Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Öğretmenin Adı, Soyadı Sibel YALÇIN, Dilek YEŞİLBALKAN,Ömür KAYTAN,Tülin LEVENT  Okulunun Adı Mustafa Uygur ,Sabiha Ahmet Tabak İlköğretim Okulları Okulunun.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Öğretmenin Adı, Soyadı Sibel YALÇIN, Dilek YEŞİLBALKAN,Ömür KAYTAN,Tülin LEVENT  Okulunun Adı Mustafa Uygur ,Sabiha Ahmet Tabak İlköğretim Okulları Okulunun."— Sunum transkripti:

1 Öğretmenin Adı, Soyadı Sibel YALÇIN, Dilek YEŞİLBALKAN,Ömür KAYTAN,Tülin LEVENT  Okulunun Adı Mustafa Uygur ,Sabiha Ahmet Tabak İlköğretim Okulları Okulunun Bulunduğu Mahalle Bayraklı Okulun Bulunduğu İl İzmir

2 Ünitenin Adı:Dünya Dönüyor
Ünite Özeti Bu ünitede,” Zaman nasıl ilerliyor?Büyüdükçe nasıl değişiyoruz?Dünyanın hareketlerinin büyümeye etkisi nedir?”sorularına cevap ararken, öğreneceğiz.Oluşturulan gruplarda, gerçek hayatla bağlantı kurarak,dünya-güneş ilişkisini sorgulayıp görselleştireceğiz. Bir maket ile büyümemizin nasıl zamana bağlı olduğunu yaratacak genç mucitlerimiz. “Büyüme,zaman,gece,gündüz,mevsimler,ay,yıl” kavramlarının cevaplarını arayacağız.

3 Dersin Adı:HAYAT BİLGİSİ
Sınıf Düzeyi: 2.sınıf İşlenmesi için Gerekli Ortalama Süre 6 hafta Hedeflenen İçerik (Konu Başlıkları) Zaman Geçip Gidiyor Dün ve Bugün

4 Öğrenme Amaçları/Çıktıları (Kazanımları)
1-Kendisinin ve ailesindekilerin fiziksel görünümlerinin zaman içerisinde nasıl değiştiğini fark eder. 2-Dünyanın hem kendi çevresinde hem de güneşin çevresinde dönmesi sonucunda meydana gelen olguları araştırır. 3-21.yy becerilerinden a-Çalışma hayatında orjinalite ve yaratıcılık sergileme b-İşbirliğine dayalı çalışmalar için sorumluluğu paylaşma c-Dürüst ve etik davranışlar sergilemek d-Farklı rol ve sorumluluklara uyum sağlamak e-Diğerleriyle uygun ve üretken bir şekilde çalışmak. f-Titiz ve olumlu iş etiği sergilemek( örneğin işe zamanında gelmek ve güvenilir olmak)

5 Büyüdüm Her Şey Bitti mi?
ÖPTS SORULARIMIZ Temel Soru Büyüdüm Her Şey Bitti mi?

6 ÜNİTE SORULARI 1-Neden büyüdük? 2-Zaman nasıl ilerliyor?
3-Büyüdükçe zaman neleri değiştiriyor? 4-Dünya'nın hareketleri zaman kavramını nasıl oluşturur?

7 İÇERİK SORULARI 1-Büyüme Nedir?
2-Mevsimlerin bir döngüsünün tamamlanması ,büyümemi nasıl etkiler? 3-Gece –gündüz nasıl oluşur?

8 DEĞERLENDİRME PLANI Proje Tamamlandıktan Sonra
Proje Başlamadan Önce : 1 hafta Öğrenci İhtiyaçlarını Belirleme Bil-Merak Et-Öğren Şeması Kavram Haritası Projelerini Gerçekleştirmek için Çalışırken: 3 hafta Öz yönlendirme ve işbirliğine teşvik *Yansıtıcı günlükler *Anket İlerlemeyi İzleme *Günlükler *Öz Değerlendirme Proje Tamamlandıktan Sonra Kavramayı Kontrol Etme *Akran Değerlendirme * Standart Olmayan Sorular *Öz Değerlendirme *Öz Değerlendirme Öğrenileni gösterme *Proje Sunuş

9 Değerlendirme Özeti Öğrenci ihtiyaçlarını belirlemek için: 1 haftalık süreçte,kavram haritası,bil-merak et-öğren şeması, uygularım.Böylece öğrencilerin eksikliklerini ve planda hangi konulara yer vermem gerektiğini belirlemiş olurum. Öğrenciler projelerini gerçekleştirmek için çalışırken:3 haftalık Süreçte Öz yönlendirme ve teşvik için: yansıtıcı günlükler,öz değerlendirme, akran değerlendirme uygularım.Böylece,kendilerine güvenmelerini,merkezdeki öğrenci olduklarını hissetmelerini sağlarım. İlerlemeyi izlemek için:İlerleme raporları, günlükleri kullanarak aldıkları yolları ,tıkandıkları noktaları belirlerim.Geri dönüp,düzenleme yapmalarını sağlarım. Kavramayı kontrol için:Akran ve öz değerlendirme ile yapılan çalışmalar ve gelinen noktaları tespit ederim.(3 hafta) 2 Haftalık süreçte hazırlanan çalışmaları sergilemek ve proje sunuş,akran değerlendirme,öz değerlendirme ve standart olmayan sorularla değerlendirmiş olurum.

10 PROJE ÖNCESİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK ETKİNLİKLER:
Öğrenci İhtiyaçlarını Değerlendirme Ölçeği: 1-BİL,MERAK ET,ÖĞREN TABLOSU: SORULAR BİLDİKLERİM MERAK ETTİKLERİM ÖĞRENDİKLERİM 1-BÜYÜME NEDİR? 2-DÜNYA HAREKET EDER Mİ? 3-BÜYÜMENİN DÜNYA HAREKETLERİ İLE BAĞLANTISI NEDİR? 4-ZAMAN ÖLÇÜLERİNİ BİRBİRLERİYLE İLİŞKLENDİRMEDE HANGİ BİLGİLERE İHTİYAÇ DUYARIZ?

11 PROJE SIRASINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ETKİNLİKLER:
 ÖZ YÖNLENDİRME VE İŞBİRLİĞİNE TEŞVİK Yansıtıcı Günlükler: _________________ zaman en iyi çalışırım. _______________ etkinliklerde en iyiyimdir. _______________ zaman, başkalarıyla çalışmayı severim. Bununla ilgili en sevdiğim şey ____________________ Bu ünitenin en ilginç kısmı ______________________ ___________________ hakkında daha fazla şey öğrenmek isterim. Keşke ____________________ konusunda gelişebilsem. ___________________ üzerinde çalışmam gerekir. Benim için yapılması en zor şey ___________________ _____________________konusunda yardıma gereksinim duyarım. Bir şeyi anlamadığımda, ____________________ Ünite üzerinde çalışmaya başlamadan önce _______________ Çalışmam gerektiğinde _____________________ Bir şeyi hatırlamak istediğimde _________________ _________________ yapabildiğimi öğrendim _______________________de iyiyim. Nasıl _______________________ yapılacağını öğrendim. Başkalarına _______________________ konusunda yardımcı olabilirim. ______________________________üzerinde çalışmak isterim. Nasıl ____________________________ı öğrenmek isterim. __________________________ konusunda yardım almayı planlıyorum. ______________________________ konusunda sorumluluk alacağım. :

12 ANKET : BİLGİLERİMİ DEĞERLENDİRİYORUM
Evet Kısmen Hayır Zamanın ilerlemesini sağlayan şeyleri biliyorum. Dünya’nın kendi etrafında dönmesinin sonucunu biliyorum. Ay’ın Dünya etrafında dönmesinin sonucunu biliyorum. Dünya’nın Güneş etrafında dönmesinin sonucunu biliyorum. Dünya’nın kaç türlü hareketi olduğunu biliyorum. Büyüdükçe zamanın neleri değiştirdiğini biliyorum. Dede ve ninemin fotoğraflarından,fiziksel görünümlerinin değişikliğini anlayabiliyorum. Zaman içerisinde fiziksel olarak nasıl değiştiğimin çıkarımını yapabiliyorum. Büyümemi sağlayan şeyleri biliyorum. Büyümenin ne olduğunu biliyorum.

13 İLERLEMEYİ İZLEME   İsim: ____________________________ Grup üyelerinin isimleri: _________________________________ Güneş’in doğduğu saat: _______________ Güneş tam tepede iken : __________ Güneş’in battığı saat : ______________ (gün/ay/yıl) Ay’ın hilal görünümü : Ay ilk dördün : Ay son dördün : Ay Dolunay : Güneş ve Ay Günlüğü

14 PROJE TAMAMLANDIKTAN SONRA YAPILACAK ETKİNLİKLER
KAVRAMAYI KONTROL EVETT ÇOK ÇALIŞTI BEN ÇALIŞIRKEN GÖRMEDİMMM! YOK YOKK BEN BAZEN GÖRDÜMMMM!

15 ÖZ DEĞERLENDİRME MÜKEMMEL İYİ DAHA İYİSİNİ YAPABİLİRDİM
Doğumumdan sonraki fotolarımı buldum Dede ve Ninemin fotoğraflarını bulup kendiminkilerle karşılaştırdım Fotoğraf albümü oluşturdum Dünyanın güneş etrafındaki hareketlerini araştırdım Güneşin doğduğu battığı saatleri takip ettim Mevsim Şeridi Hazırladım Saatleri öğrendim bir saat modeli oluşturdum Başkaları konuşurken dinledim Soruları cevapladım

16 PROJE TAMAMLANDIKTAN SONRA YAĞILACAK DEĞERLENDİRME
   Kavramayı Kontrol Etme: Bu hafta ________________________öğrendim (burada çeşitlilik olması için öğrencilerden bir kavram haritası yapmalarını isteyin) Grubundaki diğer kişilerle ne kadar iyi çalıştın? Hangi rolü üstlendin ve nasıldı? Bugün öğrenmene ne yardımcı oldu ya da bunu ne engelledi? İlerlemen, çabaların, güçlü ve zayıf yönlerini yansıt ve belirgin örnekler ver. Son bir haftada hangi alanlarda gerçekten geliştin? Şu anda senin için zor olan ne? Niçin? Bunu aşma konusunda fikirlerin neler? Kafanı karıştıran ne? Gelişim konusunda hala olan üç soru, iki aha ve bir önerini yaz. ________________hakkında fikrin ne? Niçin öyle hissediyorsun? Bugün öğrendiğinle ________________arasında bağlantı kur. Bugün hangi düşünme becerilerini kullandın? Bu proje üzerinde çalışırken kendin hakkında ne öğreniyorsun? Hangi konuda daha fazla şey bilmeyi hala istiyorsun? Nasıl bulacaksın? Ne yaptım? ____________ üzerinde çalıştım. Gerçekten ne biliyordum? ________________ biliyordum. Ne öğrendim? _____________ ve nasıl _______________ öğrendim. Örnekler ver. Hangi konuda hala yardıma gereksinimim var? _____________anlayamıyorum. ________________gerçekten zordu. Hangi konuda daha fazla şey öğrenmek istiyorum? ___________konusunda hala sorularım var.

17 RESMİ OLMAYAN SORULAR SORMA:
1-Güneşin, mevsimlerin oluşunda nasıl bir etkisi vardır? 2-Dünyada güneş olmasaydı ne olurdu? 3-Dünya’nın ekseninin eğikliği bize ne kazandırır,açıklayabilir misin? 4-Büyümenin, Dünyanın hareketleri ile ilgili olduğu görüşünü nasıl haklı gösterirsin? 5-“Dünya dursa,büyümemiz durur” fikrini size düşündüren nedir?

18 ÖĞRENİLENİ GÖSTERME 1-PROJE SUNUŞ(BROŞÜRLER,SUNU,GAZETE)

19 Bireysel Farklılıklara Yönelik Destek
Özel ihtiyaçları olan (engelli) öğrenci Engelli öğrenciler yetenekli öğrencilerle iş birliği içinde çalıştırılır

20 Öğrenme güçlüğü çeken öğrenci
Öğrenme güçlüğü çeken öğrenciler her gruba bir kişi gelecek şekilde dağıtılır. Bu öğrencilerin pano için resim yapmaları ve evdeki küçüklük fotoğraflarını getirerek görev almaları sağlanır. Fotoğraf albümü sayesinde öğrenmeleri sağlanır. Grup içinde yapabilecekleri görevleri üstlenmeleri sağlanır(resim temin etme).

21 Üstün zekalı ya da yetenekli öğrenci
Üst düzey öğrenciler gruplara eşit olacak şekilde dağıtılır. Bu öğrenciler kaynaştırılmış öğrencilere yardımcı olurken onlara konuyu aktarırken farklı yöntemler geliştirmelerini ve üst düzey düşünme becerilerinin geliştirilmesinde başarılı olunacaktır.bu öğrenciler diğerlerine konuyu anlatabilmek için dünya-güneş-ay maketi,saat maketi,takvim hazırlamaları istenir.Büyüme konusu için huzur evindeki yaşlılarla anket ve röpörtaj düzenlemeleri istenir.

22 Ünite için Gerekli Kaynaklar ve Malzemeler
Bilgisayarlar Digital Foto. Makinası İnternet Bağlantısı Yazıcı Yansıtma Sistemi Diğer      

23 HAZIRLAYANLAR: SİBEL YALÇIN ÖMÜR KAYTAN DİLEK YEŞİLBALKAN TÜLİN LEVENT


"Öğretmenin Adı, Soyadı Sibel YALÇIN, Dilek YEŞİLBALKAN,Ömür KAYTAN,Tülin LEVENT  Okulunun Adı Mustafa Uygur ,Sabiha Ahmet Tabak İlköğretim Okulları Okulunun." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları