Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

“Sen hiç hayalet gördün mü?” Past experiences ● Holidays

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "“Sen hiç hayalet gördün mü?” Past experiences ● Holidays"— Sunum transkripti:

1 “Sen hiç hayalet gördün mü?” Past experiences ● Holidays
talebe U23

2 1 2 uçağa binmek uykuda yürümek ıstakoz yemek Çin’e gitmek
Learn these words. Click to match. uçağa binmek uykuda yürümek ıstakoz yemek Çin’e gitmek otostop yapmak kavga etmek uçağa binmek kavga etmek otostop yapmak uykuda yürümek ıstakoz yemek Çin’e gitmek

3 3 4 hayalet görmek satranç oynamak sörf yapmak paraşütle atlamak
Learn these words. Click to match. hayalet görmek satranç oynamak sörf yapmak paraşütle atlamak ata binmek ava çıkmak paraşütle atlamak satranç oynamak ava çıkmak hayalet görmek ata binmek sörf yapmak

4 5 Ben yapıyor muyum? Sen yapıyor musun? O yapıyor musun?
Biz yapıyor muyuz? Siz yapıyor musunuz? Onlar yapıyorlar mı? 5 Questions: “mı / mi / mu / mü” is the question word in Turkish. O bir doktor mu? O yapıyor mu? O yaptı mı? O yapacak mı? Ben yaptım mı? Sen yaptın mı? O yaptı mı? Biz yaptık mı? Siz yaptınız mı? Onlar yaptılar mı? Last vowel Suffix a / ı mı? o / u mu? e / i mi? ö / ü mü?

5 6 7 Questions. Write the answers on a piece of paper.
o / gelmek o / yemek o / görmek o / içmek o / okumak o / sevmek o / bakmak o / gülmek o / bulmak o / gelmek o / yemek o / görmek o / içmek o / okumak o / sevmek o / bakmak o / gülmek o / bulmak O geliyor mu? O geldi mi? O yiyor mu? O yedi mi? O görüyor mu? O gördü mü? O içiyor mu? O içti mi? O okuyor mu? O okudu mu? O seviyor mu? O sevdi mi? O bakıyor mu? O baktı mı? O gülüyor mu? O güldü mü? O buluyor mu? O buldu mu? 7 Click to check your answers.

6 8 9 Questions. Write the answers on a piece of paper.
o / yapmak ben / yapmak sen / yapmak biz / yapmak siz / yapmak onlar / yapmak o / yapmak ben / yapmak sen / yapmak biz / yapmak siz / yapmak onlar / yapmak O yapıyor mu? O yaptı mı? Ben yapıyor muyum? Ben yaptım mı? Sen yapıyor musun? Sen yaptın mı? Biz yapıyor muyuz? Biz yaptık mı? Siz yapıyor musunuz? Siz yaptınız mı? Onlar yapıyorlar mı? Onlar yaptılar mı? 9 Click to check your answers.

7 10 11       Which sentence is true? Click to check your answers.
O seni gördü mü? O seni gördü mu? O kitap okudu mı? O kitap okudu mu? Sen yemek yedim mi? Sen yemek yedin mi? Onlar uyudular mı? Onlar uyudular mu? Siz çay içtiniz mi? Siz çay içtin mi? Sen güldün mi? Sen güldün mü? 11 Click to check your answers.

8 12 Sen bu sabah kahvaltı yaptın mı? … Sen bugün kitap okudun mu?
Answer the questions. Sen bu sabah kahvaltı yaptın mı? Sen bugün kitap okudun mu? Sen dün dışarı çıktın mı? Sen dün işe gittin mi? Sen hiç Kıbrıs’a gittin mi? Sen hiç hastanede yattın mı?

9 13 Read about Can’s experiences. Ben hayatımda hiç Mısıra gitmedim. Ama bir gün mutlaka gitmek istiyorum. Ben tabii ki rakı içtim, çünkü ben Türküm. Türkler, daha doğrusu Akdenizliler rakıyı çok seviyorlar. En son geçen hafta sonu rakı içtim. Ben hayatımda hiç hayalet görmedim. Aslında görmek de istemiyorum. Ben hayatımda hiç ata binmedim. Ben küçükken bir eşeğe binmiştim, o kadar. Ben bir kere kaza geçirdim. Ama küçük bir kazaydı. Ben hayatımda hiç ameliyat olmadım. Ben bir kere para kaybettim. Çok fazla değildi, ama para paradır, değil mi? Ben hayatımda hiç ünlü biri ile tanışmadım. Ünlü kişiler gördüm, ama hiç tanışmadım. Ben pek çok kez maça gittim. Özellikle Fenerbahçe maçları. Ben Fenerbahçeliyim. Fenerbahçe Türkiye’nin en büyük takımı. Ben hiç aşık oldum mu? Evet, pek çok kez. Ben şimdi de aşığım. Onu çok seviyorum. Biz yakında evleniyoruz.

10 14 Has Can ever done …? Click to check your answers. 15 Say what you have done or haven’t done yet. Can Ben Ben hayatımda hiç hayalet görmedim. Mısır’a gitmek rakı içmek hayalet görmek ata binmek kaza geçirmek ameliyat olmak para kaybetmek ünlü biri ile tanışmak maça gitmek aşık olmak Ben bir kere ameliyat oldum.

11 16 Doğru Yanlış O hayatında hiç Mısır’a gitmedi.
Do you remember? True or false (). Click to check your answers. Doğru Yanlış O hayatında hiç Mısır’a gitmedi. O bir kere hayalet gördü. O hayatında hiç ata binmedi. O bir kere kaza geçirdi. O hayatında hiç ameliyat olmadı. O bir kere para kaybetti. O hayatında hiç maça gitmedi.

12 16 Doğru Yanlış        O hayatında hiç Mısır’a gitmedi.
Do you remember? True or false (). Click to check your answers. Doğru Yanlış O hayatında hiç Mısır’a gitmedi. O bir kere hayalet gördü. O hayatında hiç ata binmedi. O bir kere kaza geçirdi. O hayatında hiç ameliyat olmadı. O bir kere para kaybetti. O hayatında hiç maça gitmedi.

13 Sen hiç Mısır’a gittin mi?
17 Study with a partner. Ask and answer. Sen hiç Mısır’a gittin mi? Evet, gittim. Ne zaman gittin? Hayır, hiç gitmedim. Kimle gittin?

14 18 Geçen yaz ben ve benim arkadaşlarım Dalyan’a gittik.
Read about Berna’s holiday. Geçen yaz ben ve benim arkadaşlarım Dalyan’a gittik. Dalyan küçük bir tatil kasabası. Biz orada bir hafta kaldık. Oraya otobüsle gittik. Yolculuk on dört saat sürdü, ama bizim otobüsümüz çok rahattı. Dalyan’da küçük bir pansiyonda kaldık. Biz sabah kalktık, kahvaltı yaptık ve yürüyüşe gittik. Sonra kumsala gittik ve denizde yüzdük. Daha sonra tarihi yerleri gezdik. Dalyan’da tarihi bir şehir ve kayalarda mezarlar var. Dalyan inanılmaz güzel bir yer!

15 19 Read the second part of the text. Biz akşam yemek yemek için dışarı çıktık. Dalyan’da restoranlar çok ucuz ve yemekler çok lezzetli. Yemekten sonra diğer müşteriler ve biz kağıt oynadık, şarap içtik, şarkılar söyledik, çok güzel eğlendik. Dalyan’da insanlar çok sıcak ve yardımseverdi. Ben onları çok seviyorum. Dalyan’da hava da çok güzeldi. Ama son gün yağmur yağdı. Biz son gün alışveriş yaptık. Ben bir duvar saati aldım. Benim arkadaşım da bir biblo aldı. bir kaplumbağa biblosu. Ben ve benim arkadaşım Dalyan’da mükemmel bir tatil geçirdik.

16 20 … Berna tatil için Dalyan’a gitti. Berna geçen yaz tatile gitti.
Make questions. Berna tatil için Dalyan’a gitti. Berna geçen yaz tatile gitti. Berna orada bir hafta kaldı. Berna oraya otobüsle gitti. Berna orada bir pansiyonda kaldı. Berna orada çok iyi vakit geçirdi.

17 21 - (y) ıp / ip / up / üp: Study the examples: O eve gitti ve dinlendi. = He went home and relaxed. O eve gidip dinlendi. = He went home and relaxed. Last vowels suffix a / ı - (y) ıp o / u - (y) up e / i - (y) ip ö / ü - (y) üp

18 22 23 Write the answers on a piece of paper.
Ben eve gittim ve dinlendim. Ben denize girdim ve güneşlendim. Ben eve gidip dinlendim. Ben denize gir… güneşlendim. Biz yemek yedik ve kahve içtik. Onlar şarkı söylediler ve dans ettiler. Biz yemek yiy… kahve içtik. Onlar şarkı söyley… dans ettiler. O yattı ve uyudu. O çalışıyor ve para kazanıyor. O yat…. uyudu. O çalış… para kazanıyor. Biz dans ettik ve eğlendik. Onlar koşuyorlar ve oynuyorlar. Biz dans ed… eğlendik. Onlar koş… oynuyorlar. 23 Click to check your answers.

19 22 Answers. Ben eve gittim ve dinlendim.
Ben denize girdim ve güneşlendim. Ben eve gidip dinlendim. Ben denize girip güneşlendim. Biz yemek yedik ve kahve içtik. Onlar şarkı söylediler ve dans ettiler. Biz yemek yiyip kahve içtik. Onlar şarkı söyleyip dans ettiler. O yattı ve uyudu. O çalışıyor ve para kazanıyor. O yatıp uyudu. O çalışıp para kazanıyor. Biz dans ettik ve eğlendik. Onlar koşuyorlar ve oynuyorlar. Biz dans edip eğlendik. Onlar koşup oynuyorlar.

20 24 Ben geçen ay tatilde harika vakit geçirdim.
Read about his holiday. Ben geçen ay tatilde harika vakit geçirdim. Tatil için Bodrum’a gittim. Orada iki hafta kaldım. Benim otelim deniz kenarındaydı. Manzara müthişti. Neler yaptım, biliyor musunuz … Yürüyüşe çıktım. Yüzüp güneşlendim. Deniz ve güneş mükemmeldi. Bodrum tarihi bir şehir. Orada pek çok tarihi kalıntı var. Bütün tarihi yerlere gidip fotoğraflar çektim. Tekneyle tura çıktım. Turda yeni insanlar ile tanışıp onlarla sohbet ettim. Bazı geceler dışarı çıktım. Müzik dinleyip dans ettim. Bodrum’da çok iyi vakit geçirdim. Gelecek yıl tekrar oraya gitmek istiyorum.

21 25 your answers. yürüyüşe çıkmak yüzmek su kayağı yapmak güneşlenmek
tarihi yerleri gezmek müzeye gitmek tura çıkmak insanlar ile tanışmak fotoğraf çekmek ata binmek alışveriş yapmak akşam dışarı çıkmak dans etmek iyi vakit geçirmek

22 25               Click to check your answers.
yürüyüşe çıkmak yüzmek su kayağı yapmak güneşlenmek tarihi yerleri gezmek müzeye gitmek tura çıkmak insanlar ile tanışmak fotoğraf çekmek ata binmek alışveriş yapmak akşam dışarı çıkmak dans etmek iyi vakit geçirmek

23 Sen geçen yaz tatil yaptın mı?
26 Study with a partner. Talk about your holiday. Sen geçen yaz tatil yaptın mı? Evet, yaptım. Nereye … ? Nereye / gitmek Ne zaman / gitmek Ne kadar / kalmak Nasıl / gitmek Nerede / kalmak Ne / yapmak U24

24 Body parts ● Health problems
“Neyin var?” Body parts ● Health problems Necessity ● Advice ● Obligation talebe U24


"“Sen hiç hayalet gördün mü?” Past experiences ● Holidays" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları