Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Oxo Bio Çözünür Katkı Maddesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Oxo Bio Çözünür Katkı Maddesi"— Sunum transkripti:

1 Oxo Bio Çözünür Katkı Maddesi
d2w Oxo Bio Çözünür Katkı Maddesi Plastiğin Yarattığı Çevre Kirliliğine Son

2 d2w Nedir Normal plastik ürünler ve ambalajın ömrünü kontrol etmek ve kısaltmak için tasarlanmış kontrollü ömre sahip plastik teknolojisine ait bir markadır. Symphony’nin D2w formülü o kadar etkilidir ki normalde sadece %1 oranında ilave edilmesinin gerekmesi maliyet, nakliye ve depolamadan önemli ölçüde tasarruf sağlar. Doğada bozulmadan yüzlerce yıl kadar uzun bir süre kalabilen polietilen ve polipropilen plastik ambalaj ve poşetler %1 D2w oxo bio çözünür katkı ilave edilip üretildiğinde ay arasında veya üreticinin belirliyeceği zaman diliminde bozunmaya başlar ve hiçbir toksik atık bırakmadan su,co2 ve esermiktarda biokütle(humus) a dönüşerek yok olur. Tamamı halka açık Symphony Environmental Ltd İngiltere tarafından üretilen d2w oxo bio bozunur katkı uluslararası Laboratuarlarda test edilerek ASTM standartlarına uygunluğu onaylanmıştır. D2W 90 ülkede plastik ambalaj problemlerine çözüm sunmaktadır.

3 PLASTİĞİN YOK OLMASI İÇİN
ÇOK UZUN YILLAR GEREKLİDİR..

4 KÜRESEL OLARAK HER YIL ORTALAMA 200.000 MİLYON TON PLASTİK ÜRETİLİR.
sadece 3% Geri dönüştürülür University of Cambridge

5 d2w Çevre Uyumu Geriye petro polimer atık bırakmaz
Hicbir toksik atık bırakmaz ve tüm standartlara uygundur. Gıda ile temasında hiçbir sakınca yoktur Ağır metalleri ihtiva etmez Metan gazı salınımı yapmaz Tayin edilen ömür içerisinde geri dönüştürülebilir.

6 d2w’nin Artıları Tasarımları veya tedarikçileri değiştirmeye gerek yoktur – sadece D2w ilave edin. D2w sıradan plastiği kullanım ömrünün sonunda tamamen farklı bir moleküler yapıya sahip bir malzemeye dönüştürür. Bu aşamada artık plastik değildir ancak tıpkı bir yaprak gibi çevrede biyolojik olarak asimile edilebilen bir malzeme haline gelir. Isı, ışık ve stres süreci hızlandırır - Sadece oksijen yeterlidir D2w plastikleri hâlihazırda gübre haline getirilememektedir ve katı atık sahalarında oksijensiz ortamda bozunma amacıyla tasarlanmamışlardır. Normal bir plastik geri dönüşüm sürecini bozacak olan “Gübre haline getirilebilir” plastiklerin aksine diğer petrol bazlı plastiklerle birlikte geri dönüştürülebilirler.

7 Neden Ömrü Kontrol Altında Tutulan Plastikleri Seçmeliyiz?
Normal plastik d2w ömrü kontrol altında tutulan plastik teknolojisi Endüstride yaygın olarak kullanılmaktadır. Gıda, tıp, çiftçilik ve birçok diğer uygulama için test edilmiş ve güvenli olduğu kanıtlanmıştır. d2w normal plastiğin mükemmel özelliklerini kontrol altında tutup bu sayede daha kabul edilebilir hale getirmektedir. Yeniden kullanılabilir Normal plastikte olduğu gibi yeniden kullanılabilir ve geri dönüştürülebilir. Sonunda CO2 ve H2O’ya indirgenecektir ancak on yıllarca zaman alabilir. Normal plastik ürünün performans ve optik özelliklerinde hiçbir değişiklik yapmaz. Herhangi bir bozunabilirlik veya biyolojik olarak bozunma standardını karşılamayacaktır. Düşük maliyetlidir, çünkü d2w ile imal edilen ürünler normal polimer ile %99,5'den daha yüksek oranda uyumludur ve aynı makinelerle imal edilmektedir. Geri dönüştürülebilir, ancak geri dönüşüm sürecinde kaybedilen özelliklerin yeniden kazanılması için normalde stabilizörler gerekli olacaktır. ASTM D6954’e uygun olarak test edilebilir. Petrolün yan ürünlerinden yapılır, bu yüzden imalatı için kimsenin ekstra petrol ithal etmesine gerek yoktur. Zararlı kalıntıları yoktur.

8 d2w ile Ömrü Kontrol Edilen Plastikler Nasıl Çalışır
Aşama 1: d2w katkı maddesi temel polimer reçinesinin içine imalat süreci sırasında ilave edilir. Aşama 2: d2w moleküler zincirdeki bağları koparır ve önceden belirlenmiş hizmet ömrünün sonunda plastiğin ömrü ortamdaki oksijenin varlığı ile bir oksitlenme sürecinden geçerek bozunmaya başlar, bu süreç ışık, ısı ve baskı ile hızlanır. Aşama 3: Sonunda biyolojik bozunma mikro organizmalar tarafından tamamlanır

9 Ürün Tanımı Symphony’nin d2w ürünü tek, çok katmanlı ve lamine malzemeler ve yeni, geri dönüştürülmüş veya bunların karışımı halindeki polimerler dahil Polietilen (PE) ve Polipropilen (PP) kullanılarak yapılan çok geniş yelpazedeki plastik ürünlerin ömrünü kısaltmakta kullanılabilir. Polistiren (PS) ile ilgili alan deneyleri devam etmekte ve PET için ise bilimsel deneyler yürütülmektedir. PVC biyolojik bozunma için uygun değildir ve selüloz için ise D2w gerekli değildir. Geriye petro polimer atık bırakmaz Hicbir toksik atık bırakmaz ve tüm standartlara uygundur. Gıda ile temasında hiçbir sakınca yoktur Ağır metalleri ihtiva etmez Metan gazı salınımı yapmaz Tayin edilen ömür içerisinde geri dönüştürülebilir.

10 d2w Teknolojisi ile Üretilen Ürünlere Örnekler
Taşıma Torbaları Çöp Poşetleri Ev, hastane, restoran, atölye vs yerlerde giysileri koruma amaçlı önlükler. Tarım ve bahçıvanlıktaki çeşitli uygulamalar için çöp poşeti, eldivenler, plastik kaplamalar. Gazete ve dergileri sarmakta kullanılan plastik film Ekmek torbaları Donmuş gıda poşetleri Bebek pedleri (kadın pedleri), vakumlu poşet ve paletli ambalaj Baloncuklu plastik ambalaj Şişe, bardak,gıda kapları gibi rigid uygulamalar Market poşetleri Eldivenler Strech film PP plastik bardaklar Buzdolabı saklama torbaları Tesco için dondurulmuş torba NH Hoteles Shampoo bottles d2w li çöp torbası Milk wrapper for Candia Carrier bag for C&A Bread wrapper for Bimbo Newspaper wrapper for Sunday Times

11 d2w Plastikleri D2w plastik ürünlerin özelliklerinde bir değişiklik olmaz. Bütün uygulamalar için bozunabilir alternatif bozunamayandan ayırt edilemez. Örneğin dayanıklılık, şeffaflık, kapanabilirlik, baskı özellikleri, gaz ve nem geçirgenliği gibi özelliklerin tamamı ürünün kullanım ömrü boyunca bozunmayan alternatiflerinki ile aynıdır. Standart plastik imalat süreçlerinde kullanılan özellik ve uygulamaların herhangi birinin de değiştirilmesine gerek yoktur – ürün etkilenmez. Teknik ekipman olmaksızın yeni imal edilen bozunabilir plastiklerin bozunmayan emsallerinden ayırt edilmesi mümkün değildir ve kontrolü ömre sahip ürünlerden imal edilenleri ayırt etmek için bitmiş ürünün üzerine d2w damla logosunun kullanılmasına izin verilmektedir. Birçok yüksek değerli kozmetikler ve diğer ürünler plastik şişeler, kavanozlar ve diğer plastik kaplar içinde satılmaktadır ve genellikle bu boş kaplar toplandıktan sonra ikinci derece ürünlerle yeniden doldurularak gerçek malzemeler imiş gibi satılmaktadır. Yüksek değerli ürünlerin imalatçıları kullanım sonrasında yüzeyinde bozunma olacak d2w kapları talep etmektedir ve bu sayede sahteciliği daha da zorlaştırmak istemektedirler.

12 d2w Ayarlanabilir Kullanım Ömrü
D2w kontrollü ömre sahip ürünlerin kullanım ömrü imalat zamanında “programlanmaktadır” ve genelde bir miktar esneklik payına sahiptir. Örneğin bir çöp torbasının dayanıklılığını kaybetmeden önce 18 ay gibi bir kullanım ömrü olması gerekirken bir ekmek poşeti için sadece birkaç haftaya ihtiyaç duyulmaktadır. Güneş ışığı, ısı ve stres(gerilme ve yırtılma) gibi birçok faktör bozunmayı hızlandırabilir ve oksijen bulunmayan bir ortamda bozunma süreci durdurulamaz olup soğuma veya donma ile önemli oranda geciktirilebilir. Bütün gerekli olan uygun –ancak özel olması gerekmeyen – depolama koşulları ve stok döngüsüdür. D2w plastiğin bozunmaya başlaması için biyolojik olarak aktif bir ortama ihtiyacı yoktur – Bu plastik açık havada bırakıldığında olacaktır! Atık plastiğin neden olduğu ciddi çöp problemlerini ele aldığımızda bu çok önemlidir. Bu nedenle diğerlerinin yanında D2w kontrollü ömre sahip plastik bozunma sürecinin başlamasından önce plastiğin biyolojik olarak aktif ortamda olmasını gerektiren “gübre haline getirilebilir” plastikten üstündür.

13 d2w Ayarlanabilir Kullanım Ömrü
D2w plastikler en az 60 günde ve en fazla 5-6 yılda bozunmaya başlarlar. Bu özel ürün özellikleri, coğrafya ve uygulama taleplerine bağlı olarak farklı formüllere sahip katkı maddelerinin kullanımı ile başarılır. Bozunmanın gerçek hızı maruz kalınan ısı, ışık ve stres seviyelerinden etkilenecektir. D2w plastikler nihayetinde H2O, CO2 ve ihmal edilebilir miktarda biyolojik kütleye dönüşerek zararsız bir şekilde bozunacaktır. Testler malzemelerin doğrudan gıda teması için güvenli olduğunu ve nihai olarak bozunduklarında hiçbir zararlı etkilerinin olmadığını kanıtlamıştır. D2w Kontrollü Ömre Sahip Plastikler atık sahasının derinliklerinde bozunmak üzere tasarlanmamışlardır, çünkü atık sahasının derinliklerinde bozunması istenmemektedir. Eğer kullanım ömrünün sonunda atık sahasına atılırsa, oksijenin mevcut olduğu üst katmanlarda bozunacaktır ancak koşulların havasız olduğu atık sahasının derinliklerinde tamamen atıl hale gelecektir. Bitki bazlı “gübre haline getirilebilir” plastikler ise kıyaslandığında CO2’den 23 kat daha fazla sera gazı etkisine sahip olan metan gazı yayacaklardır.

14

15 Video * d2w teknolojisi ile bozunan plastik torba

16 D2 Detektör - Anti-Sahtecilik ve Kalite Kontrol
Ünitesi Plastiğinizin içinde ne olduğunu biliyor musunuz? Şimdi 60 saniyeden kısa bir sürede ortaya çıkarın! d2w ve d2p tespit kontrolü Anti-sahtecilik kontrolü Kalite kontrol cihazı Elle kullanılan d2Dedektör'ün piyasaya çıkışı dünyada bir ilktir! D2w veya D2P katkı maddelerinin doğru miktarlarını kontrol etmek için tasarlanan bu ürün ürünlerin ve ambalajın gerçek olduğunu ve kopya olmadığını doğrulamak için de kullanılabilir. Eğer ürününüzün veya rakiplerinizin ürünlerinin gerçek olup olmadığını merak ediyorsanız, d2Dedektör düşük maliyetli bir çözüm sunmaktadır. Kalite kontrolü ve marka koruması bugünün rekabetçi ortamında çok önemlidir. Ürünün kimlik doğrulaması eşsiz bir izleme sistemi içeren D2w katkı maddesi vasıtasıyla uygulanmaktadır.

17


"Oxo Bio Çözünür Katkı Maddesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları