Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MS Outlook İle E-Posta Haberleşmesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MS Outlook İle E-Posta Haberleşmesi"— Sunum transkripti:

1 MS Outlook İle E-Posta Haberleşmesi
İstanbul Eğitici BT Formatörleri Hizmet İçi Kursları İçin Sunar! Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

2 Giriş Konu: MS Outlook kullanarak E-Posta haberleşmesi yapmak.
Bu eğitimde MS Outlook programının E-Posta modülünü inceleyeceğiz. Şu ana kadar E-Posta haberleşmesi için çeşitli firmaların web ara yüzlerini kullandınız. Bu dersimizin sonunda; tüm verilerin kendi bilgisayarınızda saklandığı, MS Outlook programını kullanmayı öğreneceğiz. Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

3 Web ara yüzlü programlar: (Hotmail, Yahoo, Gmail vs…)
Neden MS Outlook Posta ? Web ara yüzlü programlar: (Hotmail, Yahoo, Gmail vs…) MS Outlook: Tüm veri dosyaları ilgili firmanın sunucusunda saklanır. Tüm veri dosyalarını kendi bilgisayarınızda saklarsınız. Kapasitesi sınırlıdır. Hard Diskiniz kadar kapasiteniz var. Veri dosyalarına ulaşmak için her defasında internete bağlanmak gerekli. Dilediğinizde dosyalarınıza ulaşın. Arşiv imkanı sınırlı. İstediğiniz kadar arşiv imkanı. Firmalar genellikle, adres defterini sadece kendi ara yüzünde kullandırır. Adres ve kişiler veri tabanı diğer Office programları ile ilişkilendirilebilir. Yönlendirme mümkün değilse bunu yapamazsınız. Kurumların E-Posta hesaplarını gibi) bu modülden takip edebilirsiniz. Bunun için karşı taraf size cevap göndermek zorunda. Karşı taraf iletinizi açtığında, “okundu” teyidi isteyebilirsiniz. Bir çok ara yüzde sadece Kişiler ve E-Posta hizmetleri var. Posta modülünü, Outlook’un diğer modülleriyle (Takvim, Kişiler, Görevler) ilişkilendirebilirsiniz. Dahası Outlook’un ilk ayarlarını yaptığınızda “Microsoft Office Outlook 2003'e Hoş Geldiniz” iletisinde ve Outlook’un eğitim sayfasında Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

4 Neler Var? Posta modülünün genel görünümü
E-Posta hesabı ekleme-değiştirme Klasörler Gönder/Al seçenekleri E-Posta alma E-Posta gönderme Arşivleme Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

5 Posta modülünün genel görünümü
Menü Araç Çubukları İleti Listesi Gezinti Bölmesi Klasörler Okuma Bölmesi Diğer Modüller Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

6 E-Posta hesabı ekleme 1-Araçlar→E-Posta Hesapları menüsüne tıklanır.
Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

7 E-Posta hesabı ekleme 2- “Yeni e-posta hesabı ekle” seçilir ve ileri’ye tıklanır. Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

8 E-Posta hesabı ekleme (POP3)
3- gibi pop3 e-posta sunucusuna bağlanmak için POP3 seçilir ve ileri’ye tıklanır. Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

9 E-Posta hesabı ekleme (POP3)
4- E-Posta sunucusundan alınan ayarlar ve varsa diğer ayarlar ilgili yerlere yazılıp “Hesap Ayarlarını Sına…”ya tıklanır Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

10 E-Posta hesabı ekleme (POP3)
5- Hesap ayarları başarı ile sınandı ise önce Kapat sonra ileri’ye tıklanır. Aksi takdirde ayarlar gözden geçirilip tekrar sınanır. Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

11 E-Posta hesabı ekleme (HTTP)
3- gibi HTTP sunucusuna bağlanmak için HTTP seçilir ve ileri’ye tıklanır. Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

12 E-Posta hesabı ekleme (HTTP)
4- E-Posta sunucusundan alınan ayarlar ve varsa diğer ayarlar ilgili yerlere yazılıp ileri’ye tıklanır Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

13 E-Posta hesabı ekleme (HTTP)
5- Bu mesaj ayarların doğru yapılmadığını gösterir. Tamam’a tıklayıp ayarları gözden geçirin. Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

14 E-Posta hesabı ekleme 6- Son’a tıklanır.
Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

15 E-Posta hesabı değiştirme
1-Araçlar→E-Posta Hesapları menüsüne tıklanır. Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

16 E-Posta hesabı değiştirme
2- “Var olan e-posta hesabını görüntüle veya değiştir” seçilir ve ileri’ye tıklanır Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

17 E-Posta hesabı değiştirme
3- Değiştirmek istediğiniz hesap seçilir ve değiştir’e tıklanır. !!!Hesabı Kaldırmak için buraya tıklayın!!! Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

18 E-Posta hesabı değiştirme
4,5,6. adımlar için: ilgili POP3 yada HTML adımları takip edilir. Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

19 Klasörler Klasörler, iletilerimizi sistemli bir şekilde dosyalamamıza
yardım ederler. Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

20 Klasörler-Klasör Oluşturma
1-Alt klasör oluşturulmak istenen üst klasör sağ tıklanır, çıkan menüden “Yeni Klasör”e tıklanır Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

21 Klasörler-Klasör Oluşturma
2-Oluşturmak istediğimiz klasörün adı yazılır ve Tamam’a tıklanır. Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

22 Klasörler-İletiyi Klasöre Taşıma
Taşımak istediğimiz ileti tutulur. Taşınmasını istediğimiz klasörün üzerine bırakılır. Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

23 Klasörler Dikkat! Giden Kutusu:
Bilgisayarımızda gönderilmeyi bekleyen; ancak, henüz gönderilmemiş iletileri içerir. Postanedeki posta kutusu gibi. Gönderilmiş öğeler: Gönder/Al işlemi sonunda Bilgisayarımızdan gönderilen iletileri içerir. Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

24 Gönder/Al Gönder/Al işlemi başarı ile sonuçlanırsa:
1- Giden Kutusundaki iletiler gönderilir. 2- Giden Kutusundaki iletiler Gönderilmiş Öğeler klasörüne taşınırlar. 3- Sunucuda yeni ileti varsa, Gelen Kutusuna taşınır. İki türlü Gönder/Al yapabiliriz: 1- El ile (Manüel) 2-Otomatik Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

25 Gönder/Al Seçenekleri (El İle)
1-Gönder/Al’a tıklanır. Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

26 Gönder/Al Seçenekleri (El İle)
2-Gösterge görülmek istenmiyorsa kutu işaretlenir. Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

27 Gönder/Al Seçenekleri (Otomatik)
1-Araçlar→Seçenekler menüsüne tıklanır. Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

28 Gönder/Al Seçenekleri (Otomatik)
2-Posta Kurulumu→Gönder/Al’a tıklanır. Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

29 Gönder/Al Seçenekleri (Otomatik)
3-İstenen ayarlar seçilip önce Kapat’a sonra Tamam’a tıklanır. Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

30 Arşivleme Microsoft Outlook ile tüm iletilerinizi; 1- Arşivleyebilir,
2- Arşivlenen iletileri yedekleyebilir, 3- Arşivleri ve iletileri geri yükleyebilirsiniz. Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

31 Manüel Arşivleme 1- Dosya→Arşiv’e tıklanır.
Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

32 Manüel Arşivleme 2- “Bunu bana artık sorma” seçilir→Evet’e tıklanır.
Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

33 Manüel Arşivleme 3- İstenirse “Göz at”tan başka bir hedef klasör seçilip, “Tamam”a tıklanır. Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

34 Manüel Arşivleme 4- “Arşiv Klasörleri”nde tüm arşivlenmiş klasörleri görebilirsiniz. Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

35 Otomatik Arşivleme 1- Araçlar→Seçenekler’e tıklanır.
Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

36 Otomatik Arşivleme 2- Diğer sekmesi→Otomatik Arşiv’e tıklanır.
Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

37 Otomatik Arşivleme 3- İstenen değişiklikler yapılır ve Tamam’a tıklanır. Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

38 Otomatik Arşivleme 4- Seçenekler penceresinde de Tamam’a tıklanır.
Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

39 Özet Bu kısımda sadece Outlook’un iletişim kısmını inceledik.
Outlook’un diğer modüllerini öğrenmek için: MS Office XP Eğitim Seti, MS Outlook Temel & Gelişmiş (Sera Yayınları) Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)

40 Son Söz MS Outlook’u Elektronik Sekreter,
Elektronik Ajanda olarak kullanabilirsiniz. …tabii daha önce, ajanda kullanma alışkanlığınız varsa… Her Hakkı İstanbul Eğitici Formatörlerine Aittir. (2007)


"MS Outlook İle E-Posta Haberleşmesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları