Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1436 | 2015 - 3 - il Organizatörleri:.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1436 | 2015 - 3 - il Organizatörleri:."— Sunum transkripti:

1 1436 | 2015 - 3 - il Organizatörleri:

2

3

4 Siyer Yarışmasının Amacı Nedir?
Toplumun her kesimini, Son Peygamber’in (SAS) mesajları ile buluşturarak Allah’ın rızasını kazanmak Toplumda Son Peygamber (sav) algısı oluşturmak , Son Peygamber (sav) in bakış açısını topluma kazandırmak, H.1436 / M.2015 yılı içerisinde Peygamber Efendimizin (SAS) hayatının okunmasını ve kendi hayatlarımıza tatbik edilmesini teşvik etmek.

5 Neden Peygamberimiz’in (SAS) Hayatı?
Bu bölümün cevabını merhum Prof. Dr. M. Es’ad Coşan Hocaefendi’den okuyalım; “Allah’ın en sevgili kulları peygamberleridir. Çünkü onları kendisine elçi olarak seçmiş, vahyine mazhar kılmış, insanlara onlar vasıtası ile emirlerini göndermiştir. İnsanların en şerefli tabakası peygamberlerdir. Peygamberlerin eşrefi, eşrefü’l-mürselîn, seyyidü’l-evvelîn vel’âhirîn, imâmü’l-müttakîn, Peygamber Efendimiz’dir. Bir müslümanın önce Peygamber sallallahu aleyhi  ve sellem Efendimiz’i iyice tanıması lazım! Allah’ın emirlerini tutan bir  müslüman olarak yaşamak isteyen ne yapmalı? Peygamber sallallahu aleyhi  ve sellem Efendimiz’i kendisine örnek almalı, sünnetini, hayatını, zihniyetini, hayatı hakkındaki görüşleri öğrenmeli, kendisini ona göre ayarlamalı. Çünkü Kur’an’ı ondan daha iyi anlayabilmiş, Allah’a güzel kulluk yapabilmiş kimse  yok. En güzel kulluğu yapan, Kur’an’ı en iyi anlayan o. En iyi müslümanın nasıl  olması gerektiğini düşündüğümüz zaman karşımızdaki en güzel numune,  örnek insan, parmakla gösterilecek, ibret alınacak, uyulacak insan Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz…” (1 Haziran 1996, istanbul)

6 Kaynak Kitaplar  Türkçe dilinde: “Kur’an-ı Kerim’e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi / Prof.Dr. İsmail Lütfi Çakan, N.Mehmet Solmaz” kitabından, İngilizce dilinde: “Muhammad (SAS) / Martin Lings” kitabından yapılacaktır.

7

8 Neden Bu Kitap? Geleneksel hale getirdiğimiz ve katılımın her yıl artarak devam ettiği Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarımız vesilesiyle bu kitabın bizlere örnek bir hayat modeli sunacağını düşünüyoruz. Bu vesile ile öğrendiğimiz bilgilerin, işleyeceğimiz amellerin dünya ve ahiret saadetimize vesile olmasını arzu ediyoruz

9 Kategoriler Ufka Yolculuk Siyer Bilgi Yarışması A,B,C,D,E,F olmak üzere 6 kategoride yapılacaktır. A kategorisi 80 soru B,C,D,E,F kategorileri’den 100 soru sorulacaktır. A Kategorisi: 14 yaş ve altı (Sayfa Aralığı 248 – 704) - ( 1 Ocak 2001 sonrası doğanlar) B Kategorisi: yaş arası (Sayfa Aralığı 248 – 704) – ( 1 Ocak 1996 – 31 Aralık 2000 arası doğanlar ) C Kategorisi: 19 yaş ve üzeri  (Tüm Kitap) - ( 31 Aralık 1995 tarihi ve önce doğanlar ) D Kategorisi: İhtisas Kategorisi (Tüm Kitap) E Kategorisi: Online Katılımcılar (Tüm Kitap) F Kategorisi: Online Katılımcılar – İngilizce (Martin Lings – Tüm Kitap)

10 D Kategorisi/İhtisas Kategorisi
Din görevlileri (imamlar, müezzinler, Kur’an kursu hocaları, vaizler…), ilahiyat mezunları, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri bu kategoride yarışacaklardır. Bu meslek dallarında şu anda çalışan, belirli bir süre çalışmış olan veya emekli olanların tamamı için geçerlidir. Ayrıca kendini bu alanda yeterli gören diğer yarışmacılarımızda bu alanda sınava girebilirler. NOT: 2 yıllık İlahiyat ön lisans öğrencileri, 2 yıllık İlahiyat ön lisans mezunları, 4 yıllık İlahiyat öğrencileri ve 4 yıllık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğrencileri bu kategoriye dahil değildir. Bu sınıftakiler yaşlarına göre uygun kategorilerde yer alacaklardır.

11 F Kategorisi:  Yarışmaya İngilizce dilinde online (internet üzerinden) katılacak olanlar. Bu kategoride yaş sınırı gözetilmemektedir. Sorumlu Olduğu Kitap; Muhammad (SAS): His Life Based on the Earliest Sources / Martin Lings Sorumlu Olduğu Bölüm; Kitabın tamamı Dileyen bu kategoride de sınava dahil olabilir.

12 Adresinden online başvuru formu ile...
Yarışmaya Katılım Adresinden online başvuru formu ile... Sınava katılım ücretsiz olmakla beraber yarışmacılar kitaplarını kendileri temin edecektir.

13

14

15 ÖDÜLLER İL ÖDÜLLERİMİZ:

16 YARIŞMANIN YAPILACAĞI YERLER
Kayıt yeter sayısına ulaşılan ve Organizatör gönüllülerin olduğu il ve ilçelerde, MEB okulları veya Üniversitelerde Online Türkçe ve Online İngilizce: sitemizde Yeterli kayıtların alındığı Cezaevlerinde, sadece hükümlülere.

17 Danışma Kurulu: Prof. Dr. Hür Mahmut Yücer Prof. Dr. İsmail L. Çakan N. Mehmed Solmaz İsmail Paydar Süleyman Çakmak

18 BİLGİ – İLETİŞİM İl Yarışma Organizatörümüz;
Adres       : Bulgurlu Mah. Bulgurlu Cad. Market Sokak No:1/3 Üsküdar/İSTANBUL Web         :  E-posta İl Yarışma Organizatörümüz; Adres: Tel:

19

20 UY TANITIM VE KAYIT SEFERBERLİĞİ İÇİN YAPILABİLECEGİMİZ İŞLER
1- Ziyaret edilmeyen “okul, kurs, yurt (özel, devlet), valilik, belediye, müftülük, cezaevi” kalmasın kampanyası, 2- Afis asılmayan önemli nokta kalmamalı.., (okul yakınları, camiler, işlek çarsı esnafı vb..) 3- Yerel tüm radyo, TV’lerde yayına çıkılmalı, ve gazetelerde haberlerimiz yayınlanmalı. Ayrıca merkezden gönderilen reklam cıngılları ücretli/ücretsiz yayınlatılmalı. 4- İmamlar ve din dersi öğretmenleri başta tüm duyarlı öğretmenleri için ayrı ayrı özel toplantı yapılabilir. Veriler en etkili kaydın yüz yüze tanıtımla olduğunu gösteriyor. Bu konuda en etkili kesim öğretmenler. 5- İldeki tüm STK’lar ziyaret edilip yarışmaya davet edilmeli. Özellikle öğretmen sendikalarından özel destek istenmeli. 6- Ziyaret edilmeyen, organize olunmayan ilçe kalmasın kampanyası, 7- Bay bayan tüm sohbet gruplarında yarışma kitabından bir bölüm işlenmesi sağlanabilir. Böylece yarışma gündemimizde kalır. Ayrıca, ev içi aile okuması kampanyası başlatabiliriz.. (Akşam yemeğinden sonra 20 dk. kitap okuması gibi)..

21 Kıymetli Vaktinizi Ayırdığınız ve Bu Khayra Ortak Olduğunuz için Teşekkür ederiz...


"1436 | 2015 - 3 - il Organizatörleri:." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları