Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ"— Sunum transkripti:

1 BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ

2 BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ NEDİR?
Bilgisayarın alt yapısını kapsayan bir bölümdür. BİLGİSAYAR KURSU NEDİR? Bilgisayar kursu bilgisayar teknolojilerini insanlara öğretmek amacıyla açılmış kurslardır.

3 BİLGİSAYAR KURSU SİZE NE KAZANDIRIR?

4 Meb kurs Sertifikasinin önemi
Devlet Personel Başkanlığı tarafından en son Nisan tarihi itibarıyla hazırlanan Nitelik Kod Kılavuzunda da çeşitli kamu hizmet ve görevlerine ait unvanlı kadrolara atanmak için gereken sertifikaların, Milli Eğitim Bakanlığından onaylı olmaları istenmiştir.

5 PROGRAM İÇERİĞİ 1-İşletim Sistemleri 2- Ofis Programları 3-İnternet Kullanımı

6 SINAV HAKKINDA.. İşletim Sistemi = 20 Microsoft Word = 20 Microsoft Excel = 20 PowerPoint = 20 İnternet ve Güvenlik = 20 100 Soru vardır. Sınav süresi 120 dk dır.

7 Bilgisayar nedir? Bilgisayar, kullanıcıdan aldığı verilerle mantıksal ve aritmetiksel işlemleri yapan; yaptığı işlemlerin sonucunu saklayabilen; sakladığı bilgilere istenildiğinde ulaşılabilen elektronik bir makinedir.

8 Klavye Kullanımı

9 Klavye Tuşları

10 Bilgisayarla iletişim kurmamızı sağlayan, genellikle 101 – 102 tuştan
Klavye Nedir? Bilgisayarla iletişim kurmamızı sağlayan, genellikle 101 – 102 tuştan meydana gelen daktilo benzeri cihazdır. Tıpkı fare gibi bilgisayarın ucuz parçalarından biridir, ama aynı zamanda en önemli parçalarındandır.

11 Özellikle yazı yazmakta kullanılan
Klavye İmleci: Özellikle yazı yazmakta kullanılan kelime işlemciler ile çalışırken yazının ekranın neresine yazılacağını gösteren, yanıp sönen, genellikle dik bir çizgi ( ) olan simgelerdir.

12 Klavye Türleri Her ülkenin kendi diline göre düzenlemiş
olduğu klavyeler vardır. İngiliz alfabesine göre düzenlenmiş ve harf tuşları Q, W, E, R, T, Y, U şeklinde giden klavyelere Q Klavye, Türk alfabesine göre hazırlanmış olan klavyelere F Klavye denir. Türkçe klavyede harfler F, G, Ğ... şeklinde gider.

13

14 Fare (Mouse) Kullanımı

15 Sağ Tuş Sol Tuş

16 Fare Nedir ? Ekrandaki öğeleri seçmenizi ve hareket ettirmenizi, bu öğelerin temsil ettiği işlemleri (sol tuş ile bir veya iki kez tıklayarak) yaptırmanızı sağlayan bir aygıttır.

17 Fare.. İmleç: Farenin ekran üzerinde nerede olduğunu gösterir. Tıklama: Farenin sol tuşuna bir kez basılmasıdır. Çift Tıklama: Farenin sol tuşuna kısa aralıklarla iki kez tıklanmasıdır. Bir simgeye yüklenen işlevinin yerine getirilmesini sağlar. Sürükleme: Farenin sol tuşunu basılı tutarak imlecin yerinin değiştirilmesidir.

18 SORUSU OLAN VAR MI ?


"BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları