Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PARALEL VE MERİDYENLERİ ELLE TUTABİLİR MİYİZ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PARALEL VE MERİDYENLERİ ELLE TUTABİLİR MİYİZ?"— Sunum transkripti:

1 PARALEL VE MERİDYENLERİ ELLE TUTABİLİR MİYİZ?
HAZIRLIYANLAR Atilla Kargün Alim As Selim Bülbül

2 Plan Paralel neye diyoruz? Enlem ve etkileri nelerdir?
Aynı enlem üzerindeki merkezlerde ortak özellikler nelerdir? Meridyen neye diyoruz? Boylam ve etkileri nelerdir?

3 YOL GÖSTERİCİ SORULAR Bu ünitenin sonunda, aşağıdaki sorulara cevap verebilecek hale geleceksiniz Dünyamız üzerinde kaç tane enlem vardır bunların en büyüğüne ne ad veriyoruz? Enlemler arasında yer alan iklim kuşakları ile bitki örtüsü kuşakları nelerdir? Meridyen yaylarının kaç tanesi yarım , kaç tanesi tamdır? Değişik yerleşim merkezlerinde yerel saat farkı nasıl hesaplanır?

4 Konulara Bir Göz Atalım
Paralel ve Meridyenlerle ilgili bir haber yazısı. İklim ve bitki örtüsü kuşaklarından bahseden bir dergi veya broşür. Meridyenlerin ve paralellerin yararlarını anlatan bir web sayfası.. Paralel ve meridyen hakkında yaptığınız araştırmayı anlatan bir power point sunusu.

5 Projeler Bu ünitedeki her bölümün sonunda, öğrendiğiniz bilgileri sunabileceğiniz projeler yapmak için bilgisayar uygulamalarını kullanacaksınız.

6 Paralel ve Meridyenler nelerdir
Paralel ve meridyenlerle ilgili bilgilendirmeyi okuyup aşağıdaki aktiviteleri. Küre üzerinde çalışma Harita üzerinde çalışma Yerel zaman hesaplamaları yaptıktan sonra; Paralel ve Meridyenlerin yapılarını, ne işe yaradıklarını kullanım alanlarının neler olduğunu açıklayıcı bir bülten hazırlayabileceksiniz.

7 Paralel ve Meridyenler gerçekte var mıdır?
Paralel ve Meridyenlerle ilgili dergi ve broşürler. Paralelleri ve Meridyenleri içeren bir web sayfası tasarımı.

8 İnsanların paralel ve meridyenlere bakış açıları
Bu bölümde elde ettiğiniz bilgiler ile daha değişik sonuçlara ulaşacak ve birçok etkinliğin daha farkına varacaksınıız. Tasarladığınız yerel zamanla ilgili bir bilimsel deney için hayali bir çevre gezisi yapınız.Projenizi sunmak için bir Power Point Sunusu hazırlayınız

9 HAZIRMISINIZ Haydi Başlıyalım


"PARALEL VE MERİDYENLERİ ELLE TUTABİLİR MİYİZ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları