloji haber sitesinin kendisine ait forumları vardır.

26 FORURUMUN SAĞLADIĞI KOLAYLIKLAR .
Foruma açtığınız bir konuyu binlerce kişi ile tartışabilirsiniz. Yardıma ihtiyacınız olduğu bir konuda bilgili/deneyimli kullanıcılara ulaşarak sorunu hızlıca çözebilirsiniz. Forumda yer alan konuları okuyarak çeşitli konularda bilgi sahibi olabilirsiniz.

27 En Popüler Arama Motorları Hangileridir?
   İnternet üzerinde binlerce arama motoru bulunmaktadır. En popüler yabancı arama motorları şunlardır;  Google Yandex Altavista Hotbod Yahoo Search


"E-Posta Nedir?." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları