Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…"— Sunum transkripti:

1 Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…

2 DERSİMİZ MATEMATİK KONUMUZ SIVILARI ÖLÇMEYDİ. VE ÖĞRETMENİMİZ BİZE SORDU… Anneleriniz size pasta yapar mı? Kremasını nasıl hazırlar peki? İçine neler koyar? Hımmm demek süt… peki ne kadar süt koyacağını nereden bilir? Demek arkasında yazıyor… peki anneniz nasıl ölçer sütü? Bardak ile mi? Peki kaç bardak süt 1 litre süt ediyor? Süt nasıl bir madde çocuklar? Sıvı nedir çocuklar? Sıvılar ölçülür mü? Ölçülürse ne ile ölçülür?

3 Soruları cevapladıktan sonra sıra geldi 1litre, yarım litre ve çeyrek litreyi öğrenmeye…
Öğretmenimiz tahtaya 1 litrelik, yarım litrelik ve çeyrek litrelik kaplar çizdi… VE 1 LİTRENİN 2 YARIM LİTRE 1 LİTRENİN 4 ÇEYREK LİTRE 1 YARIMIN 2 ÇEYREK LİTRE OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

4 Ama kafamız çok karıştı… Anlamadığımızı söyledik…
Öğretmenimiz gülümsedi “ Peki nasıl anlatmalıyım size” dedi… Hepimiz düşündük ama bir şey bulamadık.. Sonra öğretmenimiz dolaptan 3 tane su şişesi çıkardı. Bunlardan biri 1litrelik 2 tanesi de yarım litrelikti… 1 litrelik şişe boştu. Yarım litrelik şişeler ise doluydu. “Çocuklar biraz önce size 2 tane yarım litre 1 litre eder demiştim değil mi?” diye sordu. Evet diye bağırdık. “Şimdi size bunu ispatlayacağım.” dedi ve yarım litrelik 2 şişedeki suyu 1 litrelik şişeye boşalttı.

5 Azat dayanamayıp “Vayyyyyyy…” diye bağırdı…
Çünkü gerçekten de 2 yarım litrelik su 1 litrelik şişeyi tamamen doldurdu. Zeynep ayağa kalkarak “Öğretmenim 2 yarım litre 1 litre etti. Siz haklıymışsınız” dedi. Umut: “Öğretmenimiz hiç yalan söyler mi? Tabi ki de haklıydı.” dedi. Öğretmenimiz:”Kimse yalan söylememeli sadece öğretmenler değil.” dedi.

6 Hepimiz öğretmenimize hak verdik.
Sıra çeyrek litrenin kaç litre ettiğini öğrenmeye gelmişti. Öğretmenimiz dolaptan çeyrek litrelik bir kap çıkardı “Ben şişeleri doldururken siz kaç defa su koyduğumu sayın.” dedi. İlk olarak yarım litrelik şişeyi doldurdu. 2 defa çeyrek litrelik kap ile su koydu. Melek ayağa kalktı ve “Öğretmenim 2 tane çeyrek litrelik su yarım litrelik şişeyi doldurdu. Demek ki 2 çeyrek litre 1 yarım litre ediyor.”dedi. Hepimiz Melek’i alkışladık.

7

8

9

10 Sıra 1 litrelik şişeyi doldurmaya geldi
Sıra 1 litrelik şişeyi doldurmaya geldi. Öğretmenimiz bu şişeyi doldurmak için tam 4 defa çeyrek litrelik kap ile su koydu. Sevgi: “Aaa öğretmenim 4 tane çeyrek litre 1 litre ediyor.” dedi.

11 Evet hepimiz görmüştük.
4 tane çeyrek litre 1 litre ediyor Hala anlamayanlar vardı ama… Öğretmenimiz: “Peki, şimdi bir canlandırma yapacağız. Kim sucu olmak ister?” dedi. Umut hemen parmak kaldırdı ve sucumuz Umut oldu. Öğretmenimiz: “Tamam sucumuzu bulduk peki kim bu sucudan su almak ister?” dedi. Aramızda en çok su içen Zeynep hemen “ben ben ben” dedi ve öğretmenimiz onu seçti.

12

13 Sıra canlandırma yapmaya gelmişti…
Öğretmenimiz ne söyleyeceklerini onların karar vermelerini istedi ve kısa bir süre verdi… Umut ve Zeynep baş başa verip ne yapacaklarını düşündüler ve canlandırmaya başladılar…

14

15 Sucu… Çetin Su Gel abla gel…

16 Sucu bana 1 litre su verir misin?
Tamam abla hemen.

17 Ama senin 1 litrelik kabın yok ki. Nasıl ölçeceksin
Ama senin 1 litrelik kabın yok ki. Nasıl ölçeceksin? Sakın beni kandırmaya çalışma. Öyle şey olur mu abla. Bak burada 2 tane yarım litrelik şişe var. Bunların ikisi 1 litre eder.

18 Bak buda çeyrek litrelik kap. Bununla da 4 kez koyarsam 1 litre eder.

19 İşte bak dolduruyorum. Gördün mü abla 2 yarım litre 1 litre eder. Bak senin 1 litrelik kabın tam doldu.

20

21

22 Hepimiz umut ve Zeynep’ in alışverişini çok beğendik ve öğrendik ki 1 litre 2 yarım litre ve 1 litre 4 çeyrek litre ediyor. Umut birde Zeynep’e paramı ver demez mi.. Hepimiz çok güldük. Rolüne kendini kaptırmıştı. Evet günlükçüm hem eğlendik hem öğrendik.. Matematiği artık daha çok seviyorummmmmmmmmmmmmm 

23 Şimdi uyumam lazım günlükçüm
Şimdi uyumam lazım günlükçüm.  Bakalım yarın nasıl bir gün olacak inşallah öğretmenimiz hep böyle eğlenceli etkinlikler yaptırır bize 


"Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları