Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yaşamımızın Vazgeçilmezi: Elektrik

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yaşamımızın Vazgeçilmezi: Elektrik"— Sunum transkripti:

1 Yaşamımızın Vazgeçilmezi: Elektrik

2 Elektrik olmasaydı! Yaşamımızı yönlendiren elektrik, evlerimize kadar nasıl ulaşabiliyor? Elektrik telleri plastik ile kaplanmamış olsaydı neler olurdu? Neden teller üzerine konan kuşları elektrik çarpmaz?

3 Düşün – Paylaş - Tartış Maddelerin iletkenlik ve yalıtkanlık özellikleri nelerdir? İletken ve yalıtkan maddeler hangileridir? Elektriğin neden olduğu tehlikeler nelerdir? Elektrik çarpmalarından nasıl korunabiliriz?

4 Yaşamımızdaki Elektrik: Öğrenci İhtiyaçlarını belirleme B-İ-N-Ö Şeması
Elektrik ve elektrik çarpmaları hakkında neler biliyorsunuz? Elektrik ve elektrik çarpmaları hakkında neler öğrenmek istiyorsunuz? Sorularınızın cevaplarını nasıl bulacaksınız? Elektrik ve elektrik çarpmaları ile ilgili ne öğrendim? [Olası Öğrenci Yanıtları] Elektrik bir enerji türüdür. Elektrik çeşitli kaynaklardan elde edilir. Elektrikli aletler hayatımızın hemen her safhasında kullanılıyor. Elektrikli cihazların kablolarında bir kesiklik veya yıpranma olması durumunda çalışmayabilirler. Elektrik çıplak elle temas ettiğinde yaralanmalara sebep olur. Elektrik hayati bir tehlike doğurabilir. Yol boyunca görebileceğimiz elektrik direkleri ne işe yarıyor? Elektrik telleri plastik ile kaplanmamış olsaydı neler olurdu? Elektriği hangi maddeler iletir? Elektriği iletmeyen maddeler nelerdir? Elektrik tellerindeki kuşları neden elektrik çarpmaz? Elektrikçi ile iletişim kurabilir ve bir anket ile bilgi alabilirsiniz. Elektrik çarpmaları ile ilgili tanıdığınız bir sağlık personelinden yardım alabilirsiniz. Yalıtkan ve iletken maddeleri internetten yararlanarak bulabilirsiniz.

5 İşlerimizi Kolaylaştırmak
Takım çalışması ne işe yarar? Bir elin nesi var…………… Ben ne yapabilirim? Elektrik olmasaydı ne olurdu? Elektrik tellerindeki kuşları neden elektrik çarpmaz? Araştırma yapmak için hangi kaynakları kullanırım?


"Yaşamımızın Vazgeçilmezi: Elektrik" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları