Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ"— Sunum transkripti:

1 UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
VİZE FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAVLARI VE DERSLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

2 OBİSİS ŞİFRESİ İLK GİRİŞ İÇİN KULLANILMAKTADIR.
SIKÇA SORULAN SORULAR Öğrenci Şifremi Bilmiyorum, Şifrem Bloke Olmuş Ne Yapmam Gerekir? Bahar döneminde ilk defa uzaktan eğitim sistemine girecek öğrencilerimizin şifreleri OBİSİS şifreleri ile aynıdır. OBİSİS ŞİFRESİ İLK GİRİŞ İÇİN KULLANILMAKTADIR. YENİ BİR ŞİFRE TALEBİ VEYA BLOKE OLMA DURUMUNDA UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ İLE İLETİŞİME GEÇİNİZ. ŞİFRE VB. TALEPLERE E-POSTA İLE YAPILAN BAŞVURULARA CEVAP VERİLMEMEKTEDİR.

3 OBİSİS şifrenizi değiştirdiğinizde Uzaktan Eğitim Şifreniz değişmez.
SIKÇA SORULAN SORULAR Öğrenci Şifremi Bilmiyorum, Şifrem Bloke Olmuş Ne Yapmam Gerekir? OBİSİS şifresi ile Uzaktan Eğitim şifresinin birbirleri ile bağlantısı yoktur. Yani OBİSİS şifrenizi değiştirdiğinizde Uzaktan Eğitim Şifreniz değişmez. Aynı şekilde Uzaktan Eğitim Şifrenizi değiştirdiğinizde OBİSİS şifreniz değişmez.

4 Kendinize ait bir kulaklığınızın olması gerekmektedir.
SIKÇA SORULAN SORULAR Derslere katılmak için nelere ihtiyacım var? Kendinize ait bir kulaklığınızın olması gerekmektedir. Sisteme Kullanıcı kodunuz ve şifreniz ile giriş yapmak zorundasınız. Sisteme bağlanan öğrenciler dersi dinlemiş ve derse katılmış kabul edilirler.  Tek bir bilgisayardan birden fazla öğrencinin tek bir kullanıcı ile giriş yaparak dinlemesi halinde sadece giriş yapan öğrenci sistem tarafından kabul edilecektir. 

5 SIKÇA SORULAN SORULAR Derslere katılmak için nelere ihtiyacım var? Derslere girmeden önce mutlaka eruzem web sayfasında bulunan kullanım kılavuzunu öğrencilerin dikkatlice okumaları gerekmektedir. Kılavuzda ve sıkça sorulan sorular bölümünde yer alan sorular telefon veya e-posta ile sorulduğunda cevap verilmeyecektir.

6 SIKÇA SORULAN SORULAR Sanal Sınıf Oturumu nedir?
Ders İşlemleri menüsü Öğretim Elemanı ve Öğrenci tarafından görülebilen bir menüdür. Ders İşlemleri menüsü ders içeriklerine ulaşılabilen ve ödevler, sınavlar, projeler, vb. dersle ilgili tüm öğelerin görüntülendiği bir menüdür. Ders İşlemleri menüsü altındaki Sanal Sınıf Oturum Listesi adlı bağlantı senkron ve asenkron olarak gerçekleştirilebilen dersleri ifade eder. Yani, Öğretim Elemanı ve Öğrenci tarafından bilgisayar başında sesli ve görüntülü olarak gerçekleştirilebilecek ders anlatımları için tanımlanan oturumları gösterir.

7 SIKÇA SORULAN SORULAR Sanal Sınıf Oturum listesi geliyor fakat sanal sınıf açılmıyor? Sanal Sınıf Oturum Açılmama Nedenleri 1- Bilgisayarınızda Adobe Flash Player programı yüklü değildir. 2- Internet Explorer, Google Chrome pop-up engelleyicisi vardır.

8 SIKÇA SORULAN SORULAR Sanal Sınıf Oturum listesi geliyor fakat sanal sınıf açılmıyor?

9 Öğrencilerin dersleri canlı takip etmeleri gerekmektedir.
SIKÇA SORULAN SORULAR Derslere devam zorunluluğu var mı? Uzaktan eğitim açıköğretim değildir bu nedenle derslere devam etme mecburiyeti bulunmaktadır. Öğrencilerin dersleri canlı takip etmeleri gerekmektedir. Kayıtlı olan dersleri izlemeleri halinde devamsızlık durumu ortadan kalkmış olmaz. DERSE DEVAM VE YOKLAMALAR Madde 14- Öğrenciler derslere, uygulamalara ve sınavlara katılmak zorundadır. Devam zorunluluğunun sınırı, teorik derslerde % 70, uygulamalı derslerde ise % 80 dir. Bu şartları yerine getiremeyen öğrenciler yarıyıl sonu sınavlarına giremezler.  

10 SIKÇA SORULAN SORULAR Devamsızlığımı nasıl görebilirim? Derslere devam durumunuzu Ders İşlemleri Menüsüne tıklayınız. 1. Adım : Gelen Pencerede ilgili dersin Öğretim Elemanını kontrol ettikten sonra Aç linkini tıklayınız. 2. Adım : Sanal Sınıf Oturum listesi seçilir 3. Adım : Oturum durumu süresi bitmiş olarak seçilir. Not: Devamsızlığınız anında yansımayabilir. Aynı saate binlerce öğrenci uzaktan öğretim sistemi üzerinden ders işlediğinden devam durumunuzu 1-2 saat gecikmeli veya ertesi gün şeklinde görebiliriniz. Derslere 50 dakikadan az süre canlı katılan öğrenciler yok yazılırlar.

11 SIKÇA SORULAN SORULAR Devamsızlığımı nasıl görebilirim? Öğrenciler için Ders Listesinde görülen “Durumu” bilgisi neyi gösterir? O anlık derste kalma durumunuzu gösterir. Devamsızlık bilgisi değildir. Sınav veya ödev puanlarınızı görebilirsiniz. Öğrenci, sisteme giriş yaptıktan sonra ulaşabildiği Ders Listesi sayfasında Durumum diye bir link görür. Her ders için ders isminin bulunduğu satırdaki Durumum ifadesi; dersin "SINAV", "ÖDEV" ve "DERS İÇERİKLERİ" gibi öğelerinden aldığı puanları gösterir.

12 SIKÇA SORULAN SORULAR Kaçırdığım dersleri nasıl izlerim?
Sanal Sınıf  Oturumları, daha sonra tekrar izlenebilmek üzere kaydedilebilmektedir.  kayıtlı oturum arşivleri sistem üzerinden izlenebilmektedir. Öğrenciler ve Öğretim Elemanları, sorumlu oldukları derslerle ilişkili sanal sınıf oturumlarının kayıtlarına (arşivlerine)sistem üzerinden kolayca ulaşabilmektedir. Sanal sınıf oturumlarını Öğretim Elemanı oluşturduğu oturumu açarak 'Toplantı Sahibi' sıfatıyla toplantıyı kaydeder ve böylece Öğrenci ve Öğretim Elemanı tarafından sanal sınıf oturum kayıtları izlenebilir.  Bir Öğrenci, sistem üzerinden kayıtlı olduğu şubelerdeki derslerin sanal sınıf oturumlarından katılamadığı ya da katılıp tekrar izlemek istediklerinin kayıtlarına ulaşabilir.  Öğrenci, sanal sınıf oturumlarının kayıtlarını izlemek için:  A. Öğrenci Ana Sayfasında Ders İşlemleri bağlantısına tıklar. B. Ders Listesi sayfasında derslerin listelendiği tablonun İşlem sütununda Aç linkine tıklar. C. Ders Ana Sayfasında Sanal Sınıf Oturum Listesi bağlantısına tıklar.  D. Sanal Sınıf Oturum Listesi sayfasında Oturum Listesi tablosundaki İşlemler sütununda Oturum Arşivi linkine tıklarsa, oturum arşivine ulaşmak üzere aşağıdaki gibi bir sayfa açılır: E. Oturum Arşivleri sayfasında arşiv listesinin bulunduğu tabloda Arşiv Adresi sütunundan Arşivi Aç linkine tıklar ve kaydedilmiş olan sanal sınıf oturumlarına ulaşır.

13 SIKÇA SORULAN SORULAR Kaçırdığım dersleri nasıl izlerim?

14 SIKÇA SORULAN SORULAR Öğretim Elemanının paylaştığı ders notlarını nasıl indirebilirim? Öğrenci, Öğretim Elemanı tarafından dersle ilgili materyaller (ilave ders materyalleri, dosyalar) eklemişse indirebilir. Öğrenci, dersle ilgili materyalleri indirmek için: A. Öğrenci ana menüde Ders İşlemleri menüsüne tıklar. B. Ders Listesi adlı sayfada derslerin yer aldığı tablonun İşlem sütunundaki Aç linkine tıklar. C. Ders Ana Sayfasında İlave Ders Materyalleri bağlantısına tıklar ve ünite bazlı eklenmiş dosyaları görüntüler. * Dosyalar bağlantısına tıklar ve dersin bütünüyle ilgili eklenmiş dosyaları görüntüler.

15 SIKÇA SORULAN SORULAR Vize sınavları nasıl olacak?
Bahar Dönemi’nde Vize Sınavları, online olarak yapılacaktır. Vize sınavları hafta sonu saat eruzem tarafından belirlenen saatlerde yapılacaktır. Sınav soruları çoktan seçmeli (test) olacaktır. Sınav sonuçları anında yayınlanacaktır. Online sınavların nasıl yapılacağı, eruzem.erciyes.edu.tr web sitemizde yayınlanacak olan sınav kılavuzunda anlatılacaktır. Öğrencilerin bu kılavuzu bilgisayarlarına indirip incelemeleri gerekmektedir.

16 Sınav günü e-postalara cevap verilmeyecektir.
SIKÇA SORULAN SORULAR Vize sınavları nasıl olacak? Sınavlara evden, internet kafeden, merkez kütüphanedeki laboratuvarlardaki bilgisayarlardan girebileceksiniz. Sınavlar denetimsiz yapılacaktır. Sınav günü teknik aksaklıklara önlem olabilmek amacıyla, öğrencilere yardımcı olmak üzere çalışma arkadaşlarımız Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde telefonlara cevap vermek üzere hazır bulunacaktır. Sınav günü e-postalara cevap verilmeyecektir.

17 Vize sınavından 80 alan bir öğrenci
SIKÇA SORULAN SORULAR Vize sınavları nasıl olacak? Öğrencinin ortalama notu hesaplanırken vize sınavlarının %15’i, final sınavlarının %85’i alınacaktır. Örnek bir hesaplama yapacak olursak; Vize sınavından 80 alan bir öğrenci Final sınavından 55 alan bir öğrencinin ortalaması Vize sınavı 80 %15 i puan Final sınavı 55 % 85 i 46,75 puan Ortalama puanı 46,75+15 = 58,75 yani 59 olacaktır.

18 SIKÇA SORULAN SORULAR Final ve Bütünleme Sınavı Nasıl olacak? Bahar Dönemi’nde Final ve Bütünleme sınavları merkezi sınav şeklinde gözetmenler eşliğinde yapılacaktır. Öğrencilerin atanacağı sınıftan başka bir sınıfta sınava girmeleri kesinlikle yasaktır. Sınavlar çoktan seçmeli (test) olarak yapılacak olup cevaplar cevap anahtarına kodlanacaktır.

19 SIKÇA SORULAN SORULAR Final ve Bütünleme Sınavı Nasıl olacak?
Cevap anahtarı öğrencilerin adına basılmış olacaktır. Öğrenciler cevap anahtarında bulunan TC Kimlik Numarası ad ve soyadı kontrol edecekler cevap kağıdının kendi adına düzenlenmemiş olması halinde sınav görevlilerinden kendi adlarına düzenlenen cevap anahtarını veya yedek cevap anahtarını isteyeceklerdir. Öğrencilerin kitapçık türünü hatalı kodlamaları halinde sınav notları 0 olarak girilecek ve yapılacak hiçbir itiraz kabul edilmeyecek notları düzeltilmeyecektir. Güz döneminde öğrencilerin kimlik no, kitapçık türü bölümlerini kodlamayı unutması veya hatalı kodlamaları nedeniyle notları 0 girilmişti. vize sınavlarında düzeltilmiş ancak final ve bütünleme sınavlarında düzeltme yapılmamıştır. Bundan sonraki kitapçık türünü hatalı kodlama durumunda hiçbir itiraz kabul edilmeyecektir.

20 SIKÇA SORULAN SORULAR Final ve Bütünleme Sınavı Nasıl olacak? Final ve bütünleme sınavlarında öğrencilerin sınava gelirken yanlarında aşağıdaki belirtilen belgeleri getirmeleri zorunludur. Aksi takdirde sınavlara alınmayacaklardır. Sınav giriş belgesi eruzem.erciyes.edu.tr web adresi üzerinden verilecektir. Sınav giriş belgesi Öğrenci kimlik belgesi / öğrenci belgesi Nüfus cüzdanı

21 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
İLETİŞİM : E-POSTA :


"UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları