Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK"— Sunum transkripti:

1 İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK
MATEMATİK ve FEN BİLİMLERİ “BU BENİM ESERİM” PROJE YARIŞMASI

2 Proje Nedir ve Nasıl Hazırlanır?

3 Proje Çalışan Bir Öğrencinin Hayattaki Kazanımları Nelerdir?

4 1. Zamanı Planlama «İki kere yıkanamazsın aynı ırmakta; üzerinde akan sular, şimdi yeni sulardır.» Heraklet

5 2. İnterneti Doğru Kullanma

6 3. Araştırmayı Öğrenme

7 4. Okuldaki Kazanımları Hayata Geçirme

8 5. Problemlere Çözüm Bulma

9 6. Ekip Halinde Çalışabilme

10 7. Organize Çalışabilme

11 8. Muhataplarını İkna Edebilme

12 9. Kendini İfade Edebilme

13 10. Bilgisayar ve Teknoloji Kullanabilme

14 11. Farklı Bölgelerdeki İnsanlarla Tanışma

15 Proje Nasıl Olmalıdır? Öğrenci Merkezli olmalıdır.
Rehber öğretmen, öğrencisini sırtında taşıyan kişi değil; öğrenciye doğru yolları gösteren işaret levhası olmalıdır. Öğrenciye internet ve araştırma ortamı sağlanmalıdır. Akademik destek alınmalıdır. Projenin her safhası öğrenci tarafında yapılmalıdır.

16 Proje Basamakları Genel Konu tespiti Öğrenci Seçimi
Araştırma-Kaynak-Üniversite Rapor Yazma Verim ve Faydalılık Pano Çalışması Sunum

17 Genel Konu Testi Projemizi hangi konu ve branştan seçelim. Örneğin geometri olsun. Onun bir alt başlığı düzgün çokgenlerin çemberleri olsun. Düzgün çokgenin iç teğet çemberinin yarıçapının, çevrel çemberin yarıçapına oranı incelenebilir.ve bu oranların trigonometrik karşılıkları yazılabilir.

18 Öğrenci Seçimi Sınıf öğretmeni olduğumuz sınıftan,
Proje çalışmasında merkezde öğrenci olacağı için, esas olan da öğrencinin eğitimine katkıda bulunmak olduğu için öğrenci seçimine dikkat etmek ve proje çalışmasında verimli bir süreç geçirmek faydalı olacaktır. Öğrencileri; Sınıf öğretmeni olduğumuz sınıftan, Dersine girdiğimiz öğrencilerden, Kulüp çalışmalarında çok aktif olmayan öğrencilerden, seçmemiz öğrenciyi ve projeyi takip etmede bize yardımcı olacaktır.

19 Araştırma – Kaynak - Üniversite
Proje çalışmasının öğrenciye kattığı en önemli değerlerden birisi araştırmayı öğretmektir. Çağımızın insan profili çok bilen değil bilgiye ulaşmasını bileni tercih etmektedir. Artık internet elimizin altında istediğimiz bilgiye ulaşabiliriz ifadesi tam olarak doğru değil. İnterneti de kullanmayı öğrenmek gerekiyor. Hangi bilgiye hangi adresten ulaşacağımızı veya arama motorlarına hangi kelimeleri gireceğimizi bilmemiz gerekiyor.

20 İlk önce doğru aramayı öğreneceğimize göre, Google’ın
arama çubuğuna internette doğru arama nasıl yapılır diye yazalım ve aratalım. Önümüze sonuç çıkacaktır . Arayacağınız konuyla ilgili anahtar kelimeler seçin. İki veya daha fazla anahtar kelime bağlarken arasına ^+^ koyun. Anahtar kelimeleri tekil yazmaya dikkat ediniz. GOOGLE AKADEMİK(Google scholar) Akademik yayınlar arasında arama yapmanızı sağlar.

21 Rapor Yazma Rapor yazmak aslında bir nevi bilimsel makale yazmaktır.
Projemize başlamadan önce proje raporumuz uygulama bölümüne kadar hazır olmalı.

22 Elinizdeki malzemeleri proje içinde nasıl kullanacaksınız?
Proje içinde bilimsel bir çalışmanın bütün özellikleri görülmelidir. Projenizde grafik, tablo ve şekil kullanmaktan çekinmemelisiniz

23 Proje Raporu Bölümleri
Proje’nin adı Proje amacı Giriş Yöntem Sonuç ve tartışma

24 Proje Adı Projemizi bilimsel olarak ifade edebilecek bir isim çok önemlidir. Çok uzun ve kavram karmaşası ortaya çıkaran, anlam bütünlüğünü bozan isimlerden kaçınılmalıdır.

25 Proje problemi ilginç olmalı ve çözme isteği uyandırmalıdır.
Ortaya atılan problemin, öğrencinin kendisini geliştirebileceği ve çalışmaktan zevk alacağı bir konu veya modelden seçmesi esastır.

26 Proje Amacı Proje amacı net ifade edilmelidir.
Amaçlar kısmına projenin hedefleri eklenebilir. Bir proje çalışırken ne amaçladığı çok önemlidir. Projenin savunması da amaç doğrultusunda olmalıdır. Projenin amacı, iyi tanımlanmış bir problem ifadesinde saklıdır. Problemin anlaşılması kolay olmalıdır.

27 Fikir nereden aklınıza geldi?
Projenin ne hakkında olduğu ve hangi özelikleri sağladığı, fikrin nereden ve hangi olaydan ÖĞRENCİNİN aklına geldiği detaylı bir şekilde açıklanmalıdır. Proje çalışırken amaç sadece katkı sağlamak olduğunu, sıfırdan dünyayı keşfetmeyeceğimizi bilerek, proje amacımızı ifade etmeliyiz.

28 Verim ve Faydalılık Sonuçları
Yaptığımız proje verim itibariyle aynı konuda daha önce çalışılmış projeler varsa, onlardan daha verimli, daha ucuz ve daha faydalı olmalıdır. Projemiz daha az enerjiyle çalışabilir ve çevreye daha az zarar verebilir.

29 Pano Çalışması Pano, proje sergisi zamanında projemizi anlatmakta bize yardımcı olacak argümandır. Genelde 120x100 cm civarında bir afiş hazırlanması tavsiye edilir.

30 Panomuzda istediğimiz verimi alabilmek için;
Pano dizaynı projemizi rahat anlatabilmeli. Proje raporumuzun anahatları olmalı Çalışmalarımıza ait fotoğraflar olmalı Tablo ve grafikler yeterli büyüklükte olmalı

31 SUNUM Powerpoint sunum; projeyi jüriye sunarken bize yardımcı olacaktır. İyi bir sunum için: Rahat okunabilir font ve punto olmalıdır. Proje raporumuzu sunuma yansıtmak. 10-15 dakika arasında bitmesine dikkat etmek. 2-3 sayfa civarı olmasına dikkat etmek. Vurucu noktaları sunumda belirtmek Sayfayı fazla doldurmaktan kaçınmak.

32 Dinlediğiniz İçin Teşekkürler
CELAL ERSOY


"İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları