Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yıl Sonu Veli Toplantısı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yıl Sonu Veli Toplantısı"— Sunum transkripti:

1 Yıl Sonu Veli Toplantısı

2 Neler Yaptık? Türkçe: Yazı Durumları Okuma Durumları Konuşma Durumları

3 Türkçe: Okuma Durumları
Okuma hızı sınıf ortalaması: 65 En az kelime okuyan öğrenci: 20 En çok kelime okuyan öğrenci: 120

4 Türkçe: Okuma Durumları
Kitap okuma durumları: Sınıf ortalaması: kitap 2455 sayfa En çok kitap okuyan öğrenci: 134 kitap 4320 sayfa En az kitap okuyan öğrenci: 35 kitap 704 sayfa

5 Türkçe: Okuma Durumları
Geliştirmemiz Gerekenler: Sesli okumada kelimeleri bazen yanlış okuyoruz. Hece ekleme ve çıkarma yanlışları yapıyoruz. Sesli okumada noktalama işaretlerine dikkat ederek okumada sorun yaşıyoruz. Kitap okumaya zaman ayırmalıyız.

6 Türkçe: Yazı Durumları
Sınıfımızdaki tüm öğrenciler kuralına uygun yazı yazıyorlar. Yazı yazarak kendilerini ifade edebiliyorlar. Mektup, şiir, açıklama yazısı, öz geçmiş, anı, hikaye gibi yazı türlerini başarıyla uygulayabiliyorlar.

7 Türkçe: Yazı Durumları
Geliştirmemiz Gerekenler: Konuştuğumuz gibi yazmaya çalışıyoruz. Yazı yazarken acele edebiliyoruz. Kontrol etmeyi unutuyoruz. Cümlemiz bitince cümleyi okuyup anlam yönünden incelemiyoruz. Yazı yazarken doğru kalem tutuşuna dikkat etmiyoruz.

8 Türkçe: Konuşma Durumları
En çok sorun yaşadığımız alan. Bir konu hakkında konuşurken zorlanıyoruz. Grup içerisinde konuşurken çekingen tavırlar sergiliyoruz. Sınıf seviyesinin üstünde çok iyi konuşan öğrenciler var.

9 Matematik Sınıfta en sevilen ders
Tüm öğrenciler istekli bir şekilde katılıyorlar. İşlemler konusunda oldukça başarılıyız. Çarpım tablosunu öğrendik. Problem çözmede geçen yıla göre oldukça ilerledik. Ödevlerde en güzel yapılan bölüm

10 Matematik Geliştirmemiz Gerekenler:
Acele ettiğimizde işlem hatası yapıyoruz. Problemlerde açıklama bölümlerini yazmada sıkıntı yaşıyoruz. Öğrendiğimiz konuları hayatın içinde kullanmıyoruz.

11 Hayat Bilgisi Konularla ilgili yaşantısı olan öğrenciler dersin daha etkili işlenmesini sağlıyor. Hayatlarından örnekler verebiliyorlar. Etkinliklerde başarılılar.

12 Hayat Bilgisi Geliştirmemiz Gerekenler:
Öğrendiğimiz konuları tam olarak uygulayamıyoruz. Kendi hayatıyla ilgili açıklama yapmakta zorlanıyoruz.

13 Görsel Sanatlar Milli Eğitim tarafından düzenlenen yarışmalarda derece kazandık. Boyama ve çizim konusunda oldukça geliştik. Bazı öğrenciler biraz daha iyi olabilirdi. Farklı teknikler deneyebilirdik.

14 Müzik İstiklal Marşı’na çalıştık.
Yerli malı, Çayelinden öteye, Atatürk, Cumhuriyet, Mevsimler isimli şarkılar öğrendik. Müzikli dans gösterileri hazırladık.

15 Uygulamalar-Etkinlikler
Sınıf başkanlığı seçimi yaptık. Fıkra dinletisi yaptık. Gazete çıkardık. Sınıf ürün sergisi düzenledik. İl içinde yapılan yarışmalara katıldık. Tiyatro gösterileri izlemeye gittik. 20 tane ölçme değerlendirme çalışması yaptık. Meslek tanıtım semineri yaptık. Sınıf içinde ödül törenleri yaptık. Bilgi yarışması düzenledik.

16 Uygulamalar-Etkinlikler
Dersin kalitesi Kaç kişi güzel ödev yaptı? Öğretmenimin kalbi Kitap dostları Nöbet defteri Günün öğrencisi Sınıf Şairleri Hızlı okuma çalışmaları Mektup arkadaşlığı

17 Uygulamalar-Etkinlikler
Genel olarak çok iyi bir dönem geçirdik. Her öğrenci bir üst seviyeye çıkmaya çalıştı. Hızlı ilerleyenler oldu, yavaş ilerleyenler oldu. Ödevler konusunda biraz daha özenli çalışmalar yapılabilirdi.

18 Tatilde Neler Yapacağız?
Kitap okuma bizim için çok önemli. Tatilde ana kaynağımız: Sürpriz Masallar kitabı olacak Bu kitapta kısa hikayeler var. Kitapta etkinlikler var. Kitapla ilgili bir ürün dosyası tutmanızı istiyorum. Kitaptaki etkinlikler eğlenceli.

19 Tatilde Neler Yapacağız?

20 Tatilde Neler Yapacağız?

21 Tatilde Neler Yapacağız?
«Bir Gün Bir Cümle» Tatilde her gününü bir cümle ile acele etmeden anlatmasını istiyorum. İstediği konularda şiir yazabilir, hikaye yazabilir, günlük tutabilir. Okuduğu kitaplardan çizim yeteneğini geliştirmesini istiyorum. Mutlaka tatil ürün dosyası olsun.

22 Tatilde Neler Yapacağız?

23 Tatilde Neler Yapacağız?
«Çarpım Tablosu Oyunu» Aldığım oyunu ailecek oynamanızı ve en fazla bir hafta ayırmanızı istiyorum. Tatilde tüm çarpım tablosunu öğrenmiş bir şekilde okula başlamalı. İşlemleri unutmaması için alıştırmalar yapsın. Siteye tatil ödevleri koyacağım. Eski ödevleri ve kitapları atmasın.

24 Tatilde Neler Yapacağız?

25 Tatilde Neler Yapacağız?
Tatil kitabı önermiyorum. Eğer almayı çok istiyorsanız. Bir kitaptan düzenli çalışmak iyi olur diyorsanız: Değer yayınları Coşku yayınları Zambak yayınları alabilirsiniz.

26 Tatilde Neler Yapacağız?
Tatilde mutlaka her gün belli bir saat konuşma saati olarak yapın. Belli bir konuda, okuduğu kitaplarla ilgili mutlaka konuşturun. Belli bir süre verin ve o süre bitene kadar konuşmasını sağlayın. Evde yaptığı etkinlikleri kısa videolar haline getirin ve izletin.

27 Tatilde Neler Yapacağız?
Tatilde haftada bir gün kütüphanede öğrencilerimi toplamak istiyorum. Bu çalışma benim için çok önemli. Yaz tatilinde özellikle babalar ve çocuklarla, küçük gruplar halinde toplanmayı düşünüyorum. İsteyen velilere veli ziyareti yapacağım.

28 Tatilde Neler Yapacağız?
Telefonla iletişimi sadece benden beklemeyin. Rahatsız etmekten çekinmeyin. Sınıf sitesini zaman buldukça kontrol edin. «Morpakampüs» sitesine üyeliği öneriyorum.

29 Tatilde Neler Yapacağız?
Tatilde mutlaka kontrol sizde olsun. Belli bir programa uysun. Azda olsa düzenli bir çalışma saati olsun. Çocuklar çok kıymetli… Tatil uzun… Yaptığımız şeylerin geri gitmesi bize zaman kaybettirir. Bu yıl hepsi kendini geliştirdi… Üçüncü sınıf bizim için farklı olsun.

30 Son Hafta Yıl sonu sunusu ve madalya töreni Karne Günü

31 Teşekkür ederim… Yıl boyunca bizi hep desteklediniz.
Her zaman katkıda bulunmaya çalıştınız. Fedakarlık yaptınız. İlginizi ve desteğinizi sürekli hissettim. Sürekli motive edici oldunuz. Başarılı çocuklar ancak sizin gibi ilgili anne babalarla olur...


"Yıl Sonu Veli Toplantısı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları