Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Erasmus Polonya.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Erasmus Polonya."— Sunum transkripti:

1 Erasmus Polonya

2 Erasmus Nedir? Erasmus programı, Avrupa Birliği üye ülkeleri ve aday üyeler arasında, anlaşmalı olan üniversitelerin Önlisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri için 1 akademik yıl içinde 1 veya 2 dönemliğine (3-12 ay arasında) değişim öğrencisi olma imkanı sağlar.

3 Neden polonya? UTP, Polonya !
Erasmus programında değişiminin yapılabilmesi için, iki üniversite arasında bir ikili anlaşma bulunması gerekir. UTP, Polonya !

4 Başvuru süreci; Yapılan sözlü ve yazılı dil sınavları sonucunda fakültemizden 3 gıda müh. ve 4 ziraat müh. olmak üzere 7 kişi Polonya’ ya gitme şansı kazandık. Pasaport işlemlerinin, onay belgelerinin UTP den gelmesi ile de vize işlemlerinin ardından, uçak biletlerimizi aldık. Ve erasmus hibemizin yatması ile de Polonya’ ya yolculuğumuza başladık.

5 Yolculuk sırasında; uçağımız;
MünihVarşova aktarmalıydı. Sonrasında varşova dan trenle Bydgoszcz şehrine geçtik.

6

7 Yolculuğa 5 kişi beraber çıktığımız için karşılayacak birilerine ihtiyaç duymadık.
UTP koordinatörüne bildirilmesi durumunda, öğrencilere yardımcı olabilmeleri için ‘peer student’ olarak yardımcı öğrenciler görevlendirilmektedir. Bu öğrenciler şehre vardığınızda sizi karşılamak ve sonrasında, şehre alışma sürecinde size yardım etmek ile görevlendirilir.

8 Vardığımızda; Kalacağımız yer olan üniversitenin yurdu, önceden UTP erasmus koordinatör ü tarafından ayarlanmış ve bize adresi bildirilmişti.

9 Oryantasyon günleri; Polonya Bydgoszcz Kültürler arası farklılıklar
Yemekleri İnsanları Dil-iletişim Ulaşımı Hava durumu

10

11

12 UTP, Bydgoscsz, Polonya UTP (University of Tecnology and Life Science) Polonya’ nın Bydgoszcz şehrinde bulunan üniversitelerden biridir.

13 UTP (University of Tecnology and Life Science)

14

15

16 Dersler; UTP’ de eğitim dili Lehçe (Polonca) dir.
Fakat dersler, Erasmus öğrencilerine özel ingilizce verildi. Bir sıkıntı olması halinde UTP deki koordinatör yardımcı olmaktadır. Dönem sonunda; dönemin başındayken, dersi aldığınız kişi ile verilen karara göre notlar; sunum,sınav ya da ödevlere göre transtkriptlere yazıldı.

17 Yurtdışında alacağımız dersleri, üniversitemizde Erasmus bölüm koordinatörümüze danışarak belirlemiştik. Yurdışına gitmeden önce dersler ayarlanmış olsa da, sonrasında ders değişikliği de yapabildik.

18 Genetik Çevresel stres fizyolojisi Bitki biyoteknolojisi Sebzeler Proje

19 Geziler; Krakow

20 Gdansk

21 Paris-Barcelona-Roma

22 Prag

23 Ne kazandık? Gerçekleşen yurtdışı hayali
Farklı kültürler tanıma ve kaynaşma Farklı milletten insanlar ve bu insanlarla iletişim kurma Üniversiteler arasındaki akademik, sosyal farklar

24 Tesekkürler…


"Erasmus Polonya." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları