Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VAZGEÇİLMEZ BİR SOSYAL AĞ:FACEBOOK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VAZGEÇİLMEZ BİR SOSYAL AĞ:FACEBOOK"— Sunum transkripti:

1 VAZGEÇİLMEZ BİR SOSYAL AĞ:FACEBOOK
HAZIRLAYAN:Zeynep Sude ALTUNTAŞ

2 FACEBOOK NEDİR? Facebook;insanların günlük hayatta kullandıkları içinde oyun vb.şeyleri barındıran bir sosyal ağdır. İnsanlar Facebook’u genelde haberleşmede yani konuşmada kullanırlar. Facebook’a sadece hesap almak ile kaydolunur.

3 FACEBOOK HESABI NASIL ALINIR?
En başta arama motoruna “facebook” yazılır. Sonra açılan ilk sayfaya basarsak Facebook açılır. “Kaydol” veya “Sign Up” kısmına gelerek bilgilerinizi doldurunuz.”Kaydol” kısmına tıklayarak kayıt olmuş olursunuz.

4 ACABA BU AĞIN TARİHÇESİ NE?
 4 Şubat 2004 tarihinde Hardvard Üniversitesi devresi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, öncelikle Harvard öğrencileri için kurulmuştu. Üyeler önceleri sadece söz konusu okulun e- posta adresiyle üye olabiliyordu. Daha sonrasında da ağ içine liseler ve bazı büyük şirketler de katıldı. 11 Eylül 2006 tarihinde ise Facebook tüm e-posta adreslerine, bazı yaş sınırlandırmalarıyla açıldı. Kullanıcılar diledikleri ağlara; liseleri, çalışma yerleri ya da yaşadığı yerler itibarıyla katılım gösterebilmektedirler. Ayrıca Facebook, dünyanın en fazla ziyaret edilen sitelerinden biridir.

5 Facebook ne amaçla kuruldu?
Facebook Mark Zuckerberg tarafından okulun dedikodularını öğrenmek için kurulmuştur. Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in hayatını anlatan kitapta siteyi "daha fazla kız tavlamak için" kurduğu yer alıyor.

6 E posta E-posta insanların haberleşme kaynaklarından biridir. Elektronik posta (e- posta) ya da elektronik mektup kullanıcıların elektronik ortamda yazdıkları ve birbirlerine gönderdikleri iletilere verilen addır. Elektronik posta, bugün dünya üzerinde milyonlarca insanın çok düşük maliyetle, hızlı bir biçimde iletişim kurmasını sağlar

7 Şu anda hangİ AMAÇLARLA KULLANILIYOR?
Facebook şu anda oyun,haberleşme,eğlenme,fotoğraf paylaşma gibi amaçlarla kullanıyor.

8 Öğrencİler FACEBOOK’TA DERS ÇALIŞSIN
Çocuklar facebookta olmaktan ders çalışamıyor diye yakınan annelere bir proje: Facebook’a ders çalışma programı yükleniyor! Öğrenciler Facebook’ta ders çalışa bilecekler. Öğrenciler Facebook’a yüklenecek olan programla sanal ortamdan ders çalışabilecek!

9 Facebook Bİr eğlence kaynağI
FACEBOOK’TAKİ BAZI OYUNLAR: Candy Crush Saga Farm Ville 2 Diamond Dash Criminal Case Top Eleven Be a Football Manager

10 Facebook arTIK BİR HABER SİTESİ
Facebook’ta artık herşeyi öğrenmek mümkün! İnsanlar Facebook’ta sadece konuşma değil gündemi öğrenme,oyun oynama gibi aktivasyonları da yapabiliyorlar.

11  Facebook’tan BİR HABER 
Facebook’ta bir düğün yapıldı! Facebook’ta tanışan bir çift Facebook’ta evlendi.Sanal ortamdan evlenen bu çiftin 3 yaşında bir oğlu ve bir kızı var. Sanal ortamdan evlenlilir mi ? Diyenlere evlilikleriyle cevap verdiler.

12 Facebook’U SEVENLERİN YÜZDESİ

13 YANİ… FACEBOOK ülkemizde de fazla fazla kullanılıyor.
Facebook artık yaygınlaşmış bir hastalık gibi herkese bulaşmış. 3 yaşındaki bir çocuk bile Facebook’u kullanabiliyor ve kendi hesabı var.

14 Bİr anIM… Benim bir kuzenim var ve onun bir facebook’u var. Bazen fotoğraf paylaşıyor bazen de oyun oynuyor.üstelik daha 2 yaşında. Artık çocuklar konuşmayı öğrenmeden önce facebook’u öğrendi. 

15 Veee soonn…


"VAZGEÇİLMEZ BİR SOSYAL AĞ:FACEBOOK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları