Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Şiiri el yazı ile Türkçe defterine yazalım. ALISVERIS

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Şiiri el yazı ile Türkçe defterine yazalım. ALISVERIS"— Sunum transkripti:

1 Şiiri el yazı ile Türkçe defterine yazalım. ALISVERIS
Kaliteli mallarin, Bazi standartlari var. Kalitesiz mallara, Ödenmesin paralar. Alisveris yapmadan, Fiyatlara bakmadan. Bütçeye uygun olan, Mallari arayalim. Aldigimiz esyanin, Garantisi olmali. Bütün yiyeceklerin, Tarihine bakmali. Alisveris yapinca, Fis,fatura alalim. Hep böyle davranarak, Yurdu kalkindiralim. Mehmet AZIM Şiiri el yazı ile Türkçe defterine yazalım.

2 Bu haftalar bize neler hatırlatır?
Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası Standartlar Haftası Bu haftalar bize neler hatırlatır?

3 Fiş SKT Etiket TSE Tüm bu ifadeler size neyi anlatıyor?

4 *** Eğitimin en önemli amaçlarından biriside, bireyi günümüzde okul deyince, aklıma, sınava hazırlayan kurum geliyor. Oysa, bilinçli üretici ve bilinçli tüketici olarak yetiştirilen bireyler, ülke kalkınmasında, çok önemli bir rol üstlenmiş olurlar.Alışveriş yaparken, aldığımız ürünlerin son kullanma tarihine bakma konusunda ne kadar titiz davranıyorsunuz? *** Alışverişe çocuklarınızı birlikte götürüp, ürünlerin son kullanma tarihine bakmadan alışveriş yapmamayı onlarada öğretiyormusunuz? *** Alışverişe ne bulursanız almayamı gidiyorsunuz? *** Yoksa daha önce listelediğiniz ihtiyaçlarınızı mı alıyorsunuz? *** Aldığınız herhangi bir ürün sorunlu çıkınca, karşılaştığınız zorlukları aşmak ve hakkınızı koruyabilmek için her ilçede “Tüketici Hakları Büroları” olduğunu biliyor musunuz? Bunu çocuklarınıza anlatıyor musunuz?

5 Kavramları tahmin edip,
cümle kuralım. İhtiyaç tüketici KDV alışveriş

6 Satıcı etiket tüketici firma

7

8

9

10 Metnin içeriği ile resimler uyumlu mu?

11

12

13

14 reklamları bilgi edinmek için
Gazete ve dergilerden reklamları bilgi edinmek için okuyunuz ve sınıfa anlatınız.

15 Müşteri - İyi günler Satıcı İyi günler, buyurun efendim. Ne arzu etmiştiniz? Müşteri - …….. bir ceket almak istiyorum. Satıcı Kaç …….. giyiyorsun? Müşteri - …….. beden giyiyorum. Satıcı Peki …… renk bir ceket istiyorsunuz? Müşteri - …….. ya da ……renk olabilir. Satıcı Buyurun………. renk ve ……. beden bir ceket. Deneyin.

16 Müşteri - Evet, güzel durdu. Kaliteli mi?
Satıcı Tabi ki! Müşteri - …….. nedir? Satıcı …….. YTL? Müşteri - Biraz pahalı,…….. Yapıyor musunuz? Satıcı ……… Müşteri - Tamam o zaman anlaştık. Satıcı Hayırlı olsun,güle güle giyin!

17

18 Selamün aleyküm. Aleyküm selam hocam, hoş geldiniz. Şöyle bir bakalım, bayramlık nelerin varmış. Hımmm! Baya güzel kıyafetler bunlar. Şu kazağı ver bakalım evladım. Bu kazak mı efendim?Ha! o işte. Valla hocam zevk konusun da maşallahınız var ha! bu kazak harika bir kazaktır. Taa yemenden getirttim bunu. Sizede yakışır hani! Ver bakalım. Hımm! Baya güzelmiş yahu. Sarayım mı efendim? Hayır, sen bu kazağı al bana şu gömleği ver. Hay aklınla bin yaşa hocam. Bu gömlek tam sana göre. Filinta gibi olacaksın. Eve dönünce karın bile tanıyamayacak seni. Tamam, tamam aldım bunu, hadi eyvallah. Heey! Bir dakika, bir dakika hocam. Ne var, ne oldu? Gömleğin parasını vermediniz ki! Kazakla değiştirdik ya! Ama hocam kazağın parasını da vermemiştiniz ya. E canım, kazağı geri verdik almadığım şeyin parasını niye vereyim ki! Ama hocam Aması maması yok. Haydi bana eyvallah...


"Şiiri el yazı ile Türkçe defterine yazalım. ALISVERIS" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları