Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TERAKKİ VAKFI OKULLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TERAKKİ VAKFI OKULLARI"— Sunum transkripti:

1 TERAKKİ VAKFI OKULLARI
ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ ve FEN LİSESİ YURTDIŞI ÜNİVERSİTE DANIŞMANLIĞI NİSAN, 2011 1

2 AKIŞ YURTDIŞI DANIŞMANLIK OFİSİ ÇALIŞMA ESASLARI
YURTDIŞINDA BİR ÜNİVERSİTEYE BAŞVURMAK İÇİN GEREKENLER YURTDIŞINDA ÖĞRENİM GÖRMEYE KARAR VERMEK 9, 10, 11 VE 12. SINIFTA YAPILMASI GEREKENLER MALİYET TOEFL, IELTS VE SAT İLETİŞİM BİLGİLERİ

3 Nazan Kabatepe, CEP (Certified Educational Planner)
23 senedir, Türkiye'de ilk ve tek “Onaylı Eğitim Planlamacısı”dır (Certified Educational Planner). Üye olduğu kuruluşlar: NACAC, National Association for College Admission Counseling (Üniversiteye Kabul Danışmanları Ulusal Derneği) OACAC, Overseas Association for College Admission Counseling (Üniversiteye Kabul Danışmanları Uluslararası Derneği) CIS, Council of International Schools (Uluslararası Okullar Konseyi)

4 ECIS ve IECA'nin "Akdeniz Bölgesi ve Türkiye Mentoru"dur.
IECA, Independent Educational Consultants Association (Bağımsız Eğitim Danışmanları Derneği) ECIS, European Council of International Schools (Uluslararası Okullar Avrupa Konseyi) döneminde OACAC Yürütme Kurulu tarafından NACAC'ta OACAC'ı delege olarak temsil etmek üzere oybirliği ile seçildi. döneminde OACAC Genel Sekreterliğine tüm OACAC üyelerinin oybirliği ile atandı. ECIS ve IECA'nin "Akdeniz Bölgesi ve Türkiye Mentoru"dur.

5 Suzan Karaman 2002 yılından beri Nazan Kabatepe ile beraber Amerika, İngiltere ve Kanada başvurularının tüm aşamalarında öğrenci ve veliler ile çalışmaktadır. 2009 yılında British Council Promoting UK Education and Training Certificate'ı takdir derecesiyle almıştır.

6 YURTDIŞI DANIŞMANLIK OFİSİ NASIL YARDIMCI OLACAK ?
Yurtdışı Danışmanlık Ofisi sadece Amerika, Kanada ve İngiltere okullarına müracaat için yardımcı olur. Her hafta Çarşamba günü Yurtdışı Üniversite Danışmanı saat 10:30-15:00 arası Danışmanlık Ofisinde bulunur. Test tarihlerinin belirlenmesi, genel olarak programın akışı, okul müracaatlarının nasıl yapılacağı ve formların nasıl takip edilmesi gerektiği Yurtdışı Üniversite Danışmanı tarafından öğrenciye detaylı anlatılır. Verilen görevleri zamanında yerine getirmek ve takip etmek öğrencinin iyi bir sonuç alabilmesinin ana koşuludur.

7 Görevler formların doldurulması, formda istenilen “essay” ve diğer bilgilerin eksiksiz tamamlanması, öğretmen referanslarının ve “transcript”in sağlanması, ailenin ilgilenmesi gereken finansal belgelerin hazırlanmasını kapsar. Referans ve “transcript” talebi veya danışman ile randevu belirlenmesi en az bir hafta önce yapılmalıdır. (İstenilen belgelerin hazırlanması belli bir zaman aldığı için bu kural hiçbir şekilde esnetilemez) Öğrenci ve veliler için gerekli görülen bildiriler panolarda ve web sitesinde duyurulacaktır. Bu, hem velilerimizin hem de öğrencilerimizin özellikle iletişimini kolaylaştırması açısından son derece önemlidir.

8 YURTDIŞINDA BİR ÜNİVERSİTEYE BAŞVURMAK İÇİN NELER GEREKLİDİR?
İYİ NOTLAR Üniversiteler öğrencilerin lisedeki notlarına çok önem verirler. Kabul ile ilgili kararları verirken dikkate aldıkları en önemli unsur budur ve 11. sınıfların not ortalamalarına ve 12. sınıfın ilk dönem notlarına bakarlar. Notları değerlendirirken öğrencilerin okuldaki alanlarını da dikkate alırlar. TOEFL / SAT REFERANSLAR DERS DIŞI AKTİVİTELER KOMPOZİSYONLAR (ESSAY’LER)

9 YURTDIŞINDA ÖĞRENİM GÖRMEYE KARAR VERMEK
GÖRMEK İÇİN PEK DE İYİ OLMAYAN SEBEPLER YGS ve LYS’ye hazırlanmak istememek Yurtdışında öğrenim görmenin daha kolay olacağını düşünmek Arkadaşların orada öğrenim görecek olmaları Ailenin zorlaması

10 9. SINIF Öğrenciler yurtdışında öğrenim görme kararı aldıklarında danışmanlarını bilgilendirmeli. Akademik başarılarını ve İngilizce dil becerilerini geliştirmek için çalışmalı. Hobi ve ilgi alanlarını keşfedip, lise boyunca devam edecekleri birkaç faaliyete aktif olarak katılmalı, sosyal projelerde yer almalı. Deneme veya gerçek TOEFL/IELTS sınavına girmeli. Öğretmenleri ve danışmanları ile iyi ilişkiler kurup yürütmeli.

11 10. SINIF Yurtdışında eğitim almak isteyen öğrenciler, en geç Mayıs ayı içinde, Yurtdışı Danışmanı ile randevulaşıp “Değerlendirme Formu”nu doldurmalı. Tüm öğrenciler notlarının kabul için en belirleyici etken olduğunu çok iyi anlamalı. İngilizce çalışmalarını TOEFL/IELTS ve SAT sınavlarına yönelik olarak Yurtdışı Danışmanı ile birlikte programlamalı. Kişisel gelişimleri için müfredat dışı faaliyetlerine devam etmelidirler. Yaz döneminde üniversite hedefleri doğrultusunda hazırlıklarına devam etmeli.

12 11. SINIF 1.Dönem Öğrenciler TOEFL/IELTS ve SAT için planlanan tarihlerdeki sınavlara müracaat etmelidirler. Öğrenciler ve velileri, TOEFL/IELTS ve SAT gibi okul dışındaki sınavlar hakkında bilgilendirileceklerdir. Yurtdışı Üniversite Danışmanı öğrencilerle görüşecek ve bu sınavlara en iyi nasıl hazırlanabilecekleri konusunda karar vermelerine yardımcı olacaktır.

13 11. SINIF Öğrenciler ve velilerin eğitim için düşünülen üniversiteler hakkında yeterince bilgilenmeleri önemlidir. Öğrenciler ve veliler İstanbul’u ve bazen okulu ziyaret edecek üniversitelerin sunumlarına ve fuarlarına katılmalıdırlar. Öğrenciler Eylül ayında yapılacak bilgilendirme toplantısına katılmalıdırlar.

14 11. SINIF 2.Dönem: Bireysel Görüşmeler
11. sınıf öğrencileri ile birebir görüşmeler yapılarak mesleki hedefleri ve lisedeki akademik başarıları değerlendirilecek, Mayıs ayında öğrencilere kendileri için uygun olan üniversitelerin “uzun listesi” hazırlanacaktır. Bu “uzun liste”de ortalama 20 üniversite bulunmaktadır. Bu listeyi hazırlarken her öğrenciye en uygun üniversite seçimi felsefesiyle hareket edilir.

15 11. SINIF En uygun tercih, her zaman en tanınmış ya da en prestijli üniversiteler veya anne-babaların en uygun olduğunu düşündükleri üniversiteler değildir. Öğrenciler ve veliler, öğrencilerin akademik açıdan en başarılı olacakları ve özgüvenlerini kazanıp mutlu olacakları yüksek öğrenim kurumlarını seçmek üzere yönlendirilmelidirler (Bu hususa özen gösterilir).

16 11. SINIF Yaz Dönemi Öğrenciler “uzun liste”lerindeki okulları araştırıp, listedeki okul sayısını okul arasına indirmelidirler. Böylece “kısa liste” hazırlanır. Öğrenciler kişisel başvuru kompozisyonlarının (essay) bir taslağını yazacaklardır.

17 12. SINIF Ağustos Sonu-Eylül Başı / Son Listenin Tamamlanması
Yılın başında öğrenciler ve velileri başvuracakları okulların nihai listesini hazırlarken yönlendirilirler. Öğrenciler başvurmak için 8-10 üniversite seçerler. Bu listede öğrencinin aşağıda belirtilen tercihlerinin olmasını sağlarız: - Öğrencinin kabul edileceğinden bir hayli emin olduğu birkaç üniversite (emniyet okulları) - Büyük ihtimalle kabul edilebilecekleri okullar (hedef okullar) - Kabul edilmenin zor olduğu ancak ihtimalin var olduğu, kabul edilince akademik olarak başarılı sayılacakları okullar (başarı okulları)

18 12. SINIF Ekim ve Kasım / Başvuru Formlarının Doldurulması
Öğrenciler başvurularını hazırlarken, formlarını doldururken, gerekli kompozisyonları (essay) yazarken yönlendirileceklerdir. Öğrencilere geri bildirimde bulunulacak, ancak fikirleri ve yazıları tamamıyla kendilerine ait olacaktır.

19 12. SINIF Aralık / Başvuru Formlarının Gönderilmesi
Başvurular genellikle Aralık ve Ocak aylarında üniversitelere gönderilir. Bu gibi özel tarihler çok önemlidir. Bu tarihlere uymak öğrencinin en önemli görevidir. Yurtdışı Danışmanlık Ofisi başvuruları takip eder, karar verebilmeleri için istedikleri her belgenin üniversitelere ulaşıp ulaşmadığından emin olmaya çalışır. Üniversiteler dosyada herhangi bir eksik varsa öğrenciyi şahsen, genelde e-posta ile haberdar eder. Bu e-postaları her gün kontrol etmek ve Yurtdışı Danışmanlık Ofisini bilgilendirmek öğrencinin sorumluluğudur .

20 12. SINIF Bahar Dönemi / Kabul Mektupları ve Üniversite Seçimi
Öğrencilere ve ailelere kendileri için en uygun olduğunu düşündükleri okulu seçmelerinde yardımcı olunur, ancak kesinlikle yönlendirilme yapılmaz. Öğrenciler daha sonra eğitim vizesi ve diğer (MEB/YÖK) başvuruları hakkında bilgilendirilirler.

21 YURTDIŞINDA EĞİTİM MALİYETİ
Yıllık üniversite ücreti+konaklama+yemek: ABD: 35,000 – 60,000 USD İngiltere: 25,000 – 35,000 GBP Kanada: 20,000 – 40,000 CAD Burs ve mali yardım çok sınırlıdır. Gerçekçi olmak gerekirse, sadece akademik olarak üstün başarılı veya çok yetenekli öğrencilere verilir. Bu öğrenciler bile ihtiyaçlarını karşılayacak teklif alamayabilir.

22 TOEFL ve IELTS TOEFL ve IELTS test tarihleri hakkında en güncel bilgi ve kayıt için web sitelerinden faydalanabilirsiniz: TOEFL: IELTS:

23 SAT SINAV TARİHLERİ Sınav Tarihleri Son Kayıt Günü 7 Mayıs 2011
4 Haziran 2011 Ekim 2011* Kasım 2011* Aralık 2011* Son Kayıt Günü 8 Nisan 2011 10 Mayıs 2011 TBA Kayıt için * Test genelde ayın ilk Cumartesi günü yapılır.

24 YURTDIŞI ÜNİVERSİTE DANIŞMANLIK OFİSİ
İLETİŞİM BİLGİLERİ Suzan Karaman Telefon: / 235


"TERAKKİ VAKFI OKULLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları