Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇEVRE KİRLİLİĞİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇEVRE KİRLİLİĞİ."— Sunum transkripti:

1 ÇEVRE KİRLİLİĞİ

2 HAZIRLAYANLAR Hasan ŞAHİN (Sınıf Öğretmeni)
Mustafa EREN(Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) Mustafa BULUT(Sınıf Öğretmeni) Hüseyin TANKIZ(Sınıf Öğretmeni) Gülşen GEÇİCİ(Sınıf Öğretmeni) Seyit Ali GEÇİCİ(Sınıf Öğretmeni) Uğur CEYLAN(Sınıf Öğretmeni) Selahattin ÖZCAN( Matematik Öğretmeni)

3 Ben, Hasan ŞAHİN Grubun lideriyim.
Gruptaki arkadaşlar arasındaki iş bölümü ve görevlendirmeleri gerçekleştirdim. İnternette yapılan araştırmalara katıldım. Ünite planımızı hazırlarken grubu yönlendirdim. Sonuçlara ulaşmak için hep birlikte özveri ile çalıştık. Para toplama işinide büyük bir özveri ile yaptığımı da belirtmeden edemeyeceğim.

4 Ben, Mustafa EREN Grubun sözcüsüyüm.
İnternette bulduğum resimler ve videolardan amaçlarımıza uygun olanları derledim. “Kurtlar Vadisi’ne” geç kaldığımı belirtirim.

5 Ben, Mustafa BULUT Grubun yazıcısıyım. Aynı zaman da araştırma basamağında da bulundum. Şu an aklıma pek fazla bir şey gelmiyor. Amma ünite planlarını da ben yazdım. Bulduğumuz bilgileri, metinleri ve resimleri amaca uygun bir şekilde derledim.

6 Ben, Hüseyin TANKIZ Grubun ortada sık dolaşan, sorulan sorulara cevap veren elemanıyım. İlle de “Çevre Konusunu” isteyen benim. İnternetten doküman sağlamaya yardımcı oldum.

7 Ben, Gülşen GEÇİCİ Fotoğrafımdan tanıyamadığınızı biliyorum.
Grupta Uğur Hanımla beraber sunuları hazırladık. “Zerda” dizisine yetişmek için biraz acele ettiğimi itiraf ediyorum.

8 Ben, Uğur CEYLAN Grupta Gülşen Hanımla sunuları hazırladık
desek de her konuda Seyit Ali Bey’den yardım aldık Teşekkürler.

9 Ben, Seyit Ali GEÇİCİ Grupta Web Sitesini hazırlama görevim olduğu halde her konuda da danışmanlık yapmaya çalıştım. Özellikle sunu hazırlayan arkadaşlarım beni biraz rahatsız etseler de.. Hadi neyse....

10 Ben, Selahattin ÖZCAN Ölçme, biçme, yazma, hesap ve resimleri hazırlama basamağında bulundum. Bana bir görev daha verdiler ama neydi? Galiba yazıcıydım.

11 ÇEVRE NEDİR? Çevre insanı ve diğer canlı varlıkları doğrudan ya da dolaylı olarak etkileyen fiziksel, kimyasal, biyolojik ve toplumsal etmenlerin tümüdür.

12 ÇEVRE KİRLİLİĞİ NEDİR? İnsanların her türlü faaliyetleri sonucu; havada, suda ve toprakta meydana gelen gelişmelerle ekolojik dengenin bozulması ve aynı faaliyetler sonucu ortaya çıkan koku, gürültü ve atıkların çevrede meydana getirdiği arzu edilmediği sonuçlarıdır.

13 ÇEVREYİ KİRLETEN SEBEPLER NELERDİR?
1. Sis, kalorifer, baca, egzoz gazları. 2. Katı atıklar. 3. Evsel atıklar. 4. Endüstri merkezlerinin atık suları. 5. Tarım ilaçları. 6. Radyasyon 7. Gürültü kirliliği 8. Küresel ısınma 9. Erozyon ve çölleşme.

14 ÇEVREYİ KİMLER KİRLETİR?
1.Doğal etmenler 2.İNSANLAR!

15 KİRLİ ÇEVRE İNSAN SAĞLIĞINI NASIL ETKİLER?
1.Bulaşıcı hastalıklara ortam hazırlar. 2.İnsan psikolojisini bozar. 3. Kurşun, radyasyon, tarım ilaçları ve PVC beyinde hasar oluşturur.

16 ÇEVREYİ KİRLETMEDEN YAŞAMAK İÇİN
1. Sanayi ve iş merkezlerinin yerleşim dışına çıkarılmalı. Atık su tesisleri yapılmalı. 2. Kişisel vasıta kullanımı yerine toplu taşımacılık yaygınlaştırılmalı. 3. Yakıt yakma teknikleri geliştirilmeli, hava filtreleri takılmalı 4. Şehir merkezlerindeki yoğun trafik çevre yollara aktarılmalı 5. Ağaçlandırma çalışmaları artırılmalı 6. Çocuklara çevre bilinci verilmeli 7. Tabiat varlıkları koruma altına alınmalı. 8. Çevreye zararlı almayan üretim teknikleri geliştirilmeli.

17 ÇEVRE SORUMLULUĞU Sanayicinin çevre sorumluluğu olmalıdır. Çevre sorumluluğu herkesindir. Temiz çevre ancak gelişmiş sanayi ile mümkündür. Çevreyle uyumlu sürdürülebilir kalkınma anlayışı geliştirilmelidir.

18 ÇEVRE İLE İLGİLİ KURUM VE KURULUŞLAR
Tema Vakfı Green Peace Doğa Savaşçıları Çevre Örgütü Doğal Hayatı Koruma Derneği Çevre Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı Çevre Kültür Girişimcileri Derneği

19 MESAJ Gelin, çocuklarımız ve geleceğimiz için çevre ve kültür değerlerimize sahip çıkalım.

20 KAYNAKLAR http:/www.egitim.com http:/www.turkstudent.net


"ÇEVRE KİRLİLİĞİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları