Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2"— Sunum transkripti:

1 Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2
UZAKTAN EĞİTİM Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2

2 Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?
Uzaktan Eğitim Nedir? Neden Uzaktan Eğitim? Uzaktan Eğitim Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır? Uzaktan Eğitimin Kullanım Alanları? BİLPRO

3 Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları BİLPRO Özet Değerlendirme Uzaktan Eğitim Nedir? Farklı mekanlardaki öğrenci, öğretmen ve öğretim materyallerinin iletişim teknolojileri aracılığıyla bir araya getirildiği kurumsal bir eğitim faaliyetidir.

4 Neden Uzaktan Eğitim? Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim?
nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları BİLPRO Özet Değerlendirme Neden Uzaktan Eğitim?

5 Neden Uzaktan Eğitim? Uzaktan eğitim nedir? Uzaktan eğitim
nasıl yapılır? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitimin kullanım alanları BİLPRO Özet Değerlendirme Neden Uzaktan Eğitim?

6 OKUL Neden Uzaktan Eğitim? Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim?
nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları BİLPRO Özet Değerlendirme Neden Uzaktan Eğitim? OKUL

7 Neden Uzaktan Eğitim? Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim?
nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları BİLPRO Özet Değerlendirme Neden Uzaktan Eğitim?

8 Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?
nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? BİLPRO Özet Değerlendirme Uzaktan eğitimin kullanım alanları Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır? ASENKRON SENKRON

9 Asenkron Uygulamalar (Eş zamansız)
Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? BİLPRO Özet Değerlendirme Uzaktan eğitimin kullanım alanları Asenkron Uygulamalar (Eş zamansız) Öğretmen ve öğrencilerin farklı zamanlarda, farklı mekanlarda ders işlemesidir.

10 Asenkron Uygulamalar (Eş zamansız)
BİLPRO Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları Değerlendirme Özet Asenkron Uygulamalar (Eş zamansız) Asenkron uygulamalarda öğreticiler materyallerini (Flash videolar, animasyonlar, resimler, sunum dosyaları) Moodle siteleri yada Bloglar aracılığıyla öğrencilerin kullanımına sunarlar. Öğrenciler bu içerikleri istedikleri yer ve saatte gerekli sitelere girerek takip edebilirler.

11 Asenkron Uygulamalar (Eş zamansız)
BİLPRO Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları Değerlendirme Özet Asenkron Uygulamalar (Eş zamansız) Asenkron uygulamaların özellikleri: Zamandan bağımsızdır. Öğrenciler istedikleri zaman, istedikleri yerde dersleri takip edebilirler. Sürekli siteden yayın yapıldığı için istendiği kadar tekrar edilebilir. Öğrencilerin sorularına karşılık almaları daha uzun sürer.

12 Asenkron Uygulamalar (Eş zamansız)
Uzaktan eğitim nedir? BİLPRO Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları Değerlendirme Özet Asenkron Uygulamalar (Eş zamansız) Video dersler: Öğretim içeriği video şeklinde hazırlanmış olarak hizmete sunulmuştur.

13 Asenkron Uygulamalar (Eş zamansız)
BİLPRO Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları Değerlendirme Özet Asenkron Uygulamalar (Eş zamansız) Animasyonlar: Öğretim içeriği animasyon hazırlanmış olarak hizmete sunulmuştur.

14 Asenkron Uygulamalar (Eş zamansız)
BİLPRO Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları Değerlendirme Özet Asenkron Uygulamalar (Eş zamansız) Sunu: materyal sunumlar şeklinde hazırlanıp hizmete sunulmuştur.

15 Senkron Uygulamalar (Eş zamanlı)
BİLPRO Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları Değerlendirme Özet Senkron Uygulamalar (Eş zamanlı) Öğretmen ve öğrencinin birebir ders işlediği uygulamalardır.

16 Senkron Uygulamalar (Eş zamanlı)
BİLPRO Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları Değerlendirme Özet Senkron Uygulamalar (Eş zamanlı) Öğrenciler belirli gün ve saatlerde eğitimin verileceği platformda hazır olarak bulunurlar ve aynı anda bir çok öğrencinin katılımıyla ders işlenir.

17 Senkron Uygulamalar (Eş zamanlı)
BİLPRO Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları Değerlendirme Özet Senkron Uygulamalar (Eş zamanlı) Senkron uygulamaların özellikleri Zamana bağımlıdır. Öğrenci ve eğitimciler aynı ya da farklı mekanlarda yüz yüze bulunurlar. Ders tekrarı yoktur. Öğrencilerin sorularına eğitimciler aynı anda cevap verebilirler.

18 Senkron Uygulamalar (Eş zamanlı)
BİLPRO Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları Değerlendirme Özet Senkron Uygulamalar (Eş zamanlı) Senkron uygulamalar iki şekilde yapılmaktadır. 1) Video Konferans 2) Canlı sınıf uygulamaları

19 Senkron Uygulamalar (Eş zamanlı)
BİLPRO Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları Değerlendirme Özet Senkron Uygulamalar (Eş zamanlı) Video Konferans: Sadece kişilerle konuştuğunuz ya da kişileri dinlediğiniz değil aynı zamanda onları görebildiğiniz görüşmeler için tahsis edilmiş, ses-görüntü iletişim teknolojisidir.

20 Senkron Uygulamalar (Eş zamanlı)
BİLPRO Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları Değerlendirme Özet Senkron Uygulamalar (Eş zamanlı) Ses kartınız, mikrofonunuz, Web kameranız varsa bazı programlarla Internet üzerinden sesli ve görüntülü görüşme yapabilirsiniz.

21 Senkron Uygulamalar (Eş zamanlı)
BİLPRO Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları Değerlendirme Özet Senkron Uygulamalar (Eş zamanlı) Canlı Sınıf Uygulaması: Öğretmenlerin canlı olarak ders anlattıkları, öğrencilerin anında soru sorup cevap alabildikleri, kendi aralarında tartışmalar yapabildikleri ortamdır.

22 Uzaktan Eğitimin Kullanım Alanları
nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları BİLPRO Özet Değerlendirme Uzaktan Eğitimin Kullanım Alanları Uzaktan eğitim, hemen hemen her alanda kullanılmaktadır. Özellikle okul çağı geçmiş ve kendini geliştirmek isteyen ya da çalışan kişilerin eğitimleri için kaçınılmaz bir yöntemdir.

23 Uzaktan Eğitimin Kullanım Alanları
nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları BİLPRO Özet Değerlendirme Uzaktan Eğitimin Kullanım Alanları Türkiye’de ön lisans, lisans, lisans üstü eğitimlerde uzaktan eğitim hemen hemen tüm üniversitelerimizde verilmektedir.

24 Bilpro (Bilgisayar Programcılığı):
Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları BİLPRO Özet Değerlendirme Bilpro (Bilgisayar Programcılığı): Bilgisayar Programcılığı, bilişim teknolojilerini kullanabilecek teknik bilgi ve deneyime sahip, gelişen teknolojiye kolayca uyum sağlayabilecek programcılar yetiştirmeyi amaçlayan, eğitim süresi 2 yıl olan önlisans programıdır. Bu programdan mezun olan öğrenciler “Tekniker” unvanı almaya hak kazanırlar.

25 Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları BİLPRO Özet Değerlendirme Programın Amacı: ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme sınavına girerek yada sınavsız geçiş hakkından yararlanarak ÖSYM tarafından bu programa yerleştirilen öğrencilerin Bilgisayar Programcılığı konusunda ön lisans düzeyine ulaşabilmeleri için uzaktan eğitim imkânları ile gerekli eğitimi vermek ve ön lisans diploması sahibi olmalarını sağlamaktır.

26 Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları BİLPRO Özet Değerlendirme Uzaktan Eğitim Bilgisayar Programcılığı Önlisans Programından mezun olan öğrenciler sistem analisti, sistem tasarımcısı, web tasarımcısı, bilişim teknolojileri uzmanı, uygulama programcısı olarak hemen her kurum ve kuruluşun çeşitli bölümlerinde; bilgisayar donanımı ve yazılımı üreten şirketlerin bilgi işlem merkezlerinde, veri yönetimi ile ilgili araştırma ve geliştirme birimlerinde görev alacak yeterliliklere sahip olabileceklerdir.

27 Maddi olarak örgün eğitime göre daha uygun olan bir yöntemdir.
Uzaktan eğitimin kullanım alanları BİLPRO Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Özet Değerlendirme ÖZET Uzaktan eğitim öğrenci ile öğretmenin fiziksel olarak aynı ortamda olmaması durumunda kullanılan eğitim teknolojilerindendir. Zaman sıkıntısı olan kişilerin daha çok tercih ettiği eğitim yöntemidir. Maddi olarak örgün eğitime göre daha uygun olan bir yöntemdir.

28 Uzaktan eğitimin kullanım alanları Uzaktan eğitimde öğretmenin rolleri? Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Özet Değerlendirme DEĞERLENDİRME Bu sunum ile uzaktan eğitim hakkındaki fikirlerinizde herhangi bir değişiklik oldu mu? Uzaktan eğitim almak ister miydiniz? Bölümünüze uzaktan eğitimle devam etme imkanı verilse uzaktan eğitimi mi örgün eğitimi mi tercih edersiniz?

29 Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2
TEŞEKKÜRLER Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2 Hüseyin KURT Adem KOÇBAŞ İsrafil TURAN Ahmet GÖKTAŞ Muhammet SUSCAN Muhammet TOSUNOĞLU


"Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları