Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLİM ADAMI OLMAK İSTERMİSİNİZ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLİM ADAMI OLMAK İSTERMİSİNİZ?"— Sunum transkripti:

1 BİLİM ADAMI OLMAK İSTERMİSİNİZ?
Hazırlayan : EKREM ÖZKAN RUMELİ EĞİTİM HİZMETLERİ

2 Bilim İnsanı Nasıl Olunur?
-Soru Soran, -Sorunun Cevabını Araştıran, -Bir Sonuca Ulaşan, -Bulduğu Sonuçları ,Yazılı Hale Getirip, Paylaşan, - Her İnsan , Bilim İnsanıdır…

3 Bu Seminer Programın da Neler Öğreneceğiz?
Burada öğreneceğimiz her bilgiyi , yıllık ödevimizi hazırlarken ve yıl sonunda ki bilim şenliğinde kullanacağız. Aklımıza takılan soruları , nasıl bilimsel bir çalışma haline getireceğimizi öğreneceğiz. Örnek proje çalışmaların nasıl hazırlandığını göreceğiz. Proje Stadımızı , nasıl hazırlamamız gerektiğini öğreneceğiz..

4 Bilimsel proje Bilimsel proje, bilimsel yöntem kullanarak
bir deneyin, araştırmanın, koleksiyonun ya da bir buluşun sunuşudur.

5 Ateş Elektriği İletir mi?

6 Sorularınızın cevaplarını ancak deneyerek bulabilirsiniz.

7 Bitkiler Niçin Yukarı Doğru Uzar?

8 Tüm Soruların Cevabından Ancak
Deneyerek Emin Olabilirsiniz?

9 roje İşlem Basamakları
Projenin sorusunu (konusunu) seçin. Konunuzla ilgili bilgi toplayın. Varsayımınızı (hipoteziniz) kurun.             Deneyinizi yapın.             Kontrollü deney yapın ve sonuçları kaydedin. Hipotezinizin doğruluğunu kontrol edin .           Grafikler, Tablolar, Çizimler, Modeller çizin. Stadınızı hazırlayın. Sunuşunuzu yapın.

10 doğru bir şekilde yaptıysanız.
Eğer bu çalışmaları doğru bir şekilde yaptıysanız. Artık gerçek bir bilim insanısınız !

11 Buldum Örnek proje konuları *Depreme dayanıklı ev nasıl tasarlayabiliriz? *Hava kirliliğini nasıl önleyebiliriz? *Kışın buzlu yollara niçin tuz atılır? *Mantarlar , bitki midir? *No-frost Buzdolapları nasıl çalışır? *En uzaktan, en kolay tanınan renk neden kırmızıdır? *1 Ton yükü en kolay 5 metre yüksekliğe nasıl çıkartabilirim? *Tabanın da delik olmayan saksıda bitki yetişir mi? *VE SİZİN DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ HERHANGİ BAŞKA BİR KONU...

12 Bilim şenliği , size kendi yeteneklerinizi
Öğretmenimden, Ailemden ya da Arkadaşlarımdan Yardım İsteyebilir miyim? Bilim şenliği , size kendi yeteneklerinizi ve ilginizi gösterebileceğiniz bir olanak sunuyor.Öğretmenlerinizden öneriler alabilirsiniz ama projeyi sizin yapmanızı istiyoruz. Sonuçta, çalışma ve fikirlerin çoğu sizden gelmelidir.

13 Projeyi nasıl sergileyeceğim?
140 cm uzunluğun da 70 cm genişliğinde oluşturacağınız karton , mukavva veya tahta bir stant da sunacaksınız.

14 Panoyu nasıl düzenleyeceğiz?
Planlılık ve düzenlilik ilkesine dikkat edin. Materyalleri panoya dikkatlice tutturun. Eğer deney yapacaksanız, deney şartlarını sağlayın. Panonuzdaki yazıların okunabilir olmasına dikkat edin. Sunuşunuzu eğlenceli ve etkili yapabilirsiniz! Seyircilerin proje günlüğünü okumasına teşvik edin Renklerin ve resimlerin dikkat çektiğini unutmayın. Kişisel görünümünüzden ve kendinizden emin olun. Seyircilerin gözlerine bakın.

15 Projemizi nasıl araştıracağız?
Araştıracağınız konuyu net olarak belirleyin. Öğretmeniniz ile proje konunuzu tartışın. Ansiklopedilerden anahtar kelimeleri araştırın. Okul ve ilçe kütüphanesinden faydalanın. İnternetten mutlaka faydalanın. Eğer çevrenizde proje konunuza hakim birisi varsa mutlaka konuşup projenizi tartışın. Kendinize sadece Fen Bilgisi öğretmeninizi rehber öğretmen olarak almayın .Okuldaki diğer branş ve sınıf öğretmenlerinden de yardım isteyin.

16 ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE
Teşekkürler SEMİNERE KATILAN TÜM ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜRLER... EKREM ÖZKAN Rumeli Eğitim Hizmetleri

17 PROJE YARIŞMALIRINDAN BİR DEMET

18

19

20

21

22

23

24


"BİLİM ADAMI OLMAK İSTERMİSİNİZ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları