Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AD HANDE SOYAD KIZILKAYA SINIF 9/B NUMARA 1158 KONU DÜNYA BARIŞ GÜNÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AD HANDE SOYAD KIZILKAYA SINIF 9/B NUMARA 1158 KONU DÜNYA BARIŞ GÜNÜ"— Sunum transkripti:

1 AD HANDE SOYAD KIZILKAYA SINIF 9/B NUMARA 1158 KONU DÜNYA BARIŞ GÜNÜ
POYRAZ DERGİSİ AD HANDE SOYAD KIZILKAYA SINIF 9/B NUMARA 1158 KONU DÜNYA BARIŞ GÜNÜ

2 Dünya Barış Günü Nedir ? Dünya Barış Günü (International Day of Peace) her yıl 21 Eylül tarihinde kutlanır. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu,1981’deki 57.birleşiminde, ’’Genel Kurul ‘un açılış günü olan her Eylül’ün üçüncü Salı günü’’nü ‘’Uluslar arası Barış Günü’’ ilan etmiştir. Yıllar sonra Genel Kurul’un 7 Eylül 2001 tarih ve A/RES/55/282 sayılı kararı ile 21 Eylül Barış Günü olarak kabul edilmiştir.

3 Dünya Barış Günü Nedir ? Birleşmiş Milletler,Barış Günü’nde,dünya çapında çatışmaların önlenmesi ve barışın tesisi yolunda bilinçlenmeyi amaçlıyor.Her 21 Eylül de ,Birleşmiş Milletler Merkezi’ndeki ‘’Barış Çanı ‘’ çalınıyor. Savaşlardaki insani kıyımın anısına Japonya tarafından yaptırlan bu çan , dünyanın tüm kıtalarından çocukların bağışladıkları bozuk paralarla üretilmiş, çanın üzerine ‘’ Çok Yaşa Mutlak Barış ‘’ yazısı kazınmıştır.

4 Dünya Barış Günü Nedir ? Eskiden Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği ve Varşova Paktı üyesi ülkeler barış içinde bir dünya mücadelesi görevini hatırlatmak amacıyla Hitler faşizmin 1939 yılında Polonya’yı işgal ederek ikinci dünya savaşını başlattığı tarih olan 1 Eylül’ü ‘’Dünya Barış Günü ‘’ olarak ilan etmiştir. SSCB’nin ve Varşova Paktı’nın dağılmasından sonra hiçbir ülke 1 Eylül’ü Dünya Barış Günü olarak kutlamamıştır.

5 BARIŞ İLE ÖZLÜ SÖZLER ‘’Barış nihal amacımızdır.’’ St.Augustuine
‘’Savaş ilanlarının gerisinde ekonomik nedenler yatar.’’ Pierre J.P. ‘’İnsanoğlu savaşa son vermelidir.Yoksa savaş insanoğluna son verecektir.’’ John F. Kennedy ‘’Bilim atom bombasını üretti , fakat asıl kötülük insanların beyinlerinde ve kalplerindedir.’’ Albert Einstein ‘’Doğa tarafsızdır.İnsan doğadan güç alarak dünyayı çöle,çölü de yeşilliğe çevirdi.Kötülük atomun içinde değil , insanların ruhundadır.’’ Adlai E. Stevenson


"AD HANDE SOYAD KIZILKAYA SINIF 9/B NUMARA 1158 KONU DÜNYA BARIŞ GÜNÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları