Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DERS YAZILIM Kurumları ve Yönetimi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DERS YAZILIM Kurumları ve Yönetimi"— Sunum transkripti:

1 DERS YAZILIM Kurumları ve Yönetimi
KONU Adobe Programları

2 Adobe Flash Player Nedir ?
Çeşitli ekran ve tarayıcılarda benzersiz uygulama, içerik ve videoların kusursuz görüntülenmesini sağlayan platformlar arası, tarayıcı tabanlı bir çalıştırıcıdır. Flash Player 10.1 mobil ekranlarda yüksek performans için en iyileştirilmiş ve daha zengin ve daha çekici kullanıcı deneyimleri sağlayan yerel aygıt yeteneklerinin avantajlarından yararlanmak üzere tasarlanmıştır. .

3 AdobeFlashPlayer İnternet üzerinde anim asyonları, reklamları, flash videoları görüntülemenizi sağlayan bir tarayıcı eklentisidir. Flash Player ile girmiş olduğunuz etkileşimli web sayfalarını en verimli biçimiyle görebiliriz.

4 Flash Player'ı Destekleyen Web Tarayıcıları ?
Adobe Flash Player ActiveX Adobe Flash Player Plugin

5 Adobe Flash Plugin Ve Activex Arasındakı Fark Nedir?
Adobe flash player plugin mozilla için, Adobe flash player activeX de windows ve diğerleri için kullanılır.

6 Adobe AIR nedir ? Sistemimize Virus, Spyware veya Malware bulaşmışsa onarılması gerekmektedir. Reimage patentli teknoloji işletim sisteminize zarar veren türdeki programları tersine çeviren PC Onarım programıdır. Bu işlem Windows'un yeniden kurulması gerektiren süreci ortadan kaldırır. Malware : Virüsler, trojanlar ve istenmeyen kötü niyetli kodların genel adıdır. Spyware:kullanıcının bilgisayarında hem belirli firmaların reklâmlarını görüntüleyip hem de bir iz kontrol mekanizması oluşturan programlara "Spyware" denir.

7 Adobe Reader Nedir ? Adobe firmasının elektronik dökümanların görüntülemesi, yazdırma işleminin yapılması, üzerinde değişiklik yapılabilmesi, imzalanabilmesi için geliştirdiği programın adıdır. Formlar ve multimedya da dahil olmak üzere her türdeki pdf içeriğini  açabilen ve etkileşim kurabilen Pdf görüntüleyecisidir. dosya uzantısı "PDF" dir yılından beri geliştirilmeye devam etmektedir.

8 Adobe Shockwave eklentisi ?
Shockwave Player Adobe Director ile oluşturulmuş oyunlar ve videolar gibi etkileşimli web içeriklerini görüntülemenize olanak verir. Bazı web sitelerinin içeriklerinin düzgün görüntülenebilmesi için bu eklenti gereklidir.

9 Shockwave'i yükleme Windows talimatları:Shockwave yükleyici dosyasını Adobe sitesinden indirin. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra Chrome'un alt tarafındaki indirme çubuğundan yükleyiciyi tıklayın. Adobe Shockwave'i yüklemek için ekrandaki talimatları uygulayın. Windows Kullanıcı Hesap Denetimi görüntülenerek yükleme için sizden izin isteyebilir. Bilgisayarda yönetici ayrıcalıklarınız yoksa yükleme işlemini tamamlamak için sistem yöneticinize başvurun. Chrome'u yeniden başlatın

10 Mac talimatları:Shockwave yükleyici dosyasını Adobe sitesinden indirin.
İndirme işlemi tamamlandıktan sonra Chrome'un alt tarafındaki indirme çubuğundan yükleyiciyi tıklayın. Yükleyiciyi açmak için Shockwave_Installer_Full.pkg dosyasını çift tıklayın. Yükleme işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın. Chrome'u yeniden başlatın

11 Shockwave eklentisini etkinleştirme veya devre dışı bırakma
Varsayılan olarak, Chrome'u yeniden başlattığınızda Shockwave eklentisi etkinleştirilir. chrome:plugins sayfasından eklentiyi etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabiliriz. Adres çubuğuna chrome:plugins yazın. Shockwave'i bulun: Eklentinin çalışmasını durdurmak için Devre dışı bırak'ı tıklayın. Eklentiyi yeniden etkinleştirmek için Etkinleştir'i tıklayın.

12 Adobe Photoshop Nedir ? Photoshop, Adobe Systems’in geliştirdiği pixel tabanlı grafik ve fotoğraf işleme yazılımıdır. Adobe Photoshop, vektörel grafiklerle de çalaşıbilme imkanı sunmasına rağmen asıl güçlü olduğu yönü pixel tabanlı imajlar üzerindeki başarısıdır. Adobe Photoshop Microsoft Windows işletim sistemleri veMAC OS X işletim sistemleriyle çalışmaktadır. Adobe Photoshop, konusunda Dünyada en çok kullanılan yazılımdır. İlk olarak 1987 yılında Michigan Üniversitesinde temelleri atılan Photoshop gelişerek günümüze kadar liderliğini hep korumayı başarmıştır. Photoshop ile ilgisi olmayanların bile günümüzde adını fotoşop olarak bildiği bir program haline gelmiştir.

13 Adobe Photoshop Nerelerde Kullanılır?
Adobe Photoshop, fotoğraf stüdyoları, reklam ajansları, web tasarım stüdyoları ve film sektörü gibi pek çok sektörde mesleki amaçlarla kullanılmaktadır. Fotoğraflar üzerindeki inanılmaz becerileri neticesinde usta ellerden çıkan çalışmaları görerek bir hevesle Photoshop öğrenen ve kullanan pek çok amatör kullanıcısı da bulunmaktadır.

14 Adobe Photoshop İle Neler Yapılabilir?
Adobe Photoshop ile resimler üzerinde tam hakim olacak şekilde çalışmaktadır. Fotoğraflarda ki istenmeyen yerlerin temizlenmesi veya rötüşlanması gibi işlemleri çok pratik şekilde yapabilmektedir. Grafik ajanslarında kartvizit, broşür gibi ürünlerin tasarlanmasında kullanılır. Web sitelerinin neredeyse tamamında Photoshop ile hazırlanmış grafikler kullanılmaktadır. Sınırlı yeteneklere sahip olduğu animasyon işlemlerinde de kullanılmaktadır. .

15 Adobe lllustratör nedir ne işe yarar ?
Adobe firmasının geliştirdiği vektörel tabanlı çalışma sistemine sahip grafik düzenleme ve geliştirme programıdır. Bu program sayesinde web sitesi arayüzleri, kurumsal kimlik çalışmaları (logo, kartvizit, zarf, cdyüzü, cd kutusu yüzü, antetli kağıt, firmaların kullandığı faturalar vs..), basılı yayınların (dergi, kitap, gazete ,reklam, afiş, poster vs) içeriği gibi çalışmaların tümü hazırlanabilir. Illustrator, tıpkı CorelDraw gibi vektörel tabanlı bir programdır. Bu nedenle hazırladığınız çalışmaların ölçülendirmesi çok rahat yapılabilir. Yaptığınız ölçeklendirmede pikselleşme gibi bir sorun yaşamazsınız. Bununle birlikte karakalem çizimlerini renklendirmede oldukça işinizi kolaylaştıracak bir programdır.

16 Adobe lllustratör ile photoshop arasındaki fark nedir ?
Adobe Illustrator, Adobe photoshop’dan farklı bir programdır. Adobe Photoshop piksel tabanlı bir program iken, Illustrator vektörel tabanlı çalışma imkanı sunmaktadır. Tabiki iki programın üreticisinin aynı olması bazı benzerlikleri görmemize neden olacaktır. Fakat iki programın temelde çalışma prensibi farklıdır. Adobe Illustrator, CorelDraw’ın bazı sürümlerinin MacOs işletim sisteminde çalışmaması nedeniyle, Mac kullanıcıları tarafından sıkça tercih edilen bir grafik programı olarakda karşımıza çıkar.

17 Adobe İndesing Nedir? Adobe İnDesign yazılımı, tasarım ve tipografi üzerinde piksel kalitesinde kontrol sağlamanıza olanak sunan çok yönlü bir masaüstü yayıncılık yazılımıdır.

18 Sürümleri : InDesign 1.0 InDesign 1.5. InDesign 2.0 InDesign CS
InDesign Server InDesign CS3 (5.0) InDesign CS3 Server InDesign CS4 (6.0). InDesign CS4 InDesign CS5 (7.0) InDesign CS5.5 (7.5) Indesign CS6 (8.0) InDesign CC

19 Adobe Premiere Pro nedir? Ne işe yarar?
Adobe Premiere Pro ‘nun en temel kullanım alanı ses ve video düzenlemeleri yapmaktır.

20 Örneğin; videodan sesi ayırma, farklı ses dosyalarını farklı videolara ekleme, video ve ses dosyalarını kırpma ve efekt ekleme, video ve seslerin formatlarını değiştirme, videoya kayan yazı ekleme, resimler ile slayt gösterisi yapma, ses seviyelerini ayarlama, video içinde video oynatma… Bu ve benzeri daha birçok işi Premiere Pro ile kolay bir biçimde yapabiliriz.

21 Adobe Dreamweaver Nedir ?
Adobe Dreamweaver adını alan yazılım, bir ağ sayfası geliştirme aracıdır. Özellikle kodları renklendirmesi ile kullanıcıya, kendini geliştirmesi açısından hayli yardımcı olmaktadır.

22 Sürümleri: Dreamweaver 1.0 Dreamweaver 2.0) Dreamweaver 3.0
Dreamweaver UltraDev 1.0 Dreamweaver 4.0 Dreamweaver UltraDev 4.0 Dreamweaver MX Dreamweaver MX 2004 Dreamweaver 8 Dreamweaver CS3 Dreamweaver CS4 Dreamweaver CS5 Dreamweaver CS5.5 Dreamweaver CS6 Dreamweaver Creative Cloud

23 Adobe Fireworks nedir? Ne işe yarar?
Adobe’nin Fireworks programını yapmasının asıl amacı, web site arayüzleri tasarlanmasıdır. Bunun yanında Fireworks ile resimler üzerinde birçok değişiklik ve efektler de uygulayabilirsiniz.

24 Adobe Muse CC Nedir Kimler İçin Uygundur?
Adobe Muse CC, kod yazmadan HTML web siteleri tasarlamanızı ve yayınlamanızı sağlar. Bu uygulama, web sitesi tasarlayan, fakat kod yazmak istemeyen tasarımcılara yöneliktir. Adobe Muse CC'nin Adobe Creative Cloud'un bir parçası olması sayesinde en son güncellemelere ve gelecekte sunulacak sürümlere piyasaya sunulduğu anda erişebiliriz.

25 Adobe Download Assistant Nedir?
Adobe Download Assistant Adobe'nin, uygulamalarını kullanıcılarına daha güvenli ve düzenli bir şekilde sunabilmek amacıyla oluşturduğu bir uygulamadır.

26 Adobe® Acrobat® XI Standard?
Adobe® Acrobat® XI Standard ile metin ve görüntülerde yapacağınız ufak tefek değişiklikleri, orijinal belgeye veya grafiğe ihtiyaç duymadan doğrudan PDF dosyanız üzerinde gerçekleştirebilmemizi sağlar.

27 Adobe connect nedir ne işe yarar ?
 Adobe Acrobat Connect yazılımı canlı, etkileşimli web toplantıları, sanal sınıflar yapıp kursla düzenleyebileceğiniz ve tüm etkinlik ve içerikleriniz ile ilgili raporlar alabileceğiniz “Hızlı Eğitim Geliştirim”  platformudur. Adobe Connect, gerçek zamanlı toplantılar, e- eğitim ve kullanıcıların her an, her yerde ve herhangi bir standart web tarayıcısı kullanarak görüp duyabileceği çevrimiçi sunumlar yapmanızı sağlayan bir web konferansı ve eğitim çözümüdür. Canlı toplantılar, çevrimiçi eğitim dersleri, anlık sunumlar veya her üçünü de gerçekleştirmek suretiyle zengin ve toplu içerik sunmak amacıyla kullanılabilinir.

28 Adobe Connect ile internet üzerinden;
*Katılımcılar ile sesli, yazılı ve görüntülü iletişim kurabilir, *Doküman paylaşabilir, *Eğitim verebilir, *Sunumları hızlı şekilde paylaşabilir, *Kısa zamanda geniş topluluklarla iletişime geçebilir, *Sunumların daha fonksiyonel daha etkili olmasını sağlayabilir, *Verdiğiniz eğitimleri tekrar kullanmak üzere kayıt edebilir, *Katılımcıları yetkilendirerek etkinliklerde gerekli hiyerarşiyi sağlayabilir, *Bilgisayar ekranını paylaşabilir veya çizerek anlatabilir,

29 Satış ve pazarlama etkinlikleri yapabilir,
*Satış ve pazarlama etkinlikleri yapabilir, *Ankete oluşturabilir veya ankete katılabilir, *Eğitim ve iş için animasyonlar ve yazılım simülasyonları ile verimli toplantı, seminer, konferans gibi etkinlikler düzenleyebilir, *Yerden ve zamandan bağımsız olarak eğitim içeriklerinizi kolayca yayınlayabilir, sanal sınıflar oluşturabilir ve katılımcıların performanslarını devamlı takip edebiliriz.

30 Adobe bridge ? Fotoğraflarla uğraşırken, düzgün bir iş akışı oluşturmak, fotoğraf işleme sürecinizi hızlandıracağı gibi, fotoğraflarınızı organize etmeyi de kolaylaştırır. Adobe Bridge bu iş için tasarlanmış bir sistemdir.

31 Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/Adobe_Fireworks
get.adobe.com/tr/flashplayer/


"DERS YAZILIM Kurumları ve Yönetimi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları