Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

“O gitar çalamaz.” Ability talebe U27  .

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "“O gitar çalamaz.” Ability talebe U27  ."— Sunum transkripti:

1 “O gitar çalamaz.” Ability talebe U27

2 1 What are their jobs? Read the text. 1. Ben resim yapabilirim, ama heykel yapamam. Ben ne iş yapıyorum? Tahmin edebilir misin? 2. Ben şarkı söyleyebilirim, ama dans edemem. Ben ne iş yapıyorum? Tahmin edebilir misin? 3. Ben Türkçe öğretebilirim, ama İngilizce öğretemem. Ben ne iş yapıyorum? Tahmin edebilir misin? 4. Ben şiir yazabilirim, ama bir roman yazamam. Ben ne iş yapıyorum? Tahmin edebilir misin? 5. Ben futbol oynayabilirim, ama basketbol oynayamam. Ben ne iş yapıyorum? Tahmin edebilir misin? 6. Ben uçak kullanabilirim, ama bir helikopter kullanamam. Ben ne iş yapıyorum? Tahmin edebilir misin? 7. Ben yüzebilirim, ama tenis oynayamam. Ben ne iş yapıyorum? Tahmin edebilir misin? 8. Ben yemek yapabilirim, ama kokteyl yapamam. Ben ne iş yapıyorum? Tahmin edebilir misin?

3 2 3 5 8 1 4 3 2 6 7 Click to check your answers.
Read the text on the next page. futbolcu ressam öğretmen pilot aşçı şair şarkıcı yüzücü 5 8 1 4 3 2 6 7

4 4 Negative form. Study the examples: O kayak yapamaz. = He can’t ski.
Ability: Negative form. Study the examples: O kayak yapamaz. = He can’t ski. O rakı içemez. = He can’t drink rakı. Ben yap – ama – m. Sen yap – amaz – sın. O yap – amaz. Biz yap – ama – y – ız. Siz yap – amaz – sınız. Onlar yap – amaz – lar. Ben iç – eme – m. Sen iç – emez – sin. O iç – emez. Biz iç – eme – y – iz. Siz iç – emez – siniz. Onlar iç – emez – ler.

5 5 6 Ability. Write the answers on a piece of paper.
yapmak içmek gülmek yürümek almak sürmek uçmak söylemek etmek yapmak içmek gülmek yürümek almak sürmek uçmak söylemek etmek yapabilir yapamaz içebilir içemez gülebilir gülemez yürüyebilir yürüyemez alabilir alamaz sürebilir süremez uçabilir uçamaz söyleyebilir söyleyemez edebilir edemez 6 Click to check your answers.

6 7 Memory game. What can she do? Try to remember and do the exercise on the next page.

7 8 Do you remember what he can and can’t do? Ercan … yapabilir.
Ercan … yapamaz.

8 9 10 Ability. Write the answers on a piece of paper.
O yapamaz. O içemez. O gelemez. O yürüyemez. O alamaz. O süremez. O yazamaz. O söyleyemez. O edemez. O yapamaz. O içemez. O gelemez. O yürüyemez. O alamaz. O süremez. O yazamaz. O söyleyemez. O edemez. Ben yapamam. Sen yapamazsın. Ben içemem. Sen içemezsin. Ben gelemem. Sen gelemezsin. Ben yürüyemem. Sen yürüyemezsin. Ben alamam. Sen alamazsın. Ben süremem. Sen süremezsin. Ben yazamam. Sen yazamazsın. Ben söyleyemem. Sen söyleyemezsin. Ben edemem. Sen edemezsin. 10 Click to check your answers.

9 11 12       Which sentence is true? Click to check your answers.
O yemek yapamaz. O yemek yapmaz. O futbol oynamaz. O futbol oynayamaz. Ben araba süramam. Ben araba süremem. Sen Türkçe konuşamam. Sen Türkçe konuşamazsın. Sen eve gidemezsin. Sen eve gitemezsin. O kokoreç yiyemez. 12 Click to check your answers.

10 13 Say what you can and can’t play.

11 14 Sen dans edebilir misin? … Sen yemek yapabilir misin?
Answer the questions. Sen dans edebilir misin? Sen yemek yapabilir misin? Sen araba sürebilir misin? Sen Çince konuşabilir misin? Sen şarkı söyleyebilir misin? Sen rakı içebilir misin?

12 15 16 Cem Jim John            
Study with a partner. Say what they can do and can’t. Learn the expressions. Hem Can, hem de Jim yapabilir. Cem Jim John araba sürmek futbol oynamak resim yapmak dans etmek Ne Can, ne de Jim yapabilir. Herkes yapabilir. Hiç kimse yapamaz. Cem araba sürebilir. Jim de resim yapabilir.

13 17 What can he do? Read the text. Ben bazı şeyleri yapabilirim, bazı şeyleri yapamam. Örneğin, ben bisiklet sürebilirim, ama araba süremem. Ama öğrenmek istiyorum. Ben bir yabancı dil konuşabilirim. Ben Fransızca konuşabilirim, ama ben İtalyanca ya da İspanyolca konuşamam. Ben çok iyi bir aşçıyım. Ben yemek pişirebilirim. Ben en iyi pilav pişirebilirim. Ben satranç oynayamam, ama çok iyi tavla oynayabilirim. Bir ara oynamak ister misin? Ben çok iyi bir sporcu değilim. Ben tenis, futbol, basketbol oynayamam. Ama ben yüzebilirim. Ben yüzmeyi çok seviyorum. Ben müzik dinlemeyi çok seviyorum. Ama müzik yapmak zor bir şey. Ben gitar ya da piyano çalamam. Ben bir bilgisayar programcısıyım. Bu yüzden bilgisayar kullanabilirim. Bilgisayar kullanmak benim için çok kolay. Çocuk oyuncağı! Ben resim yapabilirim. Herkes resim yapabilir, değil mi? Ben şarkı söyleyebilirim, ama dans edemem. Çünkü ben çok komik dans ediyorum. Ben şarap içemem, ama bira ve rakı içebilirim.

14 18 What can he do and can’t do? Click to check your answers. araba sürmek Arapça konuşmak yemek pişirmek tavla oynamak yüzmek piyano çalmak bilgisayar kullanmak resim yapmak şarkı söylemek rakı içmek

15 19 20 Doğru Yanlış         O bisiklet süremez.
Do you remember? True or false (). Doğru Yanlış O bisiklet süremez. O araba süremez. O Fransızca konuşabilir. O İspanyolca konuşabilir. O tavla oynayamaz. O iyi yüzebilir. O piyano çalamaz. O resim yapamaz. 20 Click to see the answers.

16 Sen yemek yapabilir misin?
21 Study with a partner. Can you do this and that? Ask and answer. Sen yemek yapabilir misin? Evet, yapabilirim. Hayır yapamam. yemek yapmak dama oynamak ata binmek gitar çalmak yabancı dil konuşmak rakı içmek şarkı söylemek dans etmek

17 22 What can I do and can’t do? Read the text. Ben pek çok şeyi yapabilirim. Ama aynı zamanda bazı şeyleri yapamam. Örneğin, ben araba süremem. Ama öğrenmek istiyorum. Fransızca konuşamam, ama biraz Arapça konuşabilirim. Çünkü benim babam Suriyeli. Ben ve benim ailem bir kere Suriye’ye gittik. Ben bu yaz tekrar oraya gidiyorum. Ben yemek pişiremem. Ama benim annem çok iyi bir aşçıdır. O her türlü yemeği pişirebilir. Ben iyi bir sporcuyum. Ben tenis oynayabilirim, yüzebilirim, hızlı koşabilirim. Ama basketbol oynayamam. Ben müziği çok seviyorum. Ama bir müzik aleti çalamam. Ancak çok iyi dans edebilirim. Ben bilgisayar kullanabilirim, ama bilgisayarda hızlı yazamam. İşte böyle…

18 23 Answer the questions. Ben araba sürebilir miyim?
Ben müzik aleti çalabilir miyim? Ben Arapça konuşabilir miyim? Ben dans edebilir miyim? Ben yemek pişirebilir miyim? Ben bilgisayar kullanabilir miyim? Ben basketbol oynayabilir miyim? U28

19 “Çarşıda & Restoranda” Shopping for clothes ● At the restaurant
talebe U28


"“O gitar çalamaz.” Ability talebe U27  ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları