Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ülkü yılmaz 9968096 füsun kayaoğlu 9968032 3-D.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ülkü yılmaz 9968096 füsun kayaoğlu 9968032 3-D."— Sunum transkripti:

1 ülkü yılmaz füsun kayaoğlu 3-D

2 HEDEF VE DAVRANIŞLAR HEDEF1:Çevremizdeki canlıları tanıyabilme DAVRANIŞLAR1: 1)Sınıfa getirilen veya resmi gösterilen canlı varlıklar arasında hangisinin hayvan olduğunu söyleyip yazma 2)Sınıfa getirilen veya resmi gösterilen canlı varlıklar arasından hangisinin bitki olduğunu söyleme ve yazma. 3)Çevresindeki bazı canlılardan gelebilecek zararları söyleme ve yazma. HEDEF2:Canlıların çeşitliliği DAVRANIŞLAR: 1)Adı söylenen hayvanın verilenler arasından seçip söyleme 2)Adı söylenen bitkiyi verilenler arasında seçip söyleme

3 HEDEF3:Canlıların özelliklerini tanıyabilme
DAVRANIŞLAR: 1)Çevremizdeki canlıların nasıl hareket ettiklerini söyleme,yazma. 2)Adı söylenen hayvanın dış görünüş özelliğini söyleme,yazma 3)Dinlediği bir sesin hangi hayvana ait olduğunu söyleme,yazma 4)Sınıfa getirilen veya resmi gösterilen yuvanın hangi hayvana ait olduğunu söyleme,yazma 5)Bitkilerin büyümesi için nelere ihtiyaçları olduğunu söyleme, yazma 6)Bitkilerin kök gövde ve yapraklarını gösterme 7)Çevresindeki bitkilerin benzer ve farklılıklarını söyleme yazma.

4 ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR
A.CANLILARI TANIYALIM B.CANLILARIN ÇEŞİTLİLİĞİ C.CANLILARIN ÖZELLİKLERİ D.CANLILARI KORUYALIM

5 Çevremizde birçok bitki ve hayvan yaşar.Hayvan ve bitkiler
A.CANLILARI TANIYALIM Çevremizde birçok bitki ve hayvan yaşar.Hayvan ve bitkiler birer canlıdır.Kedi,köpek,inek,koyun,kuzu hayvandır.Ağaç, çiçek,patlıcan,elma ise bitkidir.

6 AFERİN

7 İYİ DÜŞÜN

8 Yukarıdaki resimlerden hangisi hayvandır?

9 Yukarıdaki resimlerden hangisi bitkidir?

10 İYİ DÜŞÜN

11 AFERİN

12 Canlıların yararları Hayvan ve bitkilerin birçok yararı vardır.Et,
süt,yumurta gibi yiyeceklerimizi hayvanlardan sağlarız.Bitkilerden yiyecek olarak yararlanırız. Bazı canlılar bize zarar verebilir.Akrep,arı, yılan sokarak zehirleyebilir.Köpek ısırabilir, kedi tırmalayabilir.Doğada bulunan bazı bitkiler zehirlidir.

13 B.CANLILARIN ÇEŞİTLİLİĞİ
Çevremizde birçok hayvan vardır.Bunlar;kedi köpek,tavuk gibi hayvanlardır.Kaplumbağa, tavşan,balık da çevremizde yaşayabilir. Çevremizde erik,elma,armut,çam ağaçlarını görebiliriz.Gül,menekşe gibi çiçekler de çevremizde bulunabilir.Çiçekler ve ağaçlar bitkidir.

14 Yukarıdaki hayvanların adlarını söyleyiniz

15 kedi

16 tavuk

17 köpek

18 Yukarıdaki hayvanlardan hangisi ördektir?

19 aferin

20 aferin

21 iyi düşün

22 iyi düşün

23 Çevremizde erik,elma,armut,çam
ağaçlarını görebiliriz.Gül,menekşe gibi çiçekler de çevremizde bulunabilir. Çiçekler ve ağaçlar bitkidir.

24 Yukarıdaki bitkilerden hangisi güldür?

25 aferin

26 iyi düşün

27 iyi düşün

28 C.CANLILARIN ÖZELLİKLERİ C.CANLILARIN ÖZELLİKLERİ
Hayvanlar değişik şekilde hareket eder. Köpek,kedi,at gibi hayvanlar yürüyerek ve koşarak hareket eder.Balıklar yüzerek kuşlar uçarak hareket eder.Yılan,kertenkele gibi hayvanlar sürünerek yer değiştirir. Ayçiçeği gibi bitkiler de güneşe doğru hareket eder.

29 K O Ş A R SÜRÜNÜRLER Y Ü R UÇARLAR YÜZERLER

30 Çevremizdeki hayvanların dış görünüşleri
de farklıdır.Kedi uzun tüylüdür.Kedinin küçük kulakları ve uzun bıyıkları vardır. Tırnakları uzun ve sivridir.

31 Çevremizdeki hayvanlar ses çıkarır.Her
Hav hav Çevremizdeki hayvanlar ses çıkarır.Her hayvanın çıkardığı ses farklıdır.Köpek havlar,kedi miyavlar,eşek anırır,at kişner. Horoz öter,ördek de vakvaklar. Vak vak möööö

32 . Hayvanlar yaşayabilmek için beslenmeye
ve barınmaya ihtiyaç duyar Hayvanlar ot yada et yiyerek beslenir. Hem ot hem de et yiyenler de vardır. Hayvanların da bir yuvası vardır.İnek, öküz,atların barındıkları yere ahır denir. Tavuk,hindi,horoz kümeste barınır.

33 Bitkilerin Özellikleri
Bitkiler,büyüyebilmek ve gelişebilmek için beslenmeye ihtiyaç duyar.Bitkilerin büyümesi için toprağa,suya ve ışığa gerek vardır. Bitkiler üç kısımdan oluşur.bunlar:kök, gövde,yapraklardır. Bitkiler kökleriyle toprağa tutunur.Suyu kökleriyle alırlar.

34 Bitkilerin de benzerlik ve farklılıkları
vardır. Benzerlikleri kök,gövde ve yapraklarının olmasıdır. Bazılarının boyu kısa gövdesi incedir. Bazılarının boyu uzun gövdesi kalındır. Bazıları çiçeklidir.

35 D.CANLILARI KORUYALIM Bitki ve hayvanlara zarar vermemeliyiz. Hayvanlara taş atmamalı,yuvalarını bozmamalıyız.Hayvanlara zarar veren arkadaşlarımızı uyarmalıyız. Çiçekleri koparmamalıyız.Ağaçların dallarını kırmamalıyız. Çimlere basmamalıyız.

36 HAYVANLAR DOSTLARIMIZDIR

37 AĞAÇLARI KESMEYELİM


"Ülkü yılmaz 9968096 füsun kayaoğlu 9968032 3-D." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları