Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

8 Sınıf Düzen Kuşağı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "8 Sınıf Düzen Kuşağı."— Sunum transkripti:

1 8 Sınıf Düzen Kuşağı

2 Bu bölümde değişkenliği olmayan temel biçimler (kare, daire, üçgen, çizgi) bir malzemeye uygulanarak kullanılır. Temel biçimler kâğıda çizilir ve katlamalar yolu ile bir birim oluşturulur. Elde edilen birim üretilir ve tekrarlar sistematiğinin doğrultusunda yön, oran ve renk kavramları ışığında birleştirilerek bir düzene gidilir. Ortaya çıkarılan düzen; düşüncenin, aramanın ve denemenin ortaya çıkardığı yeni bir üründür.

3 Örnekler

4 Örnekler

5 Örnekler

6 Örnekler

7 Soru : İncelediğiniz çalışmaların benzerlikleri ve farklılıkları
nelerdir?

8 Cevaplar: Geometrik şekiller kullanılmış.
Geometrik şekillerin boyutları birbirinden farklı. Renkleri farklı. Birimlerin boyutları farklı. Bazıların görünümü hareketli, bazılarının görünümü durağan vb.

9 Soru : Şekle hareketli veya durağan görünüm veren nedir?

10 1) 3) 2) 4) Soru : Şekil ’deki biçimlere dikkatlice bakın. Hangileri daha hareketli etki yapıyor? Neden?

11 1) 3) durgun durgun 2) 4) hareketli hareketli

12 Yönünü değiştirmek şekle hareketli bir görünüm vermektedir.

13 Birimlerini oluşturmak için dört geometrik biçimden
(çizgi, kare,üçgen, daire) yararlanılır. Bu biçimleri kâğıda çizerek keser, katlayıp bir birim meydana getiriniz. Ortaya çıkan birimlerin birlikte çoğalma imkânlarını dener, çoğalma bir yerde duruyorsa yanlış yoldasınız demektir. Eğer çoğalma olmuyorsa tekrar başa dönerek çoğalma devamlı oluncaya kadar denemelere devam ediniz.

14 Kâğıttan birer kare, üçgen ve daire kesilebilir
Kâğıttan birer kare, üçgen ve daire kesilebilir. Çizgiyi elle dokunur hâle getirmek için kâğıt, kalemin etrafına sarılarak borular elde edilir.

15 Öğrenciler yaratıcı düşüncelerinin ışığında birimlerini renk, yön ve oran farkını dikkate alarak birleştirirler. Her öğrencinin bireysel farklılıkları ve yaratıcılıklarının ürünü olan değişkenliği olmayan geometrik şekillerden yapılmış farklı uyum, estetik ve yorumlardan bütünler oluşur.

16 Örnek Çalışmalar

17 Temel biçim olarak kare kullanılmıştır
Temel biçim olarak kare kullanılmıştır. Farklı boyutlarda yapılan kare birimler hareketli bir görünüm kazandırmak amacıyla çevrilerek dizilmiş ve yön farkı oluşturulmuştur.

18 Çıkış birimi olarak çizgi kullanılmıştır
Çıkış birimi olarak çizgi kullanılmıştır. Çizgi etkisi yapan borular farklı yönlerde dizilmiştir.

19 Çıkış birimi olarak çizgi kullanılmıştır
Çıkış birimi olarak çizgi kullanılmıştır. Çizgi etkisi yapan borular farklı yönlerde birleştirilerek dizilmiştir. Farklı yön ve renklerin uyumuna iyi bir örnektir.

20 Çıkış birimi olarak kare ve daire kullanılmıştır. Elde edilen birimler farklı yönlerde dizilmiştir. Ortaya çıkan ürün dengeye iyi bir örnektir.

21 Öğrenciler etkinlik bitiminde
“Öz Değerlendirme Formlarını” doldururlar. Tasarım günlüklerini, Diğer kanıtlarını, Oluşturdukları düzeni bir dosyada toplarlar. Ürün dosyasını değerlendirilmek üzere öğretmenlerine teslim ederler.

22 Teknoloji Günlüğü Başlıkları
Etkinliğe başlarken hissettiklerim İncelediğim düzene yönelik değerlendirmelerim A)Tasarımımda kullanmayı planladığım geometrik biçimler ve katmak istediğim özellikler B)Kullanmak için belirlediğim geometrik biçim ve seçme gerekçem C)Geometrik biçim elde etmede yaşadıklarım, duygu ve düşüncelerim Tasarımımda katmak istediğim özellikler ve bu amaçla yaptığım çalışmalar Modül elde etme sürecinde yaşadıklarım, duygu ve düşüncelerim Düzen oluşturma sürecinde yaşadıklarım, duygu ve düşüncelerim Düzene yönelik aldığım görüşler Etkinliğin geneline ve oluşturduğum düzene yönelik değerlendirmelerim duygu ve düşüncelerim


"8 Sınıf Düzen Kuşağı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları