Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PISA (Programme for International Student Assessment)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PISA (Programme for International Student Assessment)"— Sunum transkripti:

1 PISA (Programme for International Student Assessment)
Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı

2 PISA Nedir? PISA, değişen ve gelişen dünyaya uyum sağlamış, her alanda lider bireyler yetiştirmek adına öncülüğünü yaptığımız çalışmalardan biridir.

3 PISA soruları neyi ölçmektedir?
Yaşam boyu karşılaşacakları sorunların üstesinden gelmeye hazırlar mı? Düşüncelerini etkili bir şekilde ifade ediyorlar mı? Analiz yapıp doğru sonuçlara ulaşabiliyorlar mı? Toplumun ve ekonomi dünyasının üretken bireyle olarak hayatlarını devam ettirebilecek ilgi alanları var mı?

4 PISA soruları neyi ölçmektedir?
Günlük yaşamda karşılaştıkları karmaşık okuma materyallerini ne ölçüde anlayabilmektedir? Okulda öğrendikleri konularını ne ölçüde kullanabilmektedir?

5 Doğa Koleji’nde PISA Sınavı
Doğa Koleji olarak 4 yıldır PISA sınavını uygulamaktayız bu yıl da sınavımız 17 Aralık 2013 tarihinde 5.6.ve7.sınıf öğrencilerimize kampüsümüzde uygulanacaktır.

6 PISA’nın özellikleri nelerdir?
Çoktan seçmeli, karmaşık çoktan seçmeli, açık uçlu, kapalı uçlu gibi değişik soru türleri kullanılır. 4 farklı kitapçıktan oluşur; Türkçe okuryazarlığı Matematik okuryazarlığı Fen okuryazarlığı Sosyal Bilimler okuryazarlığı Her kitapçık için verilen süre 30 dakikadır. Toplam süre 120 dakikadır.

7 PISA’ da alan testlerinin özellikleri nelerdir?
Okuma Becerisi: Yazılı materyali kullanma, yorumlama ve yansıtma becerisi üzerinde durulmaktadır. Fen Okuryazarlığı: Doğal yaşamı anlamak ve karar vermek için bilimsel bilgiyi kullanarak, bilimsel soruları belirleme ve bulguya dayalı sonuçlar çıkarılması üzerinde durulmaktadır. Matematik Okuryazarlığı: Matematiksel bilgi birikiminin deneyimler üzerinde düşünme ve sezgi üzerine temellenen çok sayıda ve çeşitli durumlardaki işlevsel kullanımı üzerinde durulmaktadır. Sosyal Okuryazarlığı: Öğrencinin öğrendiği bilgileri yorumlayabilme becerisi ve olaylar arasında ki neden sonuç ilişkisi üzerinde durulmaktadır.

8 Doğa’da PISA Nasıl Uygulanacak?
Bugüne kadar öğrencilerin akademik gelişimleri SBS’de olduğu gibi çoktan seçmeli sorularla hatırlama ve ezber düzeyi ölçüldü. Doğa Koleji ise öğrencilerin akademik gelişimlerini uluslararası geçerliliği olan PISA Uygulama sınavıyla ölçülüyor. PISA Uygulama Sınavı’nda çoktan seçmeli, boşluk doldurmalı, eşleştirmeli, doğru – yanlış, kısa cevaplı ve açık uçlu soru türleri kullanılıyor. Böylece öğrencilerin yorum gücü, analitik düşünme yetisi, olay ve durumları neden – sonuç ilişkisi içerisinde değerlendirme becerisi ve sentez yapma düzeyleri ölçülüyor.

9 Soru Sayıları ve Tipleri
Çoktan seçmeli, evet-hayır, katılıyorum-katılmıyorum, açık uçlu gibi değişik soru türleri kullanılacak.

10 5,6, ve 7. Sınıflara ayrı sorulardan oluşan ayrı sınavlar uygulanacak.
Her ders için ayrı kitapçık olacak ve dersin süresi bittiğinde diğer dersin kitapçığı verilecek. Sınav öğretmenler tarafından form ile okunacak. Sınava girecek olan öğrencilerimiz verdikleri cevapların ayrıntılı ve açık olmasına dikkat etmelidir.

11 Sınava girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz…


"PISA (Programme for International Student Assessment)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları