Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1-1 İŞ GÖRÜŞMESİ NASIL YAPILIR?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1-1 İŞ GÖRÜŞMESİ NASIL YAPILIR?"— Sunum transkripti:

1 1-1 İŞ GÖRÜŞMESİ NASIL YAPILIR?

2 Sunum bizim işimizin en önemli bölümlerinden birisidir
* Sunum bizim işimizin en önemli bölümlerinden birisidir. Sunumu yapan kişi davetlilerin kaderiyle oynar. * Yapmış olduğu başarılı bir sunum, işi dinlemeye gelen misafirlerin işi anlayıp onlarında birer networker olma yolunda ilk adımlarını atmalarını sağlar, hayatında tahmin bile edemeyecekleri olumlu değişikliklere sebep olabilir. * Başarısız bir sunumda ise misafirin işi anlamadan olumsuz düşüncelere kapılmasının,belki de hayatının fırsatını kaçırmasının sorumlusu olabilirsiniz. Biz işimizi iyi yapalım seçim haklarını misafirlere bırakalım bırakın herkez kendi kaderini çizsin……………..

3 SUNUM İÇİN NASIL BİR KIYAFET GİYİLMELİ
*Sunumcunun dikkat etmesi gereken en önemli kurallardan birisidir sunumcu ilk önce misafirlerini görünüşüyle tatmin etmelidir. *Kıyafet seçiminde ise koyu renkli takımlar seçilmeli gömlek olarak da açık renkler tercih edilmelidir. *Aksesuar olarak takıma uygun canlı renklerde bir kravat bayanlarda ise eşarpla bütünlük sağlanabilir. *Fazla aksesuar kullanılmamalı katılımcıların dikkatini dağıtacak aksesuarlardan kaçınılmalıdır *Ayakkabı olarakta siyah ayakkabı uygun olacaktır.

4 SUNUM YAPILACAK MİSAFİRLERİN ANALİZİ
*Gerçek şu ki yapılan sunumun başarılı olabilmesi misafirlerin yaş,eğitim,ilgi alanları,hayalleri, hedefleri doğrultusunda farklılık gösterebilir. *Sunumcu hazırlık aşamasında bu durumu da analiz edip sunumu bu kişilerin beklentilerini karşılayacak şekilde bir sunum planlamalıdır. *Örnek verecek olursak genç birine huzurdan yaşlı birine paradan bahsederseniz sunum başarı oranınız düşecektir.

5 SUNUM SÜRESİNİN KARARLAŞTIRILMASI
*Sunumun süresi katılımcıların beklentilerine göre farklılık gösterebilir ideal sunum 20 ila 25 dakika arasında olmalıdır. *Bütün sunumlar aynı birer kompozisyon gibidir Giriş Gelişme Sonuç bölümünden oluşur Giriş ve Gelişme kısmına sürenin üçte biri ayrılır. Diğer üçte ikisini sonuç kısmına ayırırız katılımcıların beklentilerini bulduğu bizim vermek istediğimiz asıl mesajın anlatıldığı bölümdür. Not:Türk insanının ortalama dinleme ve konuya odaklanma süresi 20 ila 30 dakika arasındadır.

6 YAPILACAK SUNUMUN PROVASI
*Sunum için hazırlıklarımız bittikten sonra bu hazırlıklar doğrultusunda kendi ekip arkadaşlarımıza bir prova sunumu yapılmalıdır. *Prova sunumu esnasında ekip arkadaşlarımız hatalarımız varsa not almalı bunu bize bildirmeli ve bu hataların minimuma indirilmesi amaçlanmalıdır. *Burada püf nokta empati kurabilmektir ekip arkadaşlarınız sizi dinlerken işi hiç bilmeyen birisi gibi dinlemeli beklentileri dile getirerek size yön göstermelidir.

7 NOT:Unutmayın ki sunumunuzun başarısı sizin ne bildiğinizle değil katılımcıların ne anladığıyla doğru orantılıdır her zaman anlaşılabilir olmaya özen gösterin.

8 1-1 İŞ GÖRÜŞMESİ nin ADIMLARI
GİRİŞ… Isınma Öncelikli Motivasyon Etkeni Mega Trading İş Tanıtımı ve Kazanç Kapıları Neden Mega Trading ile çalışıyorsunuz?

9 GİRİŞ GÖRÜNÜM herşeyin başlangıcıdır.
Bilinçaltını kırmak ve esnekliğe sevk,bilinç oluşturmak Statü ,çekicilik ŞEKİLLENDİRME, ÜSTÜNLÜK Mesafe ve rahatlık Koku algılaması SES ve NEFES Ritmi

10 ISINMA Bu açılış aşamasının amacı ortak noktalar yakalamaktır.
5N+1 K ? Onun hayatından ve sıkıntılarından bahsedin. Güven oluşana kadar ORTALIĞI ISITMAYA DEVAM edin.

11 ‘EVET’ Noktası * Acıdan sakınmak Ciddileşme baslar.
Bu aşamada kişinin “ÖNCELİKLİ MOTİVASYON ETKENİ”ni bulmayı öğreneceksiniz. Karşınızdaki * Gelişme sağlamak * Acıdan sakınmak mı istiyor?

12 ÖNCELİKLİ MOTİVASYON ETKENİ 
EK GELİR MİRAS BIRAKMAK MADDİ ÖZGÜRLÜK YARDIM ETMEK KENDİ İŞİNE SAHİP OLMAK EMEKLİLİK BİREYSEL GELİŞİM YENİ KİŞİLERLE TANIŞMAK DAHA FAZLA BOŞ ZAMAN DAHA LÜKS BİR YAŞAM

13 PÜF NOKTA 1 Herkes Mega Trading işine “Öncelikli Motivasyon Etkeni” sizinkiyle aynı olduğu için gelmeyecektir. Onlar sıkıntılarının Çözümünü arayacaktır.

14 PÜF NOKTA 2 Bazı kişiler işinizi ilk konuştuklarında EVET demelerine rağmen işe başlamazlar. SADECE 1 KERE EVET DEDİLER ÇÜNKÜ onları sadece görüşme sırasında heyecanlandırdınız ama DUYGULARINI HAREKETE GEÇİREMEDİNİZ 

15 ASLA TAHMİN YÜRÜTMEYİN 
Öncelikli Motivasyon Etkenini tahmin etmeye kalktığınızda, muhtemelen yanlış tahmin edersiniz. Doğru tahmin etseniz bile, bu adayınızın değil, sizin fikriniz gibi görünür. Bu yüzden ONA SORUN 

16 ÖNCELİKLİ MOTİVASYON ETKİSİNİ NASIL ORTAYA ÇIKARABİLİRSİNİZ ?
Bu liste ,iş kartvizitinizin arkasında ya da cep büyüklüğünde bir karta yazılı olabilir. Çıkarın ve 5 SAĞLAM ALTIN SORUYU sorun.

17 5 ALTIN SORU 1) En önemli önceliğiniz hangisi ?
2) Neden bunu seçtiniz ? 3) Bu sizin için neden önemli ? 4) Bu fırsatı değerlendirmemenin sonuçları neler olabilir ? 5) Bu sizi neden endişelendiriyor ? BU SORULARI KELİMESİ KELİMESİNE EZBERLEYİN  Sıralama kesinlikle bu olmalı. Ek Gelir Maddi Özgürlük Kendi İşine Sahip Olmak Daha Fazla Boş Zaman Bireysel Gelişim Başkalarına Yardım Etmek Yeni İnsanlarla Tanışmak Emeklilik Miras Bırakmak Daha lüks bir yaşam

18 DİKKAT !!!! (SUUUSSSS!!!)‏ SESSİZLİĞİN GÜCÜ :
Soru sorduktan sonra tamamen sessiz kalmalısınız. Önceliğini seçmesine kesinlikle yardımcı olmayın! Bu onun fikri olmalı sizin değil  Bu işe neden katılacaklarını onlar size söylemeli Adayınızın cevapları bu işte uzun ömürlü olmasını belirleyecek vaatlerdir.

19 İŞ ANLATIMI ÜRÜN VE ŞİRKET BİLGİSİ PAZARLAMA PLANI
DÜRÜST OLUN- ABARTMAYIN KİŞİSEL VE ÖRNEKLEMELİ HEDEFLER EKİP GÜCÜ

20 İşi anlatın ve sorun NET SEKİLDE
Herhalde ne kadar önemli ve büyük bir iş olduğunu anlatabildim.Herhangi anlamadığın bir şey var mı?(GÜVEN!!!!—DEGER KATMA)‏ Bu oluşumda hangi seviyeden yer almak istersin. KAYIT (veya referans)‏


"1-1 İŞ GÖRÜŞMESİ NASIL YAPILIR?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları