Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İNTERNET GÜVENLİĞİ İÇİN İNTERNET GÜVENLİK SEMİNERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İNTERNET GÜVENLİĞİ İÇİN İNTERNET GÜVENLİK SEMİNERİ"— Sunum transkripti:

1 İNTERNET GÜVENLİĞİ İÇİN İNTERNET GÜVENLİK SEMİNERİ
ÇOCUKLARIMIZIN İNTERNET GÜVENLİĞİ İÇİN EBEVEYNLERE YÖNELİK İNTERNET GÜVENLİK SEMİNERİ

2 İNTERNET NEDİR? İnternet, birçok bilgisayarın birbirine bağlı olduğu, dünya çapında yaygın olan ve sürekli büyüyen bir iletişim ağıdır.

3 İNTERNET NEDİR? Internet yardımıyla pek çok alandaki bilgilere insanlar kolay, ucuz, hızlı ve güvenli bir şekilde erişebilmektedir Interneti bu haliyle bir bilgi denizine, yada büyükçe bir kütüphaneye benzetebiliriz.

4 İNTERNET ve ÇOCUK İSTİSMARI
Erişkinler için olduğu kadar çocuklar için de büyük bir eğlence, iletişim ve eğitim kaynağı olan Internet'in kullanımı ve erişimi hızla yaygınlaşmaktadır. Internet, çocukların dünyayı keşfetmeleri, öğrenmeleri ve eğlenmeleri için mükemmel bir ortamdır.

5 ÇOCUKLARIMIZIN İNTERNET GÜVENLİĞİNİ NASIL ARTIRIRIZ?
Internet, çocukların öğrenmesi, eğlenmesi, okuldan arkadaşlarıyla sohbet etmesi ve keşfetmesi için harika bir yer olabilir. Ancak gerçek yaşamda olduğu gibi, İnternet’te çocuklar için tehlikeli olabilir.

6 ÇOCUKLARIMIZIN İNTERNET GÜVENLİĞİNİ NASIL ARTIRIRIZ?
O halde neler yapmalıyız; Çocuklarınızı, Internet deneyimlerini sizinle paylaşmaya teşvik edin. Internet'in tadını çocuklarınızla birlikte çıkarın.

7 ÇOCUKLARIMIZIN İNTERNET GÜVENLİĞİNİ NASIL ARTIRIRIZ?
Çocuklarınız, sohbet odalarında, yada kendilerini tanıtlamaları gerektiğinde, kendileri hakkında kişisel bilgileri açığa vurmayacak bir oturum açma adı belirlemeliler. Çocuklarınızın, adres, telefon numarası, nerede okula gittikleri yada nerede oynamayı sevdikleri gibi diğer kişisel bilgileri asla vermemelerini ısrarla söylemelisiniz.

8 ÇOCUKLARIMIZIN İNTERNET GÜVENLİĞİNİ NASIL ARTIRIRIZ?
Çocuklarınızın internet etkinliklerini gelişmiş Internet yazılımlarıyla denetleyin. Ebeveyn denetimi, zararlı içeriğe filtre uygulamanızı, çocuğunuzun ziyaret ettiği siteleri izlemenizi ve oralarda ne yaptığını saptamanızı sağlar.

9 Çocuklar ve Internet : Yaşlar ve Dönemler
5 - 6 yaş grubu : Kendi başlarına yapma dönemi Çocuklar 5 yaşında internet’i kendi başlarına keşfetmek isteyeceklerdir. Bu dönemle birlikte, ebeveynlerin çocuklarına Internet'te güvenli şekilde gezinme yollarını göstermesi önemlidir.

10 Çocuklar ve Internet : Yaşlar ve Dönemler
yaş grubu : Teknik bilginin arttığı dönem Internet ortamındaki güvenlik konusunda gençlere yardımcı olmak oldukça zordur. Çünkü, genelde Internet yazılımları hakkında ebeveynlerinden daha fazla bilgiye sahiptirler.

11 Çocuklar ve Internet : Sık sorulan sorular
Çocukların MSN Messenger gibi sohbet programlarını kullanabilmeleri için kaç yaşında olmaları gerekir? 13 yaşın altındaki çocukların MSN Messenger kullanabilmeleri için ebeveynlerinden izin almaları gerekir.

12 Çocuklar ve Internet : Sık sorulan sorular
Çocuklar Internet bağımlısı olabilir mi? Evet. Internet özellikle doğrudan iletişim kuramayanlar için müthiş bir araçtır. Çünkü görünüm ve atletik beceriler önemli değildir ve böylece özgüvenleri gelişebilir ve popüler olabilirler. Ancak, aşırı düzeyde bilgisayar kullanımı çekingen çocukları yaşıtlarından daha da uzaklaştırabilir yada ev ödevi, alıştırma, uyku veya başkalarıyla zaman geçirme gibi diğer etkinliklere zaman ayırmalarını engelleyebilir.

13 Çocuklar ve Internet : Sık sorulan sorular
Filtreleme yazılımları işe yarıyor mu? Filtreleme araçları, küçük yaştaki çocuklar için ebeveyn gözetimine ek olarak kullanılabilir, ancak ebeveyn gözetiminin yerini almamalıdır.

14 TEŞEKKÜRLER !

15 İNTERNET GÜVENLİĞİ İÇİN İNTERNET GÜVENLİK SEMİNERİ
ÇOCUKLARIMIZIN İNTERNET GÜVENLİĞİ İÇİN EBEVEYNLERE YÖNELİK İNTERNET GÜVENLİK SEMİNERİ


"İNTERNET GÜVENLİĞİ İÇİN İNTERNET GÜVENLİK SEMİNERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları