Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ali EREN Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Bşk.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ali EREN Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Bşk."— Sunum transkripti:

1 Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi Portalı Android Uygulaması
Ali EREN Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Bşk. Yazarlar: Ali Eren Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Elektrik-Elektronik Müh. Nuh Azgınoğlu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgisayar Müh.

2 İçerik Giriş Geliştirme Ortamı Uygulama Gelecek Planları Üniversitemiz
Duyurular Yemek Listesi Çevremde Neler Var? Telefon Rehberi UBS (Üniversite Bilgi Sistemi) Kütüphane Tanıtım İletişim Gelecek Planları

3 Giriş Kaynak :

4 Programın Durumu Şu anda Google Play de yüklü olan 2 uygulamamız bulunmaktadır; Bunlardan ilki, androide giriş yaptığımız Nevşehir H.B.V Üni. UBS , ikincisi de sunumunu yaptığımız Nevşehir H.B.V.U. Bilgi Portalı’dır. Nevşehir H.B.V Üni. UBS yaklaşık 850 kullanıcıya, Nevşehir H.B.V.U. Bilgi Portalı yaklaşık 800 kullanıcıya ulaşmış durumdadır ve her geçen sınav döneminde kullanıcı sayısı artmaktadır.

5 Geliştirme Ortamı Linux Mint 15 OS
Eclipse ADT (Android Developer Tools) v22.2 Android Jelly Bean (Minimum v2.2) HTC 3D Evo Ainol Nova 7 Aurora II Tablet LG Nexus 4 LG G2 Samsung S3

6 Uygulama Üniversitemiz Yönetim Duyurular Yemek Listeleri
Çevremde Neler Var? Telefon Rehberi UBS Kütüphane Tanıtım

7 Üniversitemiz Yönetim
Üniversitemizin Yönetim Kurulu üyelerinin bilgisini sistemimizden JSON verisi şeklinde alarak Listview elemanı ile görüntülemesi sağlanmıştır. İki adet Scroolview yapısı kullanılarak üniversitemizin Tarihçe, Misyon ve Vizyon içerikleri uygulamamıza taşınmıştır.

8 Duyurular Üniversitemiz anasayfasındaki Duyurular kısmına mobil ortamda da ulaşılabilmesi adına Listview yapısıyla görüntülenmiş ve ilgili duyuruya ulaşılabilmesi sağlanmıştır.

9 Yemek Listeleri Üniversite portalına yemekhane giriş modülü eklenerek JSON desteği sağlandı. Daha kullanışlı bir yapı olması adına Aylık, Haftalık ve Bugün seçenekleriyle farklı yemek listeleri verilmiştir.

10 Çevremde Neler Var? Google Maps kullanılarak kampüsümüz içindeki bina konumları tanımlanmıştır. İster baloncuklar tıklanarak isterse üst kısımdaki button yardımı ile istenilen binaya odaklanılabilmektedir. Bunun yanında Google Map in sağladığı farklı tipte görüntüleme olanağı ve yaklaşıp uzaklaşma seçenekleride kullanıcıya sunulmuştur.

11 Telefon Rehberi Üniversitemiz personeline ait dahili numaralar spinner elemanı ile birim seçtirilerek birimsel bazda filtrelenebildiği gibi Android 3.0 ve üzeri cihazlarda searchview elemanıyla, Android 3.0 altı cihazlarda textview elemanı ile isim,soyisim yada her ikisi ile kişisel bazda arama yapılabilmektedir.

12 UBS (Üniversite Bilgi Sistemi)
Android dünyasına ilk girişimizi yaptığımız kısım olarak uygulamamızın temelini oluşturan UBS, öğrencilerimizin daha kolay ve daha kısa sürede notlarını görüntülemesini hedef almıştır. Son haliyle de öğrencilerimizin ders ile ilgili bilgilere ve sınav sonuçlarıyla ilgili bilgilere ulaşabilmesine imkan sağlar.

13 Kütüphane & Tanıtım Kütüphane ve tanıtım sekmelerinde webview ile direk link verilerek yönlendirilme yapılmıştır. Tanıtım kısmında üniversite sayfamızda bulunan tanıtım filmi ve katoloğuna ulaşım sağlanmıştır. Kütüphane kısmında ise kütüphane sayfamızın arayüzüne yönlendirme yapılmıştır.

14 İletişim İletişim sekmesinde de birimimizin telefon numarası, mail adresi ve adresi gibi bilgilere yer verilmektedir.

15 Gelecek İçin Planlar Öğrenci ön kayıtlarının uygulama üzerinden yapılması İstek – Talep formları Envanter girişlerinin yapılabilmesi Öğrenci ve personel anketleri Üniversite yardım masasının adapte edilerek isteklerin bildirim olurak düşmesi Öğrenci bilgi sistemindeki not girişlerinin bildirim olarak öğrencilere gönderilmesi Üniversite portalının tamamen uygulamaya geçirilmesi

16 Sorular?

17 Kaynaklar [1] http://www.idc.com/getdoc.jsp?container Id=prUS24442013
[2] ndroid/widget/ProgressBar.html [3] [4] s/ui/layout/gridview.html [5] ndroid/widget/ImageView.html [6] ndroid/widget/TextView.html [7] s/ui/notifiers/toasts.html [8] ndroid/widget/ScrollView.html [9] s/ui/layout/listview.html [10] [11] umentation/android/ [12] y-services/index.html [13] ndroid/app/AlertDialog.html [14] ndroid/widget/SearchView.html [15] s/ui/controls/spinner.html [16] ndroid/webkit/WebView.html [17] ndroid/widget/VideoView.html

18 TEŞEKKÜRLER Ali EREN Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi


"Ali EREN Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Bşk." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları