Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AUTOTECH ORTAM KOKUSU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AUTOTECH ORTAM KOKUSU."— Sunum transkripti:

1 AUTOTECH ORTAM KOKUSU

2 GÜZEL KOKU ÖNEMLİDİR Amerika’ da kişide soru formu yöntemi ile yapılan müşteri memnuniyeti anketinin sonuçları çok ilginç gerçekleri ortaya koymaktadır. Müşteriler ilk kez gittikleri bir mekanı içeri girdikten sonraki ilk 30 saniyede hissettikleriyle değerlendirmektedir. Aynı anketin derinlemesine analizi göstermiştir ki: Müşteriler mekanları her şeyden önce temizlik ve güzel koku açısından değerlendirmekte ve mekanlarda bu kriterleri aramaktadırlar. Güzel kokudan sonra ise sırasıyla gürültü desibeli, dekorasyon, ışıklandırma gibi diğer duyularımıza hitap eden faktörler gelmektedir.

3 GÜZEL KOKU ÖNEMLİDİR Çalışanlar üzerinde yapılmış bir başka araştırma göstermiştir ki: İnsanlar hoş ve ferah kokulu ortamlarda çok daha uzun süreli ve çok daha verimli çalışabilmektedirler. Kötü kokan ortamlar çalışanlardaki çalışma isteğinin belirgin bir şekilde düşmesine yol açmaktadır Tüm bu çalışmalar ortam kokusunun işletmeler için en önemli detay olması gerektiğini ortaya koymaktadır!!!

4 GÜZEL KOKU ÖNEMLİDİR Peki koku neden bu kadar önemlidir?
Kokunun bu kadar önemli olması, en hayati fonksiyonumuzun solunum olmasından kaynaklanmaktadır. Aldığımız her solukta kaçınılmaz olarak ortamdaki kokuyu da içimize çekeriz. Diğer bir deyişle her solukta pozitif ya da negatif olarak ortamdaki kokudan etkileniriz. Diğer tüm duyu organlarımızın fonksiyonları bizim kontrolümüzde olmasına rağmen koku alma duyumuz ortamın kontrolündedir.

5 GÜZEL KOKU ÖNEMLİDİR Yapılan bu araştırmalar göstermiştir ki koku duyumuza yönelik uyaranlar, görsel ve işitsel uyaranlardan çok daha baskındırlar. Araştırma aynı zamanda çok yaygın bir yanlışı ortaya çıkarmıştır: İşletmeler görselliklerine çok önem vermesine rağmen, genellikle kokuyu daha az önemsemektedirler. İşletmelerin imajı için ortamın görselliği ile birlikte güzel kokuyor olması da çok önemlidir

6 GÜZEL KOKU İŞLETMENİZİN REKLAMIDIR
Güzel koku ile desteklenmeyen bir görsellik maalesef istenilen imajın yaratılmasına yetmemektedir. Bu nedenle günümüzde Avrupa ve Amerika başta olmak üzere tüm önemli işletmeler ortamın her an güzel kokmasını önemsemektedirler. İşletmeler artık ortamın güzel kokusunu müşterilerinde bir tür reklam aracı olarak kullanmaktadırlar.

7 GÜZEL KOKU SÜREKLİLİK SAĞLAR
Güzel koku sadece ortamı tamamlamakla kalmaz aynı zamanda olumlu imajın sürekliliğini de sağlar. Koku uzmanı Fred Dale yaptığı bir dizi araştırma sonucunda çok ilginç veriler ortaya koymuştur: Görsel hatıralar 3 ay içinde %50 oranında hatırlanırken, kokularla eşleştirilmiş hatıralar %80 oranında hatırlanmaktadır.

8 GÜZEL KOKU SÜREKLİLİK SAĞLAR

9 MEVCUT DURUM NEDİR Ülkemizde daha çok ev tipi makinalar ve kartuşları kullanılmaktadır Bu makinalar ortalama 15 dakikada bir spreylemektedir Bu kartuşların her bir spreyinin ortamda hissedilme süresi maksimum 5 dakikadır İki sprey arasında geçen 15 dakikanın geri kalan 10 dakikası ortamda güzel koku hissedilmemektedir. Diğer bir deyişle bu kartuşların verimliliği maksimum %30’ dur!!! Yapılan masrafların %70’ ı boşa gitmekte ve işletmelere gereksiz maliyet yaratmaktadır!!!

10 MEVCUT DURUM NEDİR Yapılan araştırmalar göstermiştir ki:
İşletmelerin birçoğunda bir koku makinası vardır İşletmelerin yoğunluğundan ve işin sahibi olmamasından ötürü Makinaların %30’ unun içi boştur!!! Makinalar işletmelerin kapalı olduğu anlarda bile çalışmakta ve gereksiz sarfiyata yol açmaktadır!!!

11 MEVCUT DURUM NEDİR Mevcut makinalarının ortalama pil ömrü 1,5 aydır.
Bu makinalarda yılda 7-8 defa pil değiştirilmesi gerekmektedir!!!

12 ÖZETLERSEK… Mekanların ziyaretçilerini etkilemek için ilk 30 saniye son derece kritiktir. Bu süre içerisinde ortamın kokusu farkında olmadan aklımızda yer eder ve bizi yönlendirir. Güzel kokan mekanlar ziyaretçilerinin aklında çok daha olumlu ve çok daha kalıcı bir imaj bırakırlar. Güzel koku işletmelerin çalışanlarını da olumlu etkilemektedir. Dünyaca ünlü işletmelerde imaj çalışmaları artık koku ve görsellik bir bütün olacak şekilde yapılmaktadır. Güzel koku işletmelerin reklamında sürekliliği sağlar.

13 ÖZETLERSEK… Yaygın kullanılan kartuşlar verimsizdir ve yeteri kadar etkili değildir. Kullanılan koku makinalarının yaklaşık %30’ unun içi boştur. Kullanılan makinaların bir çoğu gereksiz kartuş sarfiyatına yol açmaktadır. Makinaların pil ömrü çok kısadır ve işletmelere ciddi bir pil maliyeti yaratmaktadır .

14 ÇÖZÜM NEDİR? Misafirlerinizin kapıdan içeri ne zaman gireceğini bilemeyeceğiniz için en iyi çözüm: İlk andan itibaren etkili ve sürekli hissedilen bir kokudur Bu nedenle kartuş değişimlerinin periyodik olarak yapılması mutlak bir gerekliliktir İçi boş makinalar ve etkisiz kokular işletmelere sadece gereksiz maliyet yaratmaktadır!!!

15 AUTOTECH ORTAM KOKUSU ETKİLİ VE SÜREKLİDİR
Autotech ortam kokusu özel dizayn edilmiş makinaların içine konan 243 ml’ lik kartuşlardan oluşmaktadır AUTOTECH kartuşlarında özel bir valf teknolojisi kullanılmıştır Özel valf teknolojisi sayesinde her spreylemede ortama diğer kartuşların 1/3’ ü kadar koku püskürtmektedir. AUTOTECH ortam kokusunun kartuşları piyasadaki diğer 243 ml kartuşlar gibi basım değil basımdır. AUTOTECH kartuşlarının ömrü piyasadaki diğer kartuşların 3 katıdır!!!

16 AUTOTECH ORTAM KOKUSU ETKİLİ VE SÜREKLİDİR
Özel valf teknolojisi sayesinde AUTOTECH her spreylemede tek bir makine ile 15 m2’ lik alanı sürekli olarak kokulandırabilmektedir. Böylece tek bir makine ile koku çok daha geniş alanlara yayılabilmektedir.

17 AUTOTECH ORTAM KOKUSU ETKİLİ VE SÜREKLİDİR
AUTOTECH kartuşlarında piyasadaki diğer kartuşlara oranla daha fazla parfüm yağı kullanılmıştır AUTOTECH kartuşlarında kullanılan parfüm yağı piyasadaki diğer kartuşlara oranla çok daha yüksek kalitededir Bu sayede koku partikülleri havada çok daha uzun süre kalmakta ve iki spreyleme arasındaki zamanda kokuda süreklilik sağlanmaktadır!!!

18 AUTOTECH ORTAM KOKUSU ETKİLİ VE SÜREKLİDİR
AUTOTECH kartuşlarında kullanılan SANODOR ortamdaki kötü kokuyu giderir. SANODOR Amerika’da No ile patentli bir kötü koku nötralize edicidir. Aktif bileşeni kanıtlanmış bir anti-bakteriyel olan Sitronellal Metilkrotonatel’ dir. Havadaki kötü koku moleküllerini ve bakterileri içine hapseder. Sigara, yemek ve ter kokularına karşı etkilidir. Çevredeki kötü kokuları yok etmek için parfüm yağı ile birlikte çalışır. Etkinliği bağımsız kuruluşlarca test edilip onaylanmıştır. Bu sayede havada sadece güzel koku partikülleri kalmakta ve kokunun etkinliği artmaktadır!!!

19 AUTOTECH BİR SERVİSTİR
Kullanacağınız teknoloji ne kadar iyi olursa olsun makinalar boş kaldığı sürece verim düşecektir AUTOTECH periyodik hatırlatma servisi sayesinde her likit bitimi periyodunda size telefon açılarak değişim hatırlatılacaktır. Bu sayede kartuş değişiminizi sizin için biz takip edeceğiz ve makinalarınızın içleri her zaman dolu olacaktır. Ortamın güzel kokmasını sağlamak başlı başına bir servis olmalıdır!!! AUTOTECH olarak ortamdaki güzel kokunun sürekliliği için gerekli servisi vermiş olacağız.

20 ÖZETLE NEDEN AUTOTECH? AUTOTECH kartuşlarının ömrü kullanılan valf teknolojisi sayesinde piyasadaki kartuşlardan 3 kat fazladır. AUTOTECH kartuşlarında kullanılan valf teknolojisi sayesinde güzel koku daha geniş alana yayılır. AUTOTECH kartuşlarında kullanılan yüksek kaliteli ve yüksek miktardaki parfüm yağı sayesinde güzel koku ortamda sürekli olarak hissedilir. AUTOTECH kartuşları içeriğindeki SANODOR sayesinde ortamdaki kötü kokuyu giderir.

21 ÖZETLE NEDEN AUTOTECH? AUTOTECH olarak sağlayacağımız telefon desteği sayesinde kartuş takibini kolaylaştırıyor ve güzel kokunun sürekliliği için gerekli servisi veriyoruz. AUTOTECH, ortam kokusunun yüksek verimliliği koku giderlerinizi azaltır AUTOTECH makinasının programlanabilir olması işletmelerin kapalı olduğu anlardaki gereksiz sarfiyatı engeller, kullanıldığı anlardaki performansı arttırır. Makinanın pilleri bizim tarafımızdan değiştirileceği için pil maliyetlerinizi biz karşılıyoruz. 90 gün ömürlü kartuşlarımız ile yıllık koku maliyetinizi sabitliyoruz.

22 6 KAT FAZLA VERİMLİLİK ÖZETLE NEDEN AUTOTECH? 9 dk 19 gün 7 dk 90 gün
STANDART KARTUŞ Sprey Aralığı STANDART KARTUŞ Ömrü AUTOTECH KARTUŞU Sprey Aralığı AUTOTECH KARTUŞU Ömrü STANDART MAKİNA 9 dk 19 gün AUTOTECH PROGRAMLIMAKİNA 7 dk 90 gün 6 KAT FAZLA VERİMLİLİK

23 ÖZETLE NEDEN AUTOTECH? Ozona zarar vermeyen gazlar ve geri dönüşümlü kutular ile sizlere çevre dostu teknolojiyi sunuyoruz. AUTOTECH kalitesi ve uluslararası deneyimi sizlere sunuyoruz

24 AUTOTECH 90 GÜN SPREYLEME TABLOSU
Spray Aralığı 12 SAAT 5 dk 16 sn 6 dk 14 sn 7 dk 12 sn 16 SAAT 7 dk 2 sn 8 dk 19 sn 9 dk 36 sn 24 SAAT 10 dk 33 sn 12 dk 28 sn 14 dk 24 sn


"AUTOTECH ORTAM KOKUSU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları