Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ERASMUS STAJ PROGRAMI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ OFİSİ (UİO)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ERASMUS STAJ PROGRAMI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ OFİSİ (UİO)"— Sunum transkripti:

1 ERASMUS STAJ PROGRAMI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ OFİSİ (UİO)
INTERNATIONAL COOPERATIONS OFFICE (ICO)

2 ERASMUS STAJ PROGRAMI (ERASMUS PLACEMENT MOBILITY)
Staj (placement), öğrencinin LLP Erasmus’a katılan başka bir ülkede bir organizasyon ya da işletmede mesleki eğitim alma veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir. Ayrıntılı bilgi için:

3 ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ
Başvuru Koşulları Lisans / Lisansüstü programlarda 1 dönemini tamamlamış olmak, Genel not ortalamasının (CGPA) lisans öğrencileri için en az 2.50, lisansüstü öğrencileri için en az 3.00 olması gerekmektedir. Staj başvurusu yapacak öğrencilerin 3 Ağustos 2012 tarihinde yapılacak olan Erasmus İngilizce Yeterlilik Sınavı’na girmesi zorunludur.

4 ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ
Nasıl Başvurulur? Staj yapılacak kurum / üniversite öğrenci tarafından bulunur ve başvuru yapılırken kurumdan alınan kabul mektubu başvuru formu ile birlikte adresine iletilir. Başvuru formu: Not: Staj yapılacak kurum AB kurumları ve ajansları, AB programlarını yürüten ve bu kapsamda hibe alan kuruluşlar ve misafir olunan ülkedeki ulusal diplomatik temsilciliklerimizden biri olamaz. Kabul mektubunda tarihler belirtilmelidir.

5 ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ
Staj süresi azami ve asgari 3 ay olmalıdır. En geç 30 Eylül 2013 tarihinde sonlanmalıdır. Başvuru dönemi: Başvuru duyurusu:

6 ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ
Staj bitiş tarihi akademik yılının başlangıç tarihinden sonra bir tarih olmamalıdır. Öğrenciler kayıt döneminde ODTÜ’de olmalıdırlar. Zorunlu staj dersi olmayan bölümlerin öğrencileri de başvurabilirler. Staj tamamlandığında yapılan stajın ders olarak sayılması zorunludur (zorunlu ders yoksa “International Student Practice” dersi olarak sayılabilir).

7 ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ
Seçim Kriterleri % 55 not ortalaması % 45 Erasmus İngilizce Yeterlik Sınavı (EİYS) Daha önce Erasmus veya Exchange programından yararlanmış öğrencilere staj başvuru değerlendirilmesinde öncelik verilmez

8 ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ (2013 hibe miktarları henüz yayınlanmamıştır)
Almanya – Avusturya – 463 Belçika – Bulgaristan – 300 Çek Cumhuriyeti – 420 Danimarka – 596 Estonya – Finlandiya – 515 Fransa – G. Kıbrıs Rum Kesimi – 382 Hollanda – İngiltere – 540 İrlanda – İspanya – 438 İsveç – İtalya – 480 Letonya – Litvanya – 326 Lüksemburg – 429 Macaristan – 403 Malta – Polonya – 403 Portekiz – Romanya – 322 Slovakya – Slovenya – 386 Yunanistan – 407

9 Sıkça Sorulan Sorular Soru: Erasmus/Exchange öğrenci değişimi programından sonra Erasmus stajından yararlanabilir miyim? Cevap: Evet, ancak öğrenci değişimi programından hiç yararlanmamış olan öğrencilere öncelik verilir. Soru: Bilimsel Hazırlık ya da İngilizce hazırlık öğrencisiyim; başvurabilir miyim? Cevap: Hayır. Kayıtlı olduğunuz akademik programda en az 1 döneminizi tamamlamış olmanız gerekmektedir.

10 Sıkça Sorulan Sorular Soru: 4. sınıfta ya da okulu uzattığımda programlardan faydalanabilir miyim? Cevap: Erasmus stajının ders olarak sayılma zorunluluğu olduğundan, mezun olma durumunda olan öğrencilerimiz faydalanamaz. Stajdan sonra en az 1 dönem daha ders alacak olan öğrencilerimiz faydalanabilir. Soru: Alttan dersim varsa (FF/FD) programlara başvurabilir miyim? Cevap: Kümülatif not ortalamanız lisans için 2.5 ; lisansüstü için 3.00’ın altına düşmediği sürece FF/FD notu başvurunuza engel teşkil etmez.

11 Sıkça Sorulan Sorular Soru: Lisansüstü programlarda dersleri bitmiş bir öğrenci de programa katılabilir mi? Cevap: Mezun olma durumunda olmadığınız sürece; evet. Ancak yine de yapacağınız stajın ders olarak transkriptinize işlenmesi gerekir. Soru: ÖYP asistanıyım. Erasmus staj programlarından yararlanabilir miyim? Cevap: Evet, ancak yerleştirmelerde ÖYP asistanlarına öncelik verilmez.

12 Sıkça Sorulan Sorular Soru: Erasmus staj hareketliliğinden hibesiz yararlanabilir miyim? Cevap: Evet. Soru: SUNY veya uluslararasi ortak yuksek lisans/ doktora programı öğrencisiyim. Erasmus staj programlarından yararlanabilir miyim? Cevap: Evet, ancak öncelik verilmez. Soru: Zorunlu stajı olmayan bölümlerin öğrencileri de başvurabilir mi? Cevap: Evet. Gerçekleştirilen stajın bölüm/program tarafından akademik olarak tanınması gerekmektedir.

13 Uluslararası İşbirliği Ofisi
Kütüphane Binası, Solmaz İzdemir Salonu yanı Ofis saatleri: Telefon: 7178 / 7177 /7179 /3405 3491/ 3499 /3486 / 7180

14 Web sayfaları www.ico.metu.edu.tr www.ua.gov.tr (Ulusal Ajans)
Erasmus Yönergesi:


"ERASMUS STAJ PROGRAMI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ OFİSİ (UİO)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları