Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

3/A SINIFI 1.VELİ TOPLANTISI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "3/A SINIFI 1.VELİ TOPLANTISI"— Sunum transkripti:

1 3/A SINIFI 1.VELİ TOPLANTISI
2014/ Eğitim Öğretim Yılı 3/A SINIFI 1.VELİ TOPLANTISI

2 Gündem Maddeleri Açılış ve yoklama, açılış konuşması.
Yaz tatilinin ve geçen sürenin değerlendirilmesi. İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan yeniliklerden 3. Sınıfı ilgilendiren maddelerin incelenmesi. Öğrencilere kitap okuma durumlarının görüşülmesi. Sınıf içi uygulamalar ve yapılacak etkinliklerle ilgili velilerin bilgilendirilmesi. Dilek ve temenniler, kapanış.

3 Yaz Tatili ve Geçen Süre
Tatilde yaptığımız kütüphane etkinliği etkili oldu. Öğrencilerde tatil havası yok. Hiç ayrılmamış gibiyiz. İlk iki hafta benim açımdan oldukça olumluydu. Yazı olarak gerileyen öğrencim yok. Okuma olarak kendini geliştiren öğrenciler var. Ödev yapma konusunda gayet iyiyiz. Derse katılma konusunda daha iyi olabilirler.

4 Yönetmelikte Yapılan Değişiklikler
İlkokulda performans ve proje görevi kaldırılmıştır. İlkokulda kasım ve nisan aylarının ikinci haftasının son iş gününde verilen Öğrenci Gelişim Raporu kaldırılmıştır. Haftada 3 saat olacak şekilde «Fen Bilimleri» dersi programa dahil edildi.

5 Okul Giriş-Çıkış Saatleri
Sabah giriş saatinde herhangi bir değişiklik yok. Saat 8.20 benim için ders başlama saatidir. Bu saatten önce okulda olması gerekiyor. Öğleden sonra derse başlama saati 12.50 Çıkış saati olarak belirlendi.

6 Kitap Okuma Kitap okuma etkinliği bizim için önemli.
Evde mutlaka en az 20 dakika kitap okunması gerekiyor. Artık büyüyorlar. Bu alışkanlığı kazanmalılar. Kitap değişikliği ders aralarında ve serbest etkinlikler saatlerinde yapılacak Kayıtları okulda tutuyorum.

7 Kitap Okuma Bu yıl öğrencilerimden kendi okudukları kitapların kayıtlarını tutmalarını istiyorum. Bu bir kağıda veya bir deftere olabilir. Kitabın adı, sayfa numarası, sıra numarası ve konusu yazılacak. Kitap kumbaram etkinliği devam ediyor. Evde kitap okuma videolarını bekliyorum.

8 Sınıf İçi Uygulamalar Her gün ödev uygulamamız devam ediyor. Ödevler bizim için çok önemli. Ödevler; öğrencinin evde yaptığı çalışmanın niteliği hakkında bana bilgi veriyor. Ödevlerin özenerek yapılmasını sağlayın. Ödevden kurtulmaya çalışmasınlar. Çok fazla ödev vermiyorum. Verilen ödevi mutlaka inceleyin ve bana not yazmaya çalışın. Not sayesinde öğrencinin ev çalışmaları hakkında bilgi sahibi oluyorum.

9

10 Sınıf İçi Uygulamalar Ödevler sizin konuları takip etmeniz açısından da önemlidir. Ödevler günlük olduğu için o gün işlenen dersler hakkında bilgi sahibi oluyorsunuz. Çocuklar onları takip ettiğinizi bilsinler. Benim yazdığım notları da mutlaka okuyun. Notlardaki uyarılara dikkat edin. Ödevler dosyalarında saklansın. Her hafta sonu o haftanın ödevlerini incelesin. Tekrar amaçlı.

11 Sınıf İçi Uygulamalar Hafta sonları poster ödevleri olacak. Renkli kartonlar, değişik ödev tasarımları yapsın. Ödevle ilgili eski kitaplarını karıştırıp resimler bulsun. Burada amaç araştırma ve eğlenmelerini sağlamak. Çalışmaları siz yapmayın. İhtiyaç duyduğunda yardım da bulunabilirsiniz. Bazı öğrencilere ek ödev çalışmamız bu yıl da devam edecek. Tabi bunda sizin fikirleriniz önemli.

12 Sınıf İçi Uygulamalar Ödevlerinde ve konuşurken sorunun içinden uygun kelimeleri alarak uzun cevap vermeleri konusunda hatırlatma yapın. Hafta da bir veya 15 günde bir «Ölçme-Değerlendirme» uygulamamız devam edecek. Sonuçları mutlaka ailecek inceleyin. Değerlendirmesini yapın. «Çikolatalı Masallar» kitabını kaybetmesin. Kitap ölçme değerlendirme uygulamamız da devam edecek.

13 Sınıf İçi Uygulamalar Kaç kişi güzel ödev yaptı? Dersin kalitesi
Günün öğrencisinin ödevde resminin yer alması. Kitap Dostları Sınıf Günlüğüm Öğretmenimin Kalbi gibi uygulamalarımız devam ediyor. Bunlarla ilgili çocuğunuzla konuşun. Bunlar motive etme amacıyla yaptığımız çalışmalar. Bunlardan yararlanmaya çalışın. Belli aralıklarla sınıf panolarımızı incelerseniz memnun oluruz.

14 Planladığımız Etkinlikler
Sınıf başkanlığı etkinliği 2.Geleneksel Fıkra Anlatma Etkinliği Aylık Gazete Çıkarma Şiir dinletisi Resim Sergisi Mektup arkadaşlığı ve okul dışı geziler İstediğimiz çalışmaları hazırlayabilirsek; yıl sonu sergisi Yıl Sonu Sunusu (Madalya Töreni)

15 Planladığımız Etkinlikler
Bu yıl farklı becerilerle tanışmalarını istiyorum. Şartlar uygun olursa öğrencilerime «Halk Eğitim» aracılığıyla halk oyunları kursu açmak istiyorum. Okulda veya Kültür Merkezinde olabilir. Bu belirlediğimiz etkinlikler içerisinde aksamalar olabilir.

16 Ek Kaynak Sınıfta kullanılmak üzere ek bir kaynağa ihtiyaç duymuyorum.
Kitapları eve göndermediğimiz için öğrenciler evde ödev yaparken zorlanıyorlar. O gün anlatılan konuyu bazen hatırlamakta zorlanıyorlar. Bu da sizi zorluyor. Evde kullanılmaz üzere bir kaynak alabilirsiniz. İşlenen konuların hatırlatılması açısından iyi olabilir.

17 Ek Kaynak Değer Yayınları Dört Renk Yayınları (Okul Arkadaşım Seti)
3. Sınıf Ece ile Efe Zambak Yayınları Morpakampüs

18 Öğretmen-Veli İletişimi
Veli Toplantıları Ödevle iletişim. Ödevlerin not bölümlerini bu amaçla kullanabilirsiniz. Telefonla istediğiniz zaman bana ulaşabilirsiniz. Beni aramaktan çekinmeyin. Müsait olmadığım zaman zaten telefonu açmıyorum. Site ile iletişim: Haftanın bir gününü okul çıkışında bir saat görüşme için ayırmayı düşünüyorum. Toplantıları beklemeden çocuğunuzla ilgili konuşabilirsiniz. Davet üzerine veli ziyaretleri düşünüyorum…

19 Sizden Aldığım Şikayetler
Öğrencim o gün derste anlatılanı hatırlamıyor. Sınıf içerinde anlattığımız konulardan mutlaka bir şeyler kalıyordur. Anlatmak istemediğinden veya üşendiğinden, nitelikli bir ödev yapmak istemediğinden hatırlamadığını söylüyor. Bu yıl bu konuda biraz zorlamanızı istiyorum. Ödevde konuların isimleri yazıyor. Eğer hatırlamıyorsa ders içerinde başka şeylerle uğraşıyor demektir. Bu konuda biraz zorlayıcı olmanızı istiyorum.

20 Genel Konular Kaleme bastırarak yazan öğrenciler 0.5 kalem kullansınlar. Meyve saati konusunda aynı özeni gösterelim. Hazır yiyeceklerden uzak duralım. Para vermemeye çalışın. Gereksiz şeyler alıyorlar. Ders araç gereçlerinin bitip bitmediğini takip edin.(Uç, baya vb.

21 Genel Konular Sınıf ihtiyaçları
Projeksiyon Makinemiz son günlerini yaşıyor. Sınıf Örtüleri

22 Toplantımıza Katıldığınız İçin Teşekkür Ediyorum.
Teşekkür Ederim Toplantımıza Katıldığınız İçin Teşekkür Ediyorum.


"3/A SINIFI 1.VELİ TOPLANTISI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları