Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bir Sosyal Sorumluluk Projesi Olarak Hacettepe’de Engelsiz Yaşam

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bir Sosyal Sorumluluk Projesi Olarak Hacettepe’de Engelsiz Yaşam"— Sunum transkripti:

1 Bir Sosyal Sorumluluk Projesi Olarak Hacettepe’de Engelsiz Yaşam
Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü ve HÜ Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi

2 Sosyal Sorumluluk nedir?
Toplumun, gerek ekonomik gerekse insan kaynaklarına karşı bir kamusal duruş sergileyerek, bu kaynaklarını sadece özel kişi ve firmaların dar alanda belirlediği menfaatleri için değil, geniş sosyal sonuçları için kullandığını görme istekliliği sosyal sorumluluk olarak ifade edilmektedir. Hatcher,T.G.E.ve Hrd, Cambridge, Mass:Perseus Pub.,s.97,akt:Top,S.,Öner,A.,İşletme Perspektifinden Sosyal Sorumluluk Teorisinin İncelenmesi,ZKÜ Sosyal Bilimler Dergisi, cilt 4, sayı 7, 2008, s ;(Bilgi. Z.Lembet)

3 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Nedir?
Michael Hopkins’e göre: ‘Kurumun karlılığını koruyarak, belli etik değerler çerçevesinde toplum için sürekli olarak daha yüksek yaşam standartları yaratmaya yönelik çabalar’ (Bilgi, Z. Lembet)

4 Kurumların Sosyal Sorumluluk Alanıyla Farklılaşması
Artık kurumlar, marka tanıtımının önemini kabullendiler. Ancak, yaptıkları çalışmalar genellikle birbirinin çok benzeri olup, tüketicilerde farkındalık yaratmamaktadır.

5 Markalar için Sosyal Sorumluluk Kampanyaları Neden Önemli?
A. Tüketicilerin Yaklaşımları Fiyat ve kalite eşit olduğunda, iyi bir sosyal amaçla ilişkili markaları tercih etme olasılığı. %76 Gittikçe bilinçlenen tüketiciler, markaları toplumdaki yerlerine göre ve iyi birer kurumsal yapı olup olmadıklarına göre değerlendirmektedirler. ABD’de, satın alma kararlarında eşitliği bozan etken: Sosyal sorumluluk kampanyaları. (Kaynak: The Cone / Roper Sosyal Sorumluluk Kampanyaları Eğilimleri Raporu, 2005)

6 Markalar için sosyal sorumluluk kampanyaları neden önemlidir?
B. Hükümetin yaklaşımları Sosyal Sorumluluk projelerinin en önemli takipçisidir. A. Yasal düzenlemeler B. Teşvikler (Bizim için çok önemli)

7 Bir sosyal sorumluluk projesi nasıl olmalı?
Adil ve hesap verilebilir olmalı, Geniş bir hedef kitleye hitap etmeli, Uzun vadeli olmalı (sürdürülebilir), Ses getirir olmalı.

8 Hacettepe Neden KSS Projesi Gerçekleştirmeli?
Üniversitemiz toplumdaki önemini kavramış, iyi bir kurumsal yapıdır. Bunu sürdürebilmek için global dünyadaki marka yarışında kendine düşenleri yapmalıdır. Ayrıca, Türk eğitim sistemine kazandırdığı vizyonu devam ettirmelidir. Tüketiciler açısından sosyal sorumluluk konuları arasında öncelik teşkil edenler eğitim, sağlık ve çevre konularıdır. Hacettepe bu konularda öndedir ve en iyi uygulamaları gerçekleştirebilir. Hacettepe markasının, Türkiye’deki her kesimi kapsayan bir marka olduğu algısını pekiştirmek gerekir.

9 Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Projesi neden KSS projesi haline gelmelidir?
Uluslararası kuruluşlar artık bu projeleri çok önemsiyor. Engellilerle ilgili proje her yönü ile KSS projesi olabilme açısından uygundur. Proje bir KSS projesi olarak sunulursa, uluslararası kuruluşlardan ve sivil toplum örgütlerinden maddi destek bulmak daha kolay olacaktır. Önemli kurum ve kişilerin katılımı ile büyük PR değeri yaratılabilir.

10 Hacettepe’de Engelsiz Yaşam

11 Akış: Neden Engelsiz Yaşam Projesi Tespitler Proje Kapsamı
Amaç (1. ve 2.) Swot- güçlü taraflarımız- zayıf yanlarımız Projeye Katkı Sağlayacak Kurumlar Üniversite İçi Ortaklar Strateji Eğitim Nasıl Olacak? Bütçe

12 Neden Engelsiz Yaşam Projesi
Ülkemizde 7.5 milyon engelli vatandaşımız var. Engelli ailelerini de katarsak yaklaşık 20 milyon vatandaşın mağduriyeti söz konusu. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın pek çok ülkesinde hala nitelikli eğitim ve yaşam koşullarından yoksun milyonlarca engelli kişi var. Ailelerin en büyük endişesi, kendilerine bir şey olursa çocukları eğitimsiz ve imkansız oldukları için, geride aciz ve korumasız kalacaklarıdır.

13 PROJE 2 AŞAMALI OLACAKTIR:
Proje kapsamı ………………………………… PROJE 2 AŞAMALI OLACAKTIR: 1. Adım: Rehabilitasyon merkezinin faaliyete geçirilebilmesi için yapılması gereken restorasyon çalışmaları için gerekli olan hibenin (sponsorluğun-konsersiumun) sağlanması ve ilk aşamada rehabilitasyon merkezinin faaliyete geçirilmesi. 2. Adım: Rehabilitasyon merkezinin paydaşlar ile beraber yapılandırılmasının ardından eğitimin başlama süreci.

14 Projenin 1. Aşamasının Amacı:
İskenderun Arsus’ta bulunan ve 56 dönüm arazi üzerine kurulu tesisi restore ederek bir ‘Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nin hayata geçirilmesi

15 Projenin 2. Aşamasının Amacı:
Bir eğitim kurumu olarak Hacettepe’ye düşen görev, engelli vatandaşlarımıza uygun fiziksel koşullar sağlayarak, onları topluma ve sosyal hayata kazandıracak eğitimi vermektir.

16 Projeye Katkı Sağlayabilecek Kurumlar
T.C. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Maliye Sabancı Holding Valilik, Belediye Rotary

17 Üniversite İçi Ortaklar
Tıp Fakültesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Eğitim Fakültesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksek Okulu Ankara Devlet Konservatuvarı

18 Strateji Sosyal paydaş desteği yaratarak konuyu ulusal ve uluslar arası platforma taşımak Maddi destek sağlandıktan sonra inşaatın tamamlanması Paydaşlarla bağlantıya geçilerek pilot eğitimin başlaması

19 Eğitim Nasıl Olacak? Aileler ve engelliler …sürelerle tesislere alınarak….şeklinde bir eğitime tabi tutulacaklar.

20 Neden Sponsor Olmalısınız?
Hacettepe Üniversitesi ile marka değerini paylaşmak

21 Bütçe Yapı İşleri Daire Başkanlığı hazırlayacak.

22 İletişim HÜ Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı
Prof.Dr. Erol Belgin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Serap Ünal

23 Teşekkürler


"Bir Sosyal Sorumluluk Projesi Olarak Hacettepe’de Engelsiz Yaşam" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları