Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Muhammed ALTINTAŞ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni 2012

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Muhammed ALTINTAŞ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni 2012"— Sunum transkripti:

1 Muhammed ALTINTAŞ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni 2012
6.BASAMAK E-DEVLET Muhammed ALTINTAŞ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni 2012

2 BİR KAÇ SORU? Hiç bankada sıra beklediniz mi?
6.BASAMAK Hiç bankada sıra beklediniz mi? Hiç devlet kurumlarında uzayan kuyruklar gördünüz mü? E-devlet uygulamaları hakkında neler biliyorsunuz? T.C. Kimlik numarası internet uygulamalarında ne işe yarar?

3 İNCELEYELİM… 6.BASAMAK Bilişim Teknolojileri 6.Basamak Kitabı 16.sayfayı inceleyelim. Bu sayfadaki ekran görüntüleri hangi web sitelerine aittir?

4 E-DEVLET NEDİR? 6.BASAMAK E-Devlet: Devletin vatandaşlara karşı yükümlü olduğu görev ve hizmetler ile vatandaşların devlete karşı olan görev ve hizmetlerinin karşılıklı olarak elektronik iletişim ve işlem ortamlarında kesintisiz ve güvenli olarak yürütülmesidir.

5 6.BASAMAK HAYATIMIZDA E-DEVLET Doğum, eğitim, askerlik, sosyal güvenlik, evlilik, aile sağIığı, nüfus işlemleri, çocuk haklan, sağlık, kültür-sanat ve spor, trafik, cumhurbaşkanlığı, TBMM, araştırma ve istatistikler, banka, bilim ve teknoloji, eğitim, enerji, doğal kaynaklar ve çevre, kültür ve turizm, savunma ve güvenlik, tarım, uluslararası ilişkiler gibi devletin birçok kurum ve kuruluşunda e-devlet uygulamaları kullanılmaktadır.

6 BİR VATANDAŞ OLARAK… 6.BASAMAK Devletin bir vatandaşı olarak T.C. kimlik numarası, nüfus bilgileri, ehliyet, pasaport ve sağlık işlemlerinde e-devlet hizmetlerini kullanıyoruz. Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-okul, e-karne gibi hizmetleri bulunmaktadır. Bu hizmetle öğrenciler ve veliler, öğrencilerin okul devamsızlıklarını ve notlarını görebilmektedir.

7 E-DEVLET SİTE ADRESLERİ
6.BASAMAK E-devlet site adreslerinin yazılışlarındaki ortak yanlar şunlardır: Adreslerdeki ".gov" ve ".tr"ye dikkat ediniz. Devlet kelimesinin İngilizce karşılığı "goverment (hükümet, devlet)" olduğundan dolayı ".gov" uzantılı siteler tüm dünyada resmi devlet siteleridir ".tr" uzantısı ise Türkiye devletine ait sitelerin sonunda bulunur.

8 ETKİNLİK 6.BASAMAK Şimdi sayfa 16’daki Türkiye Cumhuriyeti Resmi Sitelerine, internetten 4 tane daha site ismi bulup ekleyiniz.


"Muhammed ALTINTAŞ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni 2012" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları