Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgili Ol Bağımlı Olma

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgili Ol Bağımlı Olma"— Sunum transkripti:

1 Bilgili Ol Bağımlı Olma
Öğretmenler için bilgiler

2 ? Hangi Çocuklar "ZOR"DUR Risk altında kavramı oldukça geniştir ve bazen sebepler ve davranışlar birbiriyle karışabilmektedir. Örneğin anne-babanın alkol veya uyuşturucu kullanması ya da gencin cinsel istismara maruz kalmış olması risk etkeni iken, gencin yoğun alkol kullanımı olması veya kendini kesmesi riskli davranışlar olarak kabul edilmektedir. Ayrıt etmek gerekir.

3 RİSKLİ DAVRANIŞLAR NEDİR?
Şiddet eğilimi Sık sık kavga etme Madde veya alkol kullanımı Evden kaçma Okuldan kaçma Kendine zarar verme Sokakta çalışma Riskli cinsel davranış Davranış sorunları Bu davranışlardan bir yada birden fazlası bir arada olabilir. Riskli davranışları açıklamadan tek tek sayın. Bu davranışların genelde BİRKAÇ TANESİNİN BİR ARADA görüldüklerinin altını çizin.

4 NEDENLER, RİSKLİ DAVRANIŞLAR VE SONUÇLARI
Riskli davranışlar Şiddet eğilimi Alkol, madde kullanma Evden kaçma Erken cinsel ilişkide bulunma Okuldan kaçma Sokakta çalışma Sık yalan söyleme Kendine ve çevreye zarar verme Aşırı hareketlilik Dikkat eksikliği Otorite ile sorun yaşama Suç işleme Nedenler Ailevi Çevresel Genetik Psikolojik Sonuçlar Suç işleme Madde bağımlılığı Sokakta yaşama Okuldan atılma Nedensel faktörlerin etkileşiminin sonucunda ortaya çıkan riskli davranışların eğer zamanında müdahale edilmezse olumsuzluklarla sonuçlanacağını vurgulayın. Bunun bir süreç olduğunu ve her kuruma bunu önlemekte görev düştüğünün altını çizin. Bu gelişim süreci içinde AİLENİN, OKULUN ve AKRANLARIN ne gibi OLUMSUZ katkılarının olabileceğini sorun ve tartışın.

5 SORUNUN GELİŞİM SÜRECİ
Birinci dönem Yoksulluk, ailevi, çevresel ve bireysel etkenler Düşük okul başarısı Okuldan soğuma Zayıf öğretmen ve ebeveyn desteği Akranlardan dışlanma İkinci dönem Anlattıklarınızı özetlemek için şekilden yararlanın. Farklı dönemlerde farklı özellikler görülebileceğini vurgulayın. Erken dönemde önleme çalışmaları yapmanın öneminin altını çizin. Okulla devamsızlık, okuldan atılma Aileden dışlanma Marjinalizasyon, Kendine uygun akranlarla çete oluşturma Son dönem

6 Bu çocukların karşılaştıkları sorunlar ve ihtiyaçları nelerdir
? Bu çocukların karşılaştıkları sorunlar ve ihtiyaçları nelerdir “Bu çocukların ne gibi SORUNLAR İLE KARŞILAŞABİLECEKLERİNİ ve ne gibi İHTİYAÇLARI OLABİLECEĞİNİ” sorun ve tartışın.

7 BU ÇOCUKLARIN KARŞILAŞTIKLARI SORUNLAR
Etiketlenme Beceri eksikliği Yalnızlık, dışlanma Okuldan atılma Sağlık sorunları Yasal sorunlar Sokakta yaşama Ruhsal sorunlar Bu çocukların ne gibi SORUNLAR İLE KARŞILAŞABİLECEKLERİNE ve ne gibi İHTİYAÇLARI OLABİLECEĞİNE dair katılımcıların fikirlerini aldıktan sonra siz bu çocukların sorun ve ihtiyaçlarını ve bu süreç içerisinde sizlerin yapabileceklerini özetleyin.

8 ZOR ÇOCUKLAR VE EĞİTİM SİSTEMİ
Okulda izolasyon gelişir Bu çocuklara yönelik müdahale yöntemleri konusunda bilgi eksikliği ve insan kaynaklığı eksikliği Aileleriyle yetersiz iletişim kurma ve baskıcı bir tavır takınma Okulda böyle bir çocukla karşılaştıklarında ne yaptıklarını sorun. HATIRLATIN bu çocuklar eğitim sistemi içinde oldukça zorlanmaktadır ve onları sistem dışına atmak bir ÇÖZÜM DEĞİL. * Bir sonraki slayda geçmeden önce “Bu çocuklarla çalışırken hangi tekniklerin işe yaramayacağını” katılımcılara sorun.

9 Olumsuz davranış sergileneceği beklentisinin artmasına paralel olumlu davranışların olabileceğine inancın azalması Okuldan uzaklaştırılan çocukların riskli davranış gösterme sıklığının artması Bu çocukların damgalanması ve bunun sonucunda olumsuz davranışlarını sürdürmeye devam etmeleri UNUTMAYIN, Bu çocuklarla uğraşmak uzun soluklu bir çalışmayı ve sabrı gerektirmektedir.

10 Etkisiz yaklaşımlar Eleştirmek Bilgiçlik taslamak Nasihat etmek
Tartışmak Suçlamak Acımak Taraf tutmak Bilgiçlik taslamak Yargılamak Etiketlemek Cezalandırmak Kurtarıcı rolü üstlenmek Katılımcıların bu çocuklarla çalışırken hangi tekniklerin işe yaramayacağını sorup öğrendikten sonra “neden işe yaramayacağını” tartışın. * Bir sonraki slaydı koymadan önce zor çocuklarla çalışırken görüşmelerde temel olarak nelere dikkat edilmesi gerektiğini gruba sorun ve tartışın.

11 Zor çocuklara yaklaşımda temel ilkeler(1)
Kişiliğine saygı gösterin: Onu bir yetişkin gibi görerek konuşun. Dinleyin: Onları dinleyen pek yok, o yüzden siz dinleyin. Tuzaklarına düşmeyin: Sizi sinirlendirmek isteyebilir, tuzağa düşmeyin. İstikrarlı olun: Bir gün çok iyi, bir gün kötü olmayın. Hep aynı kalmaya çalışın. Sürekli ve sabırlı olun: Davranışlarındaki düzelme uzun süre alacağından sabırlı olun. Kimse onları “adam” yerine koymadığı için herkesten farklı davranarak onu yetişkin gibi görerek konuşmalarının önemini vurgulayın. Tutarlı davranmalarını, onun kişiliğini değil, olumsuz davranışlarını eleştirmelerini ve küçük de olsa olumlu davranışları olduğunda bunu desteklemelerini söyleyin.

12 Zor çocuklara yaklaşımda temel ilkeler(2)
Kötü davranışlar yerine iyi davranışlar üstüne konsantre olun: İyi davranışlarının fark edilmesine ihtiyacı vardır. Onu değil, davranışını eleştirin: “Sen çok kötüsün; insanlara vuruyorsun” yerine “Vurmak kötü bir davranış”. Tutarlı davranın: Bir davranışa her zaman aynı tutumu takının. Olumlu tarzda konuşun: “Çayı oraya koyma” yerine “çayı oraya koymak yerine masa üstüne koy...” Cesaretlendirin: Kendine olan yeterliliğini destekleyin, güvenini ve inancını artırın. Çocukların bir kere de her şeyi öğrenmelerini beklememeleri ve olumlu davranışlarını gözlemlemeyi unutmamaları hatırlatılmalıdır. Sorunlara odaklanmaktansa çözüme odaklanmanın değişimin önünü daha kolay açacağını vurgulayın.

13 Zor çocuklara yaklaşımda temel ilkeler(3)
Tartışmaktan kaçının: Tartışmak çözüm getirmez ve verimli değildir. Çözüm odaklı olun: Önünüze çıkan sorunların çözümlerine odaklanın ve her birinden bir ders çıkararak üstesinden gelmesini sağlayın. Değişimin önündeki engelleri kaldırmasına yardımcı olun. Her yaşanandan bir ders çıkarın: Yavaş yavaş öğrenmesini sağlayın. Öğrenmesi için zaman tanıyın.

14 Madde Kullanan Kişiyi Öğretmen Nasıl Anlar?
Dikkati yoğunlaştırmada güçlük çeker. Sözel iletişiminde farklılaşma gözlenebilir. Hafif uykulu, halsiz ve yorgun gözükebilirler. Daha sinirli olabilirler. Okula devamı azalmaya, başarısı düşmeye başlar. Kendisine olan özeni azalabilir, çevre ve arkadaşlar eski önemlerini yitirebilirler. Okuldaki arkadaş grubu değişebilir. En kesin yöntem kan ve idrar testleridir. Devamsızlığın artması ya da notların belirgin biçimde düşmesinin bir nedeni de kişinin madde kullanmaya başlaması olabilir. Giyimine, görünüşüne özenmemesi, hareketlerinde yavaşlama ve sürekli yorgun olması, derste uyuklamaya başlaması ya da aşırı sinirli olması, arkadaş ve öğretmenleriyle daha sık kavga etmesi ipucu niteliği taşımaktadır. Çocukların ne gibi arkadaş gruplarında yer aldığını bilmek, grupların davranış kalıplarından haberdar olmak ipucu verebilir.

15 Bağımlı kişide.. Madde kullanımını kontrol etmekte güçlük çekme,
Giderek kullanılan maddenin dozunun artırma, Zarar vermesine rağmen madde kullanmaya devam etme, Aile, iş ve çevre ilişkilerinde bozulma, Başarısız bırakma girişimleri, Bıraktığı zaman ruhsal ya da fiziksel yoksunluk belirtilerinin ortaya çıkması (huzursuzluk, uykusuzluk vb) gözlenebilir.

16 İyi bir öğretmen olarak YAPABİLECEKLERİNİZ ....
Sorunu küçümsemeyin “Benim sınıfımda böyle şey olmaz” Ön yargılarınızın farkında olun. Bilgi sahibi olun. Açık, samimi ve inandırıcı olun. Konuşması için bir fırsat verin. Genellemeler yapmaktan kaçının. Söylediği şeylere ani tepki vermeyin. Korkularınıza dayanarak konuşmayın. Özendirmemeye dikkat edin. Merakı arttırmayın. Öğüt vermeyin. ıSorunu küçümsemek problemin daha da büyümesine yol açacağından bu alanda yapabileceklerinizi öğrenip konuya hazırlıklı olmak yerinde olacaktır. Önyargılar iletişiminizi bloke eder, önyargılarınızın farkına varın ve onlarla ilgili gerçek bilgiler edinin. Öğüt vermek (“Ben senin yaşındayken” diye başlayan cümleler) iletişiminizin kesilmesine yol açacağından kaçınmak gerekir.

17 Sigara içtiğinden şüphelendiğinizde...
Nasihat dilini kullanmadan sigaranın etkileri hakkında konuşun. Sınıf içindeki konuşmalarınız ona değil, üçüncü şahsa yönelik olsun. Sınıf içinde sigara ve etkileri başlıklı bir tartışma düzenleyin. “Sigara sağlığa zararlıdır” ya da “Daha yaşın ne başın ne?” tarzında nasihat dili içeren konuşmalar yapmaktan kaçının. Onu ön plana çıkarmadan genel olarak sigaranın kişiye nasıl zarar verdiğini sınıfta tartışın. Bununla ilgili araştırma yapıp yazı hazırlama ödevi verebilirsiniz.

18 İçerken yakaladığınızda...
Gerilimi azaltın. “Aa, sigara mı içiyorsun?”, Kuralları hatırlatın. “Biliyorsun okulda içmek yasak, bu yüzden ceza alabilirsin...” Kararın sorumluluğunu ona verin. “Paketi bana verebilirsin ya da içebilirsin, ama kuralları biliyorsun karar senin.” Gerilimi azaltmak için “Hangi sigarayı içiyorsun?” , “X sigarasını mı içiyorsun?”, “Nereliydin sen?” , “Ne zamandır içiyorsun?” gibi sorular sorun. “Kuralları biliyorsun ama tabii karar sana ait” diyerek sorumluluğu ona bıraktığınızı vurgulayın. Kuralları hatırlatırken “Ben söylemiyorum bunları, yönetmelikte öyle yazıyor biliyorsun”, “O yüzden benimle çatışmaya girme!” gibi sözler söyleyebilirsiniz.

19 Madde kullanan öğrenciye nasıl yaklaşabilirsiniz?(1)
Onu etiketlemekten kaçının, çünkü “kullanıcı olarak” etiketlenen öğrenciye yaklaşmak çok zordur “Keş bu...” Önyargılarınızın farkına varın, böylece iletişimi aksatma olasılığını azaltırsınız “Bunlar iflah olmaz” Amacınızın ne olduğunu üstüne basarak vurgulayın. Ona destek ve yardımcı olmak istediğinizi anlatın. Her zaman onun yanında olacağınızı hatırlatın.

20 Madde kullanan öğrenciye nasıl yaklaşabilirsiniz?(2)
Eğer öğrenci maddenin etkisi altında ise onunla bu durumda konuşmanın yararı olmaz. Kendinizi hazır hissetmeden onunla konuşmayın. Öfke duyabilirsiniz, sakinliğinizi korumaya çalışın. Kendinizi onun yerine koymayı deneyerek onun düşünce, yaşantı ve korkularını anlamaya çalışın. Eğer öğrenci maddenin etkisi altında ise düşünme, hareket etme gibi mekanizmalarında yavaşlama olduğundan sağlıklı tepki veremez. Bu yüzden madde etkisindeki öğrenciyi sessiz ve sakin bir ortama götürerek kendine gelmesini sağlamak gerekir. Çocuğun kendine zarar verme olasılığına karşı onu yalnız bırakmamanız yerinde olacaktır. Tıpkı diğer duygular gibi öfke duymak da doğal bir tepkidir. Ancak bunun çocuğa yansıması onda anlaşılmadığı duygusunu uyandıracağından ve iletişimin kesilmesine neden olacağından sakinleşmek için yollar aramanız yerinde olacaktır. Yaptığını tek bir nedene bağlamak yerine kendinizi onun yerine koyarak neler yaşıyor olabileceğini ve duygularını anlamaya çalışmak çocuğa ulaşmanızı kolaylaştıracaktır.

21 Madde kullanan öğrencinin anne-babasına nasıl yaklaşabilirsiniz?
Eğer sadece şüpheleniyorsanız önce kuşkularınızı destekleyecek bilgiler edinin. Konuşmanın özel olduğunu ve mutlaka gelmeleri gerektiğini dile getirin. Size güvenmelerini sağlayın. Gencin evdeki davranışları, arkadaşlarıyla ilgili bilgi alın. Geldiklerinde genel olarak madde bağımlılığından söz ederek konuya girin. Genç hakkındaki endişelerinizi ve bunları destekleyecek bilgilerinizi aktarın. Aile ile endişelerinizi paylaşın, onlarla ilişkinizi kesmeyin. Ailenin bu konuda verebileceği tepki büyük bir paniğe ya da öfkeye kapılmak olabilir. Çünkü ne yapacaklarını ve nereye başvuracaklarını bilmemektedirler. Hayal kırıklığı yaşıyorlardır, destek olmak ve yardım alacakları yerlere yönlendirmek gerekir. Aile bunu inkar edebilir; büyük bir paniğe ya da öfkeye kapılabilir. Böyle durumlarda ısrarcı olmayın, konuşmayı bir başka zamanda yenilemek üzere erteleyin. Çocuğun ve ailesinin yardım alması için onları yönlendirin.

22 Acil Durumlarda ... Soğukkanlılığınızı koruyun.
Sakinleştirmeye ve ona güven vermeye çalışın. Eğer bilincini kaybetmişse yan yatırın ve soluk aldığından emin olun. Gerginlik hali ya da tepkisizliği devam ederse acil servisi (112) arayın. Kullandığı ilaçları, maddeleri ya da tozları toplayın ve doktoruna verin. Ailesine haber verin. Maddeler kişiyi birçok şekilde etkileyebilir; uyuşmalarına yada halüsinasyon görmelerine, çok panik olmalarına ve korkmalarına, sinirli saldırgan olmalarına yol açabilir. Derin ve uzun nefesler almasını sağlayın. İçinde bulunduğunuz ortamı sakinleştirin: Işıkları ve gürültüyü azaltın.

23 Disiplin Cezaları Kınama yaptırımını gerektiren davranışlar:
İlköğretimde: Kınama yaptırımını gerektiren davranışlar: Okulda ya da okul dışında sigara içmek. Okul Değiştirme yaptırımını gerektiren davranışlar: Başkalarını, alkol veya bağımlılık yapan maddeleri kullanmaya teşvik etmek. Eğer bir öğrencinin madde kullandığı kesin olarak biliniyorsa onu tedavi olması için ikna etmeye çalışın. Tedaviyi kabul etmediği takdirde yönetmelik gereği uygulanacakları anlatın. Yine de kararın sorumluluğunun kendisine ait olduğunu vurgulayın.

24 Disiplin Cezaları Yaptırım Takdirinde Dikkat Edilecek Hususlar:
Davranışın niteliği, önemi ve ne gibi şartlarda gerçekleştiği, o andaki psikolojik durumu ve kişisel özellikleri, Okul içinde ve dışındaki genel durumu, Yaş ve cinsiyeti, Derslerdeki ilgi ve başarısı, Okuldaki sosyal ve kültürel faaliyetlerdeki başarı durumu, Öğrencinin aynı öğretim yılı içinde daha önce yaptırım uygulanıp uygulanmadığı, 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu hükümleri, göz önünde bulundurularak olumsuz davranışına uygun yaptırım veya bir alt yaptırım takdir edilebilir. Öğrencinin olumsuz davranışının psikolojik bir nedene bağlı olabileceği durumlarda sağlık merkezine yönlendirilmesi, Rehberlik ve Araştırma Merkezlerince yapılır ve velisi bilgilendirilir. Her hangi bir öğrenciden şüphelendiklerinde öğretmenlerin sorumluluğu o kişiyi rehber öğretmene yönlendirmektir.

25 Disiplin Cezaları Uygulama ile İlgili Açıklamalar:
Uyarma ve kınama yaptırımı, öğrenci davranışlarını değerlendirme kurulu tarafından verilir. Uyarma ve kınama yaptırımı okul müdürünün, okul değiştirme yaptırımı ise ilçe öğrenci davranışlarını değerlendirme kurulunun onayından sonra uygulanır. Okul değiştirme yaptırımı uygulanan öğrenci, ilgili okul müdürlüğü ve il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün olumlu görüşlerinin alınması şartıyla öğretim yılı sonunda eski okuluna dönebilir. Öğrenci velisi, öğrenci hakkında verilen kararlara karşı tebliğ tarihinden itibaren beş işgünü içinde okul müdürlüğüne itirazda bulunabilir. Okul müdürlüğü uyarma ve kınama yaptırımı ile ilgili itirazları inceler. Okul değiştirme yaptırımı ile ilgili dilekçeyi ve dilekçede belirtilen itiraz gerekçeleri hakkındaki görüşlerini bu Yönetmeliğin 134 üncü maddesindeki belgeler ile birlikte dilekçenin okul yönetimine verildiği tarihten itibaren beş iş günü içinde ilçe öğrenci davranışlarını değerlendirme kuruluna gönderir. İtiraz işlemleri sonuçlanıncaya kadar yaptırım uygulanmaz. Her hangi bir öğrenciden şüphelendiklerinde öğretmenlerin sorumluluğu o kişiyi rehber öğretmene yönlendirmektir.

26 Disiplin Cezaları Ortaöğretimde: Öğrencilerin korunması:
Öğrencilerin her türlü madde bağımlılığından, uyuşturucu ve benzeri maddeleri bulundurmaktan, kullanmaktan, bu tür maddelerin üretim ve kaçakçılığına alet olmaktan korunması, konularında veli veya ailelerle de iş birliği yapılarak gerekli tedbirler alınır. Her hangi bir öğrenciden şüphelendiklerinde öğretmenlerin sorumluluğu o kişiyi rehber öğretmene yönlendirmektir.

27 Disiplin Cezaları Kınama cezasını gerektiren davranışlar;
Tütün ve tütün mamullerini bulundurmak veya içmek Okuldan kısa süreli uzaklaştırma cezasını gerektiren davranışlar; Sarhoşluk veren zararlı maddeleri bulundurmak veya kullanmak Okuldan tasdikname ile uzaklaştırma cezasını gerektiren davranışlar; Bağımlılık yapan zararlı maddeleri bulundurmak veya kullanmak Örgün eğitim dışına çıkarma cezasını gerektiren davranışlar; Bağımlılık yapan zararlı maddelerin ticaretini yapmak Her hangi bir öğrenciden şüphelendiklerinde öğretmenlerin sorumluluğu o kişiyi rehber öğretmene yönlendirmektir.

28 Disiplin Cezaları Cezaya neden olan davranışın tekrarlanması
Aynı disiplin cezasının verilmesine neden olan aynı davranışın, öğretim yılı içinde tekrarlanması hâlinde bu davranış hangi cezayı gerektiriyorsa bu cezadan bir derece daha ağır ceza verilir. Her hangi bir öğrenciden şüphelendiklerinde öğretmenlerin sorumluluğu o kişiyi rehber öğretmene yönlendirmektir.

29 Disiplin Cezaları Disiplin cezaları takdir edilirken;
Öğrencilerin 18 yaşına kadar çocuk olduğu bilinciyle hareket edilmesi, Öğrencilerin yararlarının temel alınması, Soruşturma sürecinde gizlilik ilkesine uyulması, Sınıf rehber öğretmeni ve öğrenci velisinin de öğrenci ile ilgili görüşlerinin alınması, Öğrencinin ailesi ve çevresiyle ilgili bilgilerden de yararlanılması, mümkünse sosyal inceleme raporu düzenlenerek öğrencinin içinde yaşadığı ortamın araştırılması, gerektiğinde sosyal araştırmacılardan da görüş alınması, Öğrenciyi suça ya da kabahate iten tahrik unsurlarının göz önünde bulundurulması; kararda hükmün yanı sıra olaya neden olan etkenlere de yer verilmesi; suç ya da kabahatin kanıtlanmış olması, Olayın mahkemeye intikal etmesi disiplin cezasının uygulanmasını engellemez. Ancak, velisinin başvurusu hâlinde öğrencinin durumunun, mahkeme kararı sonucuna göre yeniden değerlendirilmesi, Öğrencilerin kişisel özelliklerinin bilinmesi, Davranışın niteliği, önemi ve ne gibi şartlar altında yapıldığı, Davranışın yapıldığı zamandaki öğrencinin psikolojik durumu, Öğrencinin yaş ve cinsiyeti, Öğrencinin derslerdeki ilgi ve başarısı, Öğrencinin daha önce aynı fiili işleyip işlemediği; ceza alıp almadığı, Öğrencinin tüm kişiliğinin değil, yalnız söz konusu davranışının odak noktası yapılması, Davranışın niteliği ile verilen cezanın uyumlu ve caydırıcı olması, Cezayı gerektiren davranışlardan dolayı birden fazla disiplin cezası verilemeyeceği hususları göz önünde bulundurulur. Her hangi bir öğrenciden şüphelendiklerinde öğretmenlerin sorumluluğu o kişiyi rehber öğretmene yönlendirmektir.

30 Disiplin Cezaları Disiplin cezalarının onaylanması ve uygulanması
Kınama ve Okuldan Kısa Süreli Uzaklaştırma cezaları okul müdürünün, Okuldan Tasdikname ile Uzaklaştırma cezası, ilçe öğrenci disiplin kurulunun, Örgün Eğitim Dışına Çıkarma cezası, il öğrenci disiplin kurulunun onayından sonra uygulanır. Cezalara itiraz Cezaların tebliğ tarihinden itibaren yedi iş günü içinde; Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu kararlarına okul müdürü, öğrenci velisi veya 18 yaşını tamamlamış öğrencilerce ilçe öğrenci disiplin kuruluna, İlçe öğrenci disiplin kurulu kararlarına; ilçe millî eğitim müdürü, okul müdürü, öğrenci velisi veya 18 yaşını tamamlamış öğrencilerce il öğrenci disiplin kuruluna, İl öğrenci disiplin kurulu kararına; millî eğitim müdürü, okul müdürü, öğrenci velisi veya 18 yaşını tamamlamış öğrencilerce öğrenci üst disiplin kuruluna itirazda bulunulabilir. Öğrenci velisi veya 18 yaşını tamamlamış öğrencilerce yapılacak itirazlar okul müdürlüğü kanalıyla olur. Okul müdürlüğü yazılı başvuruyu ve itiraz gerekçeleri hakkındaki görüşlerini, gerekli belgelerle birlikte başvurunun yapıldığı tarihten itibaren en geç yedi iş günü içinde üst kurullara gönderir. Her hangi bir öğrenciden şüphelendiklerinde öğretmenlerin sorumluluğu o kişiyi rehber öğretmene yönlendirmektir.

31 Değerli Öğretmenlerimiz, Dikkatiniz ve
“Bilgili Ol Bağımlı Olma Projesi’ ne gösterdiğiniz duyarlılık ve ilgi için teşekkür ederiz. Bilgili Ol Bağımlı Olma Madde Bağımlılığını Önleme Eğitimi Projesi Ekibi


"Bilgili Ol Bağımlı Olma" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları