Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Fırat Üniversitesi - Dış İlişkiler Koordinatörlüğü 2015 Yılı Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı 24/02/2015 Mavi SalonMI TANITIMI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Fırat Üniversitesi - Dış İlişkiler Koordinatörlüğü 2015 Yılı Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı 24/02/2015 Mavi SalonMI TANITIMI."— Sunum transkripti:

1 Fırat Üniversitesi - Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Yılı Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı /02/2015 Mavi SalonMI TANITIMI

2 Başlarken… Erasmus Hareketliliği üniversitemizde tabana yayılan bir faaliyettir. Bir önceki yıl öğrenci hareketliliği için 650 civarında başvuru alınmıştır. Personel hareketliliği için başvuru sayısı 220 civarındadır.

3 Başlarken… Üniversitemiz personel hareketliliğinde ilk 10 üniversite arasındadır. Şimdiye kadar niceliksel anlamda ulaşılan başarının niteliksel olarak da içinin doldurulması hedeflenmektedir.

4 Başlarken… Dil seviyesi ve program gerekliliklerinin yerine getirilmesi hem personel hem de öğrenciler için takip edilecektir. Program tabi ki kültürel bir program ama akademik yönünden taviz vermeyen bir kültürel program olarak ele alınmalıdır.

5 Teşekkür… Bölüm koordinatörlüğünün tamamen gönüllülük esasına dayandığının bilincindeyiz, bu görevin kimseye maddi veya manevi bir getirisi yok… Bu bağlamda şimdiye kadar ki özverileriniz ve gelecekte yapacağınız işbirliğiniz için teşekkürlerimizi sunarız.

6 Neyse ki Öğrencilere Hibe Ödeniyor…
Öğrenci değişimi yapabilen kurumlar öğrencilerine gittiği ülkeye göre değişen miktarda maddi katkı sağlar. Türkiye'deki üniversitelerden giden öğrenciler için bu destek, Erasmus Dönemi için aylık, (gidilen ülkeye göredeğişen miktarlarda olmak üzere) € arasındadır.

7 Gidileblecek Ülkeler Belçika Litvanya Bulgaristan Lüksemburg
Çek Cumhuriyeti Macaristan Danimarka Malta Almanya Hollanda Estonya Avusturya İrlanda Polonya Yunanistan Portekiz İspanya Romanya Fransa Slovenya Hırvatistan Slovakya İtalya Finlandiya Güney Kıbrıs Rum Yönetimi İsveç Letonya İngiltere

8 Ayrıca!!! 2015 yılı itibariyle program ülkeleri genişliyor, AB üyesi veya aday üyesi olmayan diğer dünye ülkeleri ile de anlaşma yapabilme ve değişim yapabilme hakkı getiriliyor. Dış ilişkiler birimi olarak, başvuru sürecini tamamlayıp bu hibe türünü de üniversitemize kazandırmak için çalışıyoruz.

9 Mevcut İkili Anlaşmalar:
Yeni hazırlanan web sitesinde mevcut Tabi ki geliştirilebilir, istenilen tarihte yeni kontaklarla anlaşma imzalanabilir. Güncel liste:

10 Hibe Kategorileri

11 Program Nasıl İşler? ÖNCELİKLİ ŞART,
Erasmus Program Nasıl İşler? ÖNCELİKLİ ŞART, Erasmus Üniversite Beyannamesi (EÜB) (Erasmus University Charter-EUC) MSGSU başvurusunu yapmış ve Erasmus Üniversite Beyannamesini almıştır.

12 Program Nasıl İşler? ERASMUS+ Kurumlar Arası Anlaşma
(ERASMUS+ INTER INSTITUTIONAL AGREEMENT) İki üniversitenin ilgili bölümleri arasında yapılan anlaşmadır. Anlaşma, bölümler tarafından hazırlanır ve ULİK tarafından imzalanır. Öğrencinin ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ DEŞİMİNDEN yararlanabilmesi için kendi bölüm ve seviyesine ait anlaşmanın olması gerekir. Erasmus+ Kurumlar Arası Anlaşması olmayan bölüm öğrencileri Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği değişiminden yararlanamaz.

13 Öğrencilerın Yararlanabileceği
Erasmus Öğrencilerın Yararlanabileceği Değişim Türleri Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Öğrenci Staj Hareketliliği

14 Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği
Lisan ve Lisansüstü öğrencileri yararlanabilir. Öğrenci bu programla, 1 akademik dönem veya 1 akademik yıl anlaşmalı bir üniversitede eğitim görebilir.

15 Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği
Öğrenci, anlaşmalı üniversiteler dışında herhangi bir kurumla değişim gerçekleştiremez ve ara dönemde üniversite değişikliği yapamaz. Öğrenci, her dönem için en az 30 ECTS kredilik ders almak ve bunların 2/3 sinden başarılı olmak zorundadır. 8. yarıyıl öğrencileri değişimden yararlansalar dahi diploma çalışması veya bitirme / ödevi / projesi / tezini herhangi bir ortak üniversite yapması kabul edilmeyebilir ayrıca, Yüksek Lisans ve Doktora / Sanatta Yeterlik öğrencileri tez teslimini de FÜ’de yapma şartı getirilebilir.

16 Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği
Staj değişiminden yararlanma hakkı kazanan öğrenciler, AB üye ülkelerinden birinde faaliyet gösteren bir işletmede tam olarak 2 ay (60 gün) staj yapmak zorudadır. Öğrenciler staj yapacakları işletmeyi kendileri bulurlar ve bu işletmeden bir davet yazısı alırlar. Staj yapılacak işletmenin öğrencinin öğrenim alanıyla ilgili olması gerekmektedir aksi takdirde öğrencilerin staj davet yazıları DİB tarafından kabul edilmez.

17 Staj hareketliliği için öğrenci kendisi bir kurum ayarlarken, öğrenim hareketliliğinde ise partner üniversitelerin öğrenciye sunulması bölümün görevidir. İkili anlaşmaların listesine web sitesinden ulaşılabilir: Anlaşmalı üniversitelerle ilgili problem çıkması halinde bölüm ilgili üniversitelere öğrenci göndermeme hakkına sahiptir.

18 Erasmus Programından Kimler Yararlanabilir?
Başvuru için gerekli şartlar: Fırat Üniversitesi’nde tam zamanlı öğrenci olarak kayıtlı olmak (Misafir öğrenci, değişim öğrencisi vb. statülerdeki öğrenciler programdan yararlanamaz) Not ortalaması, lisans öğrencileri için en az 2.20/4.00. Lisansüstü öğrencileri için en az 2.50/4.00 olmalıdır. Öğrencinin alttan dersi olması Erasmus programına başvurmasına engel değildir.

19 Başvuru Nasıl Yapılır? Başvurular online olarak 02 Mar -13 Mart 2015 tarihleri arasında yapılabilir. Online başvuru sayfasına, linkinden ulaşılabilir. İlgili başvuru sayfasının bilgileri DİB web sayfasında ve üniversite ana sayfasında yayınlanacaktır.

20 Başvuru Nasıl Yapılır? Öğrenci kendi bölümünün anlaşmalı olduğu Erasmus anlaşmalı üniversite listesinde en az 1 en fazla 3 tane üniversite tercihi yapar. Öğrenci başvuru formunun 2 adet çıktısını alarak imzalar ve öğrenci işlerinden aldığı onaylı transkript ve nufus cuzdan fotokopisi ile birlikte 1 kopyasını DİB ofisine teslim eder. BELGELERİNİ DİB’E TESLİM ETMEYEN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURULARI GEÇERSİZ OLACAKTIR !!!

21 Yabancı Dil Bilgisi Öğrencinin İngilizceden yapılacak yabancı dil sınavından en az 50/100 almaları gerekmektedir. Sınav Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından yapılır. Mülakat zorunlu olmamakla beraber en fazla yazılı sınavın %25’ini oluşturur. Sınav komisyonu Rektörlükçe görevlendirilir.

22 Öğrencinin Kabulü Öğrencilerin sıralamasında akademik başarı puanı ve yabancı dil puanı esas alınır. Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Akademik başarı düzeyi* : %50 Dil seviyesi : %50 Öğrenci Staj Hareketliliği Akademik başarı düzeyi* : %55 Dil seviyesi : %45 *Genel Akademik Ortalama dikkate alınmaktadır.

23 Bu seneki öğrenci kontenjanları:
Geçmiş yıllarda tüm üniversite için kontenjan vardı, öğrenciler tüm bölümlerin öğrencileri ile yarışıyorlardı Bu sene her bölüm için kontenjan belirlendi, öğrenciler sadece kendi bölümlerindeki arkadaşlarıyla yarışacak.

24 Örnek Form

25 Öğrenci yerleştiği üniversiteyi bölüm koordinatöründen habersiz değiştiremez.
Bölüm koordinatörü karşı üniversiteye Fırat Üniversitesi adına hangi öğrencilerin seçildiğini bildirir ve öğrencilerin kabul yazısı sürecini takip eder. Karşı üniversitenin web sitesinden ders içeriklerini çıkarır ve Learning Agreement’ı doldurur.

26 https://docs.google.com/file/d/0B5nFNLQjfM9pSzhrRUsyS0tROTQ/edit
Tanınırık çok önemli; bu nedenle Learning Agreement çok dikkatli doldurulmalı. Bu belge Fakülte Yönetim Kurulu kararıyla kabul edilip, öğrenci koruma altına alınır. Öğrenci karşı üniversite ile doldurması gereken ek belgeleri bölüm koordinatörü yardımıyla doldurur.

27 Diğer Yandan; İsteyen Bölümler kılavuzla ters düşmeyecek şekilde yeni kurallar getirebilir… Öğrenci için belirli deadline lar anons edebilir Bazı derslerin yurtduunda alınmaması için bölüm kararı çıkarabilir…

28 Öğrenci ile DİB Ayrıca:
Öğrenci bilgi formunu doldurur. Vakıfbank Euro hesabı açtırır. İstenilen şeklide bir sağlık sigortası yaptırır. Sözleşme imzalanır

29 Bu seneki bütçede bazı pürüzler vardı, personel hibeleri öğrencilere aktarıldı bu nedenle personel hareketliliği gerçekleştiremiyoruz. Mart ayında ek hibeler kesinleşecek, umarız personel için ek hibe alınabilir. Adil, şeffaf ve nitelikli bir seçim ve öğrenim dönemi olması dileğiyle…

30 İletişim Dış İlişkiler Binası Tel: 0424 237 00 00 /
Fırat Üniversitesi Mühendislik Kampüsü İlahiyat Kantini Yanı Tel: / Erasmus Programı ile ilgili ayrıntılı bilgi için Türkiye Ulusal Ajansı’nın Web adresi ziyaret edilebilir.


"Fırat Üniversitesi - Dış İlişkiler Koordinatörlüğü 2015 Yılı Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı 24/02/2015 Mavi SalonMI TANITIMI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları