Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

«QUALITY ASSURANCE IN ECVET MOBILITY»

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "«QUALITY ASSURANCE IN ECVET MOBILITY»"— Sunum transkripti:

1 «QUALITY ASSURANCE IN ECVET MOBILITY»
QAECVET «QUALITY ASSURANCE IN ECVET MOBILITY» 25-26 KASIM 2013 ISTANBUL BAŞLANGIÇ TOPLANTISI HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI Leonardo da Vinci Ortaklık Projesi

2 ECVET ÇAĞI ECVET (AVRUPA ÇAPINDA MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE KREDİ TRANSFER SİSTEMİ) Avrupa ve Dünya’da Mesleki Eğitim ve Öğretimin önümüzdeki yıllarda da en önemli gündem maddelerinden biri olmaya devam edecektir.

3 ECVET NEDİR? ECVET, bireylerin edindikleri resmi ve resmi olmayan bilgi, beceri ve yeterliliklerinin başka ülkelerde de resmen tanınmasını kolaylaştırır. ECVET ile bireylerin farklı ülke ve kurumlarda eğitimlerini tamamlayabilmelerinin yolunu açılır.

4 ECVET NEDİR? Mesleki Eğitim ve Öğretimde Kredi Transfer Sistemi (ECVET) ile öğrenme çıktıları unsurları tanımlanarak kredi puanlarıyla eşleştirilmiştir. Böylece, Herhangi bir ülkede nitelikleri tanıyan otoriteler diğer bir ülkede edinilmiş öğrenme çıktılarını ve kredilerini kendi mesleki eğitim sistemine aktarabilmektedir.

5 NEDEN ECVET? Hareketliliklerin Tanınması için ECVET
Ecvet; uluslararası ve ülkeler arası hareketlilikler sırasında, Avrupa'da mesleki eğitim sağlayıcıları ve yetkili kurumlar arasında değişim ve karşılıklı güvene dayalı bir yapı oluşturarak, ortak bir dil getiren ve bireylerin Avrupa’da gerçekleştirdikleri hareketlilikler çerçevesinde edindikleri öğrenme başarılarını tanınmasını sağlar.

6 NEDEN ECVET? Hareketlilik Tanınması için ECVET
ECVET; bireylerin hareketliliğinin, öğrenme yollarının entegre bir parçası olmasına katkı sağlamaktadır. Bu sayede bireyin yurtdışında öğrendiklerini tanıyarak bir eğitim tecrübesi sunar ve uluslararası eğitimin kredibilitesini geliştirir.

7 NEDEN ECVET? Mesleki Eğitimin Daha Cazip Gelmesi için ECVET
Öğrencilere eğitim hayatları sırasında yurtdışında bulunma fırsatının sağlanması, Mesleki Eğitim sağlayıcılarına sundukları eğitim programlarının daha zengin hale gelmesini sağlamakta ve eğitim, öğretim ve iş dünyası arasındaki bağlantıyı kuvvetlendirmektedir.

8 ECVETİN TEMEL PRENSİPLERİ
Öğrenme Çıktıları; örgün, yaygın veya resmi olmayan ortamlarda edinilen tüm bilgi ve becerilerin beyan edilmesidir. Öğrenme Çıktılarının Birimleri yetkinliklerin bileşenleridir. Birimler, değerlendirilir, doğrulanır ve kabul edilir. ECVET puanları sayısal formda birimler ve yetkinlikler için ek bilgi sağlar. Krediler transfer edilebilir, ve bir yetkinliğin kazanılabilmesi için biriktirilir. Ortaklık Anlayışı ve Öğrenme Sözleşmeleri katılımcı kuruluşlar arasında karşılıklı güven ve ortaklık anlayışını ifade eder.

9 QAECVET PROJESİ NEDİR? QAECVET projesi 2013 yılında Türkiye Ulusal Ajansı ve proje ortaklarının Ulusal Ajansları tarafından kabul edilen bir Leonardo da Vinci Ortaklık Projesidir. Türkiye Ulusal Ajansı Ankara’da olup Avrupa Birliği Bakanlığı’na bağlı bir kurumdur. Bu proje 2 yıl sürecektir. 30 Haziran 2015 yılında İstanbul’da düzenlenecek Kapanış konferansı ile sona erecektir.

10 QAECVET PROJESİ NEDİR? Projenin Koordinatörü: MÜSİAD (Türkiye)
Projenin Ortakları: İtalya Foligno’dan EGINA isimli Danışmanlık Şirketi İsviçre Lugano’dan DSAN isimli Yüksek Öğretim Kurumu Litvanya Kaunas’dan SPRS kısa isimli Sivil Toplum Kuruluşu Romanya Yaş (IASI) bölgesinin Okul Müfettişliği Kurumu

11 QAECVET PROJESİ NEDİR? 5. Letonya Riga’dan EUROFORTIS isimli Eğitim Danışmanlık Şirketi Ve 6. Türkiye, İstanbul’dan Güngören Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yer almaktadır.

12 NEDEN QAECVET PROJESİ? Avrupa'daki farklı çalışmalar incelendiğinde, ECVET’in teknik özellikleri, Kalite Güvence Sisteminin bileşenleri gibi konularda bireylerin bilgi ve uygulama eksikleri bulunmaktadır. Bireylerin birçoğu ya kalite güvence için gerekli kelime bilgisinden yoksun ya da Avrupa’da Mesleki Eğitim ve Öğretimde Kalite Güvence (EQAVET)’nin dört aşamasından habersizdir. Bazen gerekli teknik özelliklerin ve kalite güvencesinin ne oldukları karıştırılmaktadır. ECVET’in temel bileşenleri olan Öğrenme Anlaşması ve Ortaklık Anlayışı gibi araçlardan (ki aynı zamanda kalite güvencesinin de anahtar unsurlarıdırlar) çoğu birey habersizdir.

13 NEDEN QAECVET PROJESİ? Sonuç olarak, ECVET ile ilgili yapılan pilot projeler ve farklı çalışmalar; Avrupa’da ülkeler arası gerçekleşen hareketliliklerde ECVET sisteminin kurulması için Kalite Güvence sisteminin oluşturulmasını ne kadar önemli olduğu bizlere göstermektedir. Bu bağlamda Avrupa’da yaşayan vatandaşlar için ECVET Sisteminin kurgulandığı Ülkelerarası Hareketliliklerde Kullanıcılar için bir Rehberin oluşturulması önem arz etmektedir.

14 QAECVET PROJESİ İLE; QAECVET projesi; ECVET’in uygulanması sırasında kalite güvencesinin nasıl uygulanması gerektiği konusunda Mesleki Eğitimin paydaşlarını bilgilendirme ve aydınlatmayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda, farklı paydaşların katılımı ile ortak ülkelerde düzenlenecek çalıştay ve konferanslar sonucunda ECVET Hareketliliği İçin Kalite Güvencesi Rehberi oluşturulacaktır.

15 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM MÜSİAD PROJE KOORDİNATÖRÜ
SEVDA DEMİR MÜSİAD PROJE KOORDİNATÖRÜ


"«QUALITY ASSURANCE IN ECVET MOBILITY»" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları