Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DERSLERİNİZDE NASIL BAŞARILI OLABİLİRSİNİZ ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DERSLERİNİZDE NASIL BAŞARILI OLABİLİRSİNİZ ?"— Sunum transkripti:

1 DERSLERİNİZDE NASIL BAŞARILI OLABİLİRSİNİZ ?

2 DERSTEN VERİM ALAMAMANIN NEDENLERİ ?
Amaçsız çalışmak Plansız çalışmak Çalışma köşesinde çalışmamak Yatarak – uzanarak çalışmak Değişik kaynaklardan ve yardımcı kitaplardan yararlanmamak Dersten korkmak, anlayamadığı konuya çalışmamak Dersi başaramayacağına ilişkin önyargıları taşımak

3 VERİMLİ DERS ÇALIŞMA Derslerde başarılı olmak için yüksek bir zeka ve gece gündüz yoğun bir çalışmaya gerek yok. Düzenli ve programlı bir çalışma okulda sizi başarılı kılacaktır.

4 VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ZAMANI İYİ DEĞERLENDİREREK OLUR…
Zamanı yanlış ve gereksiz şeylerle geçirmezseniz, Eksik ve hatalarınızı düzeltirseniz, İlgilendiğiniz faaliyetleri ve hobilerinizi de ihmal etmezseniz ZAMANI VERİMLİ DEĞERLENDİRMİŞ OLURSUNUZ

5 GÜNÜMÜZDE VE GEÇMİŞTE DERSTE BAŞARI
Çok çalışmak Ders dışı faaliyetlerle ilgilenmemek Ezberleyerek öğrenmeye çalışmak GÜNÜMÜZDE Az ama öz çalışmak İlgi ve hobiler için de zaman ayırmak Anlayarak, araştırarak ve aktif katılımı sağlayarak öğrenmek

6 BUGÜN İTİBARİ İLE AMAÇLARINIZI BELİRLEYİN ?
Öncelikle siz gelecekte ne olmak istersiniz ? Amacınız ne olsun ? 15 yıl sonra kendinizi ne olarak görmek istersiniz ?

7 NE İSTEDİĞİNİ BELİRLEYİNCE NEDEN İSTEDİĞİNİ DE BELİRLE
Seçmek istediğiniz gelecek size ne vaat ediyor ? O meslekten beklentileriniz neler olacak ? Gerçekten beklentilerinizi karşılayacak mı ? Peki siz o mesleği yapabilecek misiniz ?

8 ACİLEN KENDİNİZ İÇİN BİR PROGRAM ÇIKARINIZ PROGRAMDA ŞU HUSULARA DİKKAT ETMELİSİNİZ
O gün okulda işlediğiniz konuların tekrarını yapınız. O gün ile ilgili verilen ödevleri yapınız. Yarın okulda işleyeceğiniz konuları çalışarak okula gidiniz.

9 DERSLER GENEL OLARAK İKİ KATEGORİYE AYRILIR

10 SÖZEL DERSLERE NASIL ÇALIŞILIR ?
Sözel dersler metinden anlam çıkarmayı ve bu anlam üzerinde yorum yapmayı içerir. Öncelikle okunan metnin iyi anlaşılması gerekir. Ve bu metnin iyi bir şekilde yorumlanması gerekir.

11 SÖZEL DERSLERE NASIL ÇALIŞILIR ?
Aslında her ders için geçerli olan bir şey ama sözel dersler için daha önemli olan: dersi şekiller ve grafiklerle çalışmak. Yani konuyu görsel hale getirmek. Tarih konularını tarih atlası ile, Coğrafya konularını coğrafya atlası ile, Türkçe dersini sözlükle çalışmak sizin için bir başlangıç olabilir. Eğer atlas ve sözlüğünüz yoksa kitaptaki şekiller ve grafiklerden yararlanabilirsiniz.

12 SÖZEL DERSLERE NASIL ÇALIŞILIR ?
O gün okulda işlenen konu eve gidince okunur. Okunan konunun özeti çıkarılır. Çıkarılan özet ile okunan kısım karşılaştırılır. Önemli olup da yazmayı unuttuğun neler var? Önemli olup da yazmayı unutmadığın neler var ? Bu defa da yeni bir özet daha çıkarıp tekrar bir karşılaştırma daha yapılır.

13 SÖZEL DERSLERE NASIL ÇALIŞILIR ?
Biten konuyla ilgili olarak sanki bir öğretmenmiş gibi bir 5 soru hazırlamanız sınava hazırlık için size yardımcı olur. Soru hazırlamanız size Öğretmenin hangi soruları sorabileceğini, Hangi konulara ağırlık verebileceğini, Soru hazırlarken nelere dikkat ettiğini öğrenmenizi sağlar.

14 SÖZEL DERSLERE NASIL ÇALIŞILIR ?
Bu sayede sınav akşamı yığılan konulardan kurtulmuş olacaksınız. Size kalan sadece; yazılı akşamı konuyu gözden geçirmek olacaktır. Bu sayede okuldaki yazılılarınız rahat ve iyi geçecektir.


"DERSLERİNİZDE NASIL BAŞARILI OLABİLİRSİNİZ ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları