Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sea-Band Hangi Teknikle Etki Gösterir?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sea-Band Hangi Teknikle Etki Gösterir?"— Sunum transkripti:

1

2 Sea-Band Hangi Teknikle Etki Gösterir?
Sea-Band’ın etki mekanizması 4000 yıllık deneyime sahip olan geleneksel çin tıbbına dayanır. Bileklikte bulunan plastik pim Nei Kuan akupuntur basınç noktalarına gelecek şekilde uygulanır.

3

4 Geleneksel Çin Tıbbı…Accupressure…
Acupressure Geleneksel Çin Tıbbında kullanılan belirli birkaç teknikten birisidir yıllık eleştirel gözlemler ve deneyler sonucu geliştirilen bu sistem batı biliminden felsefe ve pratik açısından çok farklıdır.

5 Geleneksel Çin Tıbbı…Accupressure…
Geleneksel Çin tıbbına göre, hastalıklar Chi’nin (hayat enerjisinin) vücut üzerindeki dengesiz akışı sebebiyle ortaya çıkmaktadır.

6 Geleneksel Çin Tıbbı…Accupressure…
Chi’nin (Çi olarak telaffuz edilir ve bazen Qi olarak yazılır) orijinal anlamı hava, nefes alma ya da enerjidir, ama sonunda kazandığı anlam, dünyadaki her şeyin hayatını sürdürebilmesi için gerekli olan, hayati öneme sahip, besleyici ve koruyucu enerji olmuştur.

7 Geleneksel Çin Tıbbı…Accupressure…
Chi’yi gebelikte ebeveynlerimizden alırız, doğumdan sonra da onu yiyeceklerden ve havadan almaya devam ederiz.

8 Geleneksel Çin Tıbbı…Accupressure…
Chi enerjinin ying ve yang, (birbirlerine zıt ama tamamlayıcı güçler) arasında sürekli devam eden hareketi olarak gözlerinizin önünde canlandırılabilir.

9 Geleneksel Çin Tıbbı…Accupressure…
Birisi üstünlük kazandığı zaman, enerjinin akışı bozulur, sonuç olarak hastalıklar ve duygusal istikrarsızlık ortaya çıkar.

10 Geleneksel Çin Tıbbı…Accupressure…
Chi vücut boyunca derinin altındaki meridyen adı verilen görülmez kanallar ağının içinde dolanım sağlar. Vücudun sağ ve sol tarafında eşleşen ve bağlı oldukları iç organlardan adını alan, (mesela akciğer, kalın bağırsak ve perikardiyum gibi) 12 temel meridyen vardır.

11 Geleneksel Çin Tıbbı…Accupressure…
Meridyenler boyunca saçılmış, Chi’nin yoğunlaştığı ve vücuda girip çıktığı noktalar olduğu söylenen, bilinen 2000 kadar aku noktası vardır.

12 Geleneksel Çin Tıbbı…Accupressure…
Bu noktaların uyarılmasının – bir iğneyle, ısıyla, zayıf elektrikle ya da basınçla –engellemeleri ortadan kaldırıp, tüketimi tekrar eski haline getirerek, yani vücudu tekrar dengeli haline geri döndürerek Chi’nin akışını serbest bırakacağı söylenir.

13 Çinliler Accupressure nasıl kullandı?
Acupressure’ ın Çin’deki adı Tuina’dır, bu bir elle aku noktalarına ve meridyenlere basınç uygulama tekniğidir.

14 Çinliler Accupressure nasıl kullandı?
Bazı noktaların özellikle kuvvetli olduğu bilinir, Çinliler bu noktalara tırnaklarıyla ya da yardımcı olarak kullandıkları bir kaşığın kenarıyla baskı uygularlar ya da kazırlar.

15 Çinliler Accupressure nasıl kullandı?
Perikardiyum 6 (P 6) bunlardan biridir. P6’nın fonksiyonu enerjinin göğüste dolaşımını, sindirim sistemini ve midede düzenin sağlanmasını, kan akışının düzenlenmesini ve zihnin sakinleşmesini içerir.

16 Çinliler Accupressure nasıl kullandı?
Çinliler bunu; göğüs ağrılarını, düzensiz ve ağrılı adet kanamalarını, menopoz öncesi depresyonu, uykusuzluğu ve bunun midedeki etkisi olan, mide bulantısını, kusmayı, asit geri akmasını ve geğirmeyi tedavi etmek için kullanmışlardır.

17 Bulantı ve Kusmaya Karşı Etkili İlaç Yok, Yan Etki Yok Klinik olarak test edilip onaylanmış tek bileklik

18 SEA-BAND Sea-Band yolculuk, hamilelik,migren, anestezi, kemoterapi ve diğer nedenlerden kaynaklanan bulantı ve kusma şikayetlerine karşı klinik olarak test edilmiş ve onaylanmış bir üründür.

19 SEA-BAND Herhangi bir ilaç içermediği için, bulantı ilaçlarının sebep oldukları yan etkilere neden olmaz ve bulantı hissedildiği anda uygulanabilir.

20 SEA-BAND Uygulanması son derece kolaydır. Belirtilen esaslara uygun olarak kullanılmasına dikkat edilmelidir. Bulantı şikâyeti başlamış ise, sea-band takıldıktan max.5 dk içerisinde etkisini gösterecektir. Çıkarmaksızın aralıksız olarak da kullanılabilir.

21 SEA-BAND Sea-Band özel iplik karışımından örülmedir ve latex içermez. Bu özelliği sayesinde hassas ciltlerde bile alerjiye neden olmaz. Yumuşak ve rahattır. Tüm bilek ölçülerine ugundur.

22 SEA-BAND Sea-Band elastikiyetini kaybetmeden (yumuşak) deterjanla ılık suda yıkanabilir. Tekrar tekrar kullanılabilme özelliğine sahiptir. Özel saklama koşulu gerektirmez.

23 SEA-BAND & KULLANIM ALANLARI
Acupressure temel prensibine dayanan Sea-band bilekliği; bulantı hissini kontrol altına almaya yarayan, klinik olarak test edilip onaylanmış, ilaç ihtiva etmeyen ALTERNATİF TEDAVİ SEÇENEĞİDİR.

24 SEA-BAND & KULLANIM ALANLARI
Tek başına etkili olduğu gibi, istenildiği takdirde antiemetik bir ilaçla da kombine edilebilir. Herhangi bir kontrendikasyonu ve yan etkisi olmadığından herkes tarafından güvenle kullanılabilir.

25 SEA-BAND & KULLANIM ALANLARI
Bileklikte bulunan plastik pim P6 akupuntur noktasına baskı uygular. Buraya uygulanan baskının, bulantı ve kusma hissini azalttığı bilinmektedir. Bilekliğin ihtiyaç duyulduğu kadar takılmasında bir sakınca yoktur.

26 Hamilelerin Sabah Bulantısı…
Hamileliğin erken dönemlerinde mide bulantısına getirilen geleneksel çözümler işe yarayabilir. Bunlara her sabah kalkmadan önce kuru bisküvi ya da tost yemek ya da zencefil kökü çiğnemek dahildir.

27 Hamilelerin Sabah Bulantısı…
Acupressure’ un hamilelikteki sabah bulantılarını engelleyebildiği ve rahatlık sağladığı bilimsel olarak ilk defa İngiltere Belfast’ta bulunan Queen's Universitesi’ nden Prof. John Dundee tarafından kanıtlanmıştır.

28 Hamilelerin Sabah Bulantısı…
1988 yılında The Journal of the Royal Society of Medicine’da yayınlanan raporda, klinik çalışmaya katılan bayanlarda acupressure kullananların kullanmayanlara oranla; bulantı ve kusma şikâyetlerinin minimuma indiği anlatılmıştır.

29 SEA-BAND & Yol Tutması…
Herhangi bir tür ulaşım sırasında oluşan mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma, beynin aldığı karışık mesajlar sebebiyle tetiklenir. Her ne kadar hareket etmeyen bir koltukta da otursanız, algılarınız size aslında hareket ettiğinizi söylemektedir.

30 SEA-BAND & Yol Tutması…
Yaygın inanışın aksine, sonuç olarak karşımıza çıkan mide bulantısı sadece ‘kafanın içinde’ değildir ve çocuklar gibi yetişkinlerde de görülür. Seyahat hastalığının erken işaretlerine sessizlik, baş ağrıları ve uyuşukluk dahildir, ve bunları genellikle kontrol edilemeyen kusmalar izler.

31 SEA-BAND & Yol Tutması…
Sea-Band seyahatin başlangıcında ya da bulantı hissedildiği anda uygulanabilir. Bu sayede seyahatin daha rahat geçirilmesi mümkün kılınabilir.

32 SEA-BAND & Anestezi & Kemoterapi
Modern teknolojiye rağmen, genel anestezi ile yapılan operasyon sonrasında; özelliklede verilen ağrı kesiciler sonrasında birçok hasta hala kusma ve bulantı sorunu yaşamakta.

33 SEA-BAND & Anestezi & Kemoterapi
Devam eden rahatsızlık nedeniyle hastanede kalış süresi beklenenden daha da uzun olabilir.

34 SEA-BAND & Anestezi & Kemoterapi
Operasyon öncesinde ya da hemen sonrasında hastaya Sea-band takıldığı takdirde, bulantı ve kusma hissi durdurulabilir. Bilhassa, operasyon gününde bulantı hissi devam eden hastalar için kullanışlıdır.

35 SEA-BAND & Anestezi & Kemoterapi
Bunun gibi; kanser tedavisinde kullanılan güçlü ilaçlarda hastalarda bulantı ve kusma gibi şikâyetlere sebebiyet verebilir.

36 SEA-BAND & Anestezi & Kemoterapi
Sea-Band kullanımıyla şikâyetlerinden kurtulan hastaların tedaviye uyumları artmakta ve taburcu olma süreleri kısalabilmektedir.

37 SEA-BAND & Çocuklar Sea-Band özellikle yolculuk sırasında (tatil,okul servis vb. durumlarda ) bulantı sorunu yaşayan çocukların daha rahat seyahat edebilmelerine olanak sağlar.

38 SEA-BAND & Çocuklar Sea-band aynı zamanda eğlenceli zaman geçirmek için gidilen lunaparklarda da eğlencenin bulantılar nedeniyle bölünmesine engel olur.

39 SEA-BAND & Çocuklar Sea-band’ın çocuklar için renkli dizaynlar da olanları vardır. 3 yaş üzeri çocuklarda güvenle kullanılabilir.

40 SEA-BAND Nasıl Takılmalıdır?
Üç orta parmağınızı bileğinizin iç kısmına yerleştiriniz. Nei-Kuan noktası, işaret parmağınızın denk geldiği noktada, iki tendom arasındaki yerdir.

41 SEA-BAND Nasıl Takılmalıdır?
Bu şekilde Sea-band’ın iç kısmında yer alan plastik pim, Nei-kuan noktasına isabet edecektir.

42 SEA-BAND Nasıl Takılmalıdır?
Aynı işlemin diğer bilek için de gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Etkinliğini gösterebilmesi için Sea-band’ın her iki bileğe de uygulanması gerekmektedir.

43 Dünyada 55 ülke Sea-Band kullanmaktadır

44


"Sea-Band Hangi Teknikle Etki Gösterir?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları