Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SUÇ, ŞİDDET VE.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SUÇ, ŞİDDET VE."— Sunum transkripti:

1 SUÇ, ŞİDDET VE

2 ÖFKE

3 ÖFKE GELİR GÖZ KARARIR ÖFKE GİDER YÜZ KIZARIR TÜRK ATASÖZÜ

4 Öfkelendiğimizde… Adrenalin ve noradrenalin hormonunun salınımı artar ve bununla beraber soluk alıp verme hızlanır, kalp atışı hızlanır , göz bebekleri büyür ve tansiyonumuz çıkar.

5

6 Neden Öfkeleniriz? Çıkmazda hissettiğimizde
Anlaşılmadığımızı hissettiğimizde Engellendiğimizde Tehdit algıladığımızda Benliğimize direkt saldırıldığında Bizim için önemli olan şeylere (önemlilerimize) saldırıldığında

7 AYRICA Kavgalar, Saygısızlık Kişisel Yatkınlık Kendini ifade etme çabası Olumsuz Medya Programı Ve Yayınlar Kötü Arkadaş Çevresi Yanlış Anne Ve Baba Tutumları Akran Zorbalığı Şiddete Maruz Kalma İstediğini Alamama, Haksız Davranışlara Maruz Kaldığını Düşünme, Arkadaş Kaybı, Kaçırılmış Fırsatlar…

8 Aşırı öfkenin altında “herşey istediğim gibi olmalı. ” mesajı yatar
Aşırı öfkenin altında “herşey istediğim gibi olmalı!” mesajı yatar. Bunu engelleyen en küçük bir olay bu tip insanları sinirlendirir. Engellenme toleransları düşüktür.

9 Anlatabiliriz / İfade edebiliriz
Öfkelendiğimizde… savunma mekanizmalarımız Bastırabiliriz Anlatabiliriz / İfade edebiliriz Dindirebiliriz / Sakinleşebiliriz

10 öfke ? çok hafif bir rahatsızlıktan yoğun bir şiddete kadar gidebilen bir duygudur.

11 Bu dört temel duygudan biridir.
Öfke, üzüntü, korku, sevinç Bu dört temel duygudan biridir.

12 Sosyalleşme ile birlikte şekillenir
Öfke, Sosyalleşme ile birlikte şekillenir

13 Öfkenin doğuştan geldiği,

14 cinsiyet farklılığının, daha çok sosyo-kültürel olarak beslendiği bilinmektedir.

15 Öfke, Bireyin herhangi bir engellenme, adaletsizlik ya da kendi benliğine yönelik bir tehdit hissettiğinde yaşanan duygudur.

16 Bu duygu, organizmaya saldırıldığı zaman, kendisini savunmasına ve savaşmasına yardımcı olacak güçlü fizyolojik, duygusal ve davranışsal tepkilerin ortaya çıkmasını sağlar. EVET Bu nedenlerle, belli düzeydeki bir kızgınlık duygusu varoluş için gereklidir.

17 Önemli olan o sınırı koruyabilmektir.
Belli bir dozu hayatın devamı için gerekli olmakla beraber belli bir düzeyi aşan durumlarda canlı kendisine veya çevresine zarar vermeye başlayabilir. Önemli olan o sınırı koruyabilmektir.

18 Öfke, Normal bir duygudur.

19 EVET…

20 Ama… Normallik düzeyi değişkendir

21 Belli bir düzeyde normal kabul edilir
Ve…öfke; Belli bir düzeyde normal kabul edilir

22 Kızgınlığa bir çok kolay neden olabilir
Kızgınlığa bir çok kolay neden olabilir. Bunlar dışsal olaylar olduğu kadar içsel olaylar da olabilir . Arkadaşınız, anneniz, kardeşiniz, sokaktaki bir adam, öğretmeniniz vb. belli bir insana kızabileceğiniz gibi; trafik sıkışıklığı, iptal edilen bir randevu, vb. gibi bir olaya da kızabilirsiniz.

23 Kızgınlığınızın ortaya çıkmasından kendi kişisel sorunlarınızla ilgili kuruntularınız sorumlu olabileceği gibi, daha önceleri başınızdan geçmiş ve sizi öfkelendirmiş, travmatik bazı olayların anıları da sorumlu olabilir

24 Öfke “Normal bir duygudur” dedik;
ÖFKENİN diğer duygulardan pek farkı yok; ancak bu duygu pek çok kişiye Olumsuz geliyor. Neden mi?

25 Çünkü, bu duygunun çevreye ve ait olduğu bireyin kendisine yansımaları oldukça olumsuz.
Olumsuz olan duygunun kabul edilmesi de doğal olarak pek kolay olmuyor.

26 hatta inkâr bile edebiliyor.
Böylece de insanoğlu "öfkesini", "öfkelileri" ve "öfkeyi" bir türlü anlayamıyor, hatta inkâr bile edebiliyor. “yoo… hayır sinirlenmedim”

27 Öfke de tıpkı üzüntü ve mutluluk gibi bir duygu.
Oysa; Öfke de tıpkı üzüntü ve mutluluk gibi bir duygu. Bu yüzden inkâr edilmeyi ya da kabul edilmemeyi hak etmiyor.

28 Ancak öfkenin, bu tatsız süreyi kısaltmak ve onu daha iyi anlamak açısından "tüketilmesi" gerekiyor.

29 Ne YAPMALIYIZ ?

30 Kızgın olduğumuz durumlarda olayları ya da kişileri değiştirip yok edemeyiz.

31 Burada yapılacak şey verilecek tepkileri düzenlemektir.

32 Kişiler kimi zaman aynı durum karşısında farklı tepkiler verebilir.
Farklı durumlar kişilerde farklı duygular yaratabilir.

33 Bu anlamda öncelikle ilk adım duygularımızı yani kendimizi tanımaktır.
İnsanların olaylara ve nesnelere verdikleri anlam kişinin algılayışına, onların bu durumlara verdiği değerlerle ilgilidir. Bu anlamda öncelikle ilk adım duygularımızı yani kendimizi tanımaktır.

34 Duyguları Kontrol Edebilmek
2.Adım Duyguları Kontrol Edebilmek Kararlarımızı ve hareketlerimizi şekillendirirken çoğu zaman duygularımız, düşüncelerimize baskın çıkar. Duygularımız bize hakim olduğu sürece zekamız hiçbir işe yaramaz.

35 Duyguların kontrol edilmesi yeteneği, özbilinç temeli üzerinde gelişir ve duyguların kontrol altına alınmasını sağlayarak, daha doğru karar vermemize yardımcı olur.

36 Özbilinç dışardan gelen bir uyarıcının yarattığı duyguları anlamamızı ve yorumlamamızı sağlarken, duyguları kontrol edebilme yeteneği bu duyguların kontrolden çıkmasını önler ve aşırı öfke, korku, üzüntü ve kaygı gibi duyguları yatıştırmamızı sağlar.

37 (zekanın, öz bilincin devreye girmesi…)
Bütün duygular bizi belli bir yönde harekete geçmeye ve belli bir doyum elde etmeye zorlar. Ancak, duygunun ilk hissedildiği anda düşünülen eylemi yapmak her zaman olumlu sonuçlar vermez. (zekanın, öz bilincin devreye girmesi…)

38 Kendini Harekete Geçirmek
3.Adım Kendini Harekete Geçirmek Duyguları tanımak ve kontrol etmekten sonraki adım, duyguları belli bir amaç doğrultusunda harekete geçirmektir. Duygularını bastırmayıp, uygun ve olumlu bir şekilde harekete geçiren bireyler bedensel ve ruhsal açıdan daha sağlıklı olurlar.

39 Sonrasında…Öfke Kontrolü
İnsanların kontrol etmekte en çok zorlandıkları duygu öfkedir. Öfke hiçbir zaman sebepsiz değildir, ama nadir olarak iyi bir nedeni vardır. Öfkeyi dışa vurmak da, öfkeyi azaltmak yerine aksine arttırır. Aklın frenlemediği hiddet, patlayarak şiddete dönüşür.

40 Öfke anında duyguların esareti ile hareket etmemek için 10 sn dur ve…
Kişinin sürekli olarak öfkelenmesine neden olan olayı düşünmesi, kendini tehdit altında hissetmesi ve sinir bozucu bir olaya tanıklık etmesi öfkesini arttırır. Öfke anında duyguların esareti ile hareket etmemek için 10 sn dur ve…

41 Sosyal İlişkileri Yürütebilmek (paylaşma)
Son adım Sosyal İlişkileri Yürütebilmek (paylaşma) Kendini bilen, duygularını tanıyan ve çevresindekilerin duygularını anlayabilen insanların sosyal ilişkileri güçlüdür. Duygular bir anlamda bulaşıcıdır. İnsanlar iletişimde karşılıklı olarak birbirlerine duygusal sinyaller gönderirler ve bu sinyaller birlikte olan kişileri etkiler.

42 Çevremizdeki insanlara olumlu sinyaller gönderirsek bunun yansıması da olumlu olacaktır.

43 Sosyalleşme sürecinde yapılması gerekenler

44 İnsanlar çeşitli özellikleri ve sahip
oldukları değerlerle birbirlerinden farklıdırlar. İnsanlar arasında giyim, kuşam, inanç, değerler vb. farklılıklar her zaman olacaktır.

45 (Farklılıkları doğal karşılayıp ),
Kimi zaman kişiyi olduğu gibi Kabullenmek

46 2. İnsanları duyguları nedeniyle yargılamamak

47 3. Ve en önemlisi empati kurabilmek….

48 Sizde çevrenizdeki insanların ve arkadaşlarınızın
farklı olmaları nedeniyle onlara yönelik önyargıya sahip olmayın. İlişkilerinizi koparmayın. Unutmayın ki kardeşler arasında da farklılıklar vardır. Ama önemli olan bu farklılıklara rağmen bir arada yaşamaktır.”

49 Öfke Patlamalarını Kontrol Etme Yolları

50 Gevşeme Derin nefes alma ve kişiyi yatıştırabilecek durumların hayal edilmesi bir yoldur. Derin nefeslerinizi alırken, kendi kendinize tekrar tekrar “Gevşe!” ya da “Sakin ol!” diyerek telkinde bulunun. Belleğinizden çağırarak ya da hayal ederek sizi gevşetecek bir yer ya da ortamı düşünün ve gözünüzün önüne getirmeye çalışın.

51 Bilinçte Yeniden Yapılandırma
Kızgın olduğumuzda düşüncelerimizi ve duygularımızı abartarak ifade ederiz. Burada yapılacak olan düşünce tarzımızı değiştirmektir. “Herşey mahvoldu!” demek yerine “evet bu kötü oldu fakat dünyanın da sonu değil diyebilmek” tir. “Asla” veya “hiçbir zaman” gibi kelimeler öfkeyi tetikler. Bunların kullanımı olabildiğince azaltılmalıdır. Mantıklı düşünmeye başlanınca öfkenin nesnesi belirlendiği için öfke azalır. Daha katlanılır bir hale gelir.

52 Problemi Çözme Önce öfke yaratan durumun değiştirilip değiştirilemeyeceğine bakılmalı. Eğer durum değiştirilemeyen bir durumsa çözüme odaklanmak yerine sorunla yüzleşmeli. Birden sorunlara yanıt bulunamıyorsa kişi kendine yüklenmemeli zamana yaymalı , gerekirse bir profesyonelden yardım almalıdır. Çünkü sorunun nedenini bulamadıkça engellenme hissi yaşanacaktır ki bu da tekrar kızgınlığa neden olabilir.

53 İletişimin iyileştirilmesi
Öfkeli anda kırıcı ve yargılayıcı olunmamak için bir an için geriye çekilip olay gözetlenmeli. Gerçekten ne hissettiğinizi tartmalı ve asıl duygularınızı yapıcı bir şekilde ifade etmelisiniz. Kendinize zaman tanımamalısınız , yavaştan almalısınız.

54 Mizah Mizahın olduğu yerde öfke barınamaz. Bu yüzden öfkeli anlarınızın mizahi bölümlerini yakalayın ve aklınızda hayal edin. Burada unutulmaması gereken mizah kullanmak kişinin sorunlarını gülerek geçiştirmemek olduğu ve mizah kullanırken alaycı bir hal almamasına dikkat etmek gerekir.

55 Çevre Değişikliği Bazen sinirlendiğimizde bizi sinirlendiren ortamdan uzaklaşmak öfkemizi dindirip mantıklı düşünmemize neden olabilir.

56 bir anlık öfke ile yapılan bir davranışın, bizi nasıl bir sonuca sürükleyeceğini bilemeyiz.

57 Size gün içerisinde çok stres veren zamanlara dikkat edin ve bu zamanlarda kendinize küçük bir mola verin. Bu sizin o anı daha rahat atlatmanızı ve daha anlayışlı bir şekilde karşılamanızı sağlayacaktır

58 ÖFKELİ HER HAREKET, DAHA AZ MUTLU OLMANIZA NEDEN OLACAKTIR.
Herkesin Dikkatine; Herhangi bir kimse öfkelenebilir. Bu kolaydır. Ne var ki; Doğru İnsana Doğru Derecede Doğru Zamanda Doğru Maksatla ve Doğru Biçimde Öfkelenmek İşte Bu Zordur ARİSTO

59 ÖFKE DOĞAL BİR DUYGUDUR!
Ancak; Hem kendini hem de başkalarını İNCİTME! Hem kendine hem de başkalarına ZARAR VERME! Öfke duygunu ifade edebilmeyi ÖĞREN!

60

61

62 Şiddete … sakinlikle Dinlediğiniz için teşekkürler… Nazmiye BALCI
Yüreğir Rehberlik Araştırma Merkezi


"SUÇ, ŞİDDET VE." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları