Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÜL DEVRİ-1- HZ.MUHAMMED (Sallallahu Aleyhi Vesellem)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÜL DEVRİ-1- HZ.MUHAMMED (Sallallahu Aleyhi Vesellem)"— Sunum transkripti:

1 GÜL DEVRİ-1- HZ.MUHAMMED (Sallallahu Aleyhi Vesellem)

2 Peygamber Efendimiz, aşağıdaki tarihlerden hangisinde doğmuştur?
SORU1: Peygamber Efendimiz, aşağıdaki tarihlerden hangisinde doğmuştur? a-) 570. b-) 571. c-) 572. d-) 573.

3 B) 571

4 Peygamber Efendimizin annesinin ismi aşağıdakilerden hangisidir?
SORU2: Peygamber Efendimizin annesinin ismi aşağıdakilerden hangisidir? a-) Âmine b-) Fatıma c-) Aişe d-) Hatice

5 a-) Âmine

6 SORU3 Peygamber Efendimize uzun süre sütannelik yapmış kutlu insanın ismi aşağıdakilerden hangisidir? a-) Aişe b-) Halime c-) Safiyye d-) Hayriye

7 b-) Halime

8 SORU4 Peygamber Efendimiz, dedesi ile Şam’a giderken O’nun üzerindeki bulutu görerek O’nun son peygamber olduğunu anlayan ve onunla tanışıp konuşan rahip aşağıdakilerden hangisidir? a-) Bahira b-) Betika c-) Bahlika d-) Buhara

9 a-) Bahira

10 SORU5 Kabilelerin yerine koymak için ihtilafa düştüğü, daha sonra Peygamber Efendimizin gelerek meseleyi adil bir şekilde çözdüğü olaydaki taşın ismi aşağıdakilerden hangisidir? a-) Peygamber taşı. b-) Kâbe taşı. c-) Hacerü’l-Esved. d-) Mübarek taş.

11 c-) Hacerü’l- Esved

12 SORU6 Cebrail Aleyhisselam’ın bir seher vakti gelerek Peygamberimize, ilk vahyi getirdiği yerin adı aşağıdakilerden hangisidir? a-) Sevr Mağarası. b-) Hira Mağarası. c-) Safa Tepesi. d-) Medine-i Münevvere

13 b-) Hira Mağarası.

14 SORU 7 “Allah birdir!” dediği için sahibi tarafından birçok eziyete maruz kalan ve daha sonra Hz. Ebu Bekir tarafından kurtarılarak azat edilen Müslüman köle aşağıdakilerden hangisidir? a-) Hz. Enes. b-) Hz. Bilal. c-) Hz. Hasan. d-) Hz. Osman.

15 b-) Hz. Bilal.

16 SORU 8 Cebrail Aleyhisselam’ın Miraç günü Peygamber Efendimize binmesi için sunduğu binek aşağıdakilerden hangisidir? a-) Düldül. b-) Kısrak. c-) Tay. d-) Burak.

17 d-) Burak.

18 SORU 9 Cebrail Aleyhisselam, Miraç hadisesinde Peygamber Efendimize aşağıdaki yerlerden hangisine kadar eşlik etmiştir? a-) Arş-ı Âlâ. b-) Harameyn. c-) Sidre-i Münteha. d-) Mescid-i Aksa.

19 c-) Sidre-i Münteha

20 SORU 10 İslam’ın şartlarından hangisi Miraç gecesi bize farz kılınmıştır? a-) Hac. b-) Namaz. c-) Zekât. d-)Oruç,

21 b-) Namaz.

22 SORU 11 Hicret esnasında Peygamber Efendimizin kâh önüne kâh arkasına geçerek O’na zarar gelmemesi için elinden geleni yapan Peygamberimizin sadık dostu ve ilk halife aşağıdakilerden hangisidir? a-) Hz. Ali. b-) Hz. Osman. c-) Hz Ebu Bekir. d-) Hz. Bilal.

23 c-) Hz Ebu Bekir

24 Soru 12 Peygamber Efendimiz, sadık dostu Hz. Ebu Bekir ile hicret için yola çıktıklarında üç gün boyunca müşriklerden gizlendikleri yerin adı aşağıdakilerden hangisidir? a-) Hira Mağarası. b-) Safa Tepesi. c-) Sevr Mağarası. d-) Heyber Kalesi.

25 c-) Sevr Mağarası.

26 Soru 13 Peygamber Efendimiz Medine’ye varınca – Allah’ın izni ile- devesinin yol göstermesiyle evinde misafir kaldığı kutlu kişi aşağıdakilerden hangisidir? a-) Ebû Eyyûbe’l Ensâri. b-) Musab bin Umeyr. c-) Ebu Talib. d-) Ebu Süfyan.

27 a-) Ebû Eyyûbe’l Ensâri.

28 Soru 14 İslam ordusunun sayıca çok daha az olmasına rağmen müşrik ordusunu bozguna uğrattığı ilk savaş aşağıdakilerden hangisidir? a-) Uhud Savaşı. b-) Bedir Savaşı. c-) Hendek Savaşı. d-) Cemel Savaşı.

29 b-) Bedir Savaşı

30 Soru 15 Peygamber Efendimiz Uhud Savaşı’nda en iyi elli okçu askerini başlarında Abdullah bin Cübeyr ile yolladığı tepenin adı aşağıdakilerden hangisidir? a-) Safa Tepesi. b-) Veda Tepesi. c-) Ayneyn Tepesi. d-) Merve Tepesi.

31 c-) Ayneyn Tepesi

32 Soru 16 Mekke, aşağıdaki tarihlerden hangisinde fethedilerek Müslümanların eline geçmiştir? a-) 621. b-) 627. c-) 629. d-) 630.

33 d-) 630.

34 Soru 17 Peygamber Efendimiz hasta yatağından kalkarak dünya hayatındaki son namazına giderken, o namazı aşağıdaki isimlerden hangisinin kıldırmasını istemiştir? a-) Hz. Ali. b-) Hz. Hamza. c-) Hz. Enes. d-) Hz. Ebu Bekir.

35 d-) Hz. Ebu Bekir

36 Soru 18 Hendek Savaşı öncesinde, hendek kazılarak düşman baskınlarından ve saldırılarından korunması önerisini yapan kişi aşağıdakilerden hangisidir? a-) Eyyûbe’l-Ensâri. b-) Salman-ı Farisi. c-) Muaviye. d-) Hz. Ömer.

37 b-) Salman-ı Farisi.

38 Soru 19 Peygamberimizin dedesi kimdir? A) Ebu Talip B) Abdullah
C) Abdulmuttalip D) Hz.Ömer

39 C) Abdulmuttalip

40 Soru 20 Peygamberimizin doğduğu gün aşağıdaki olaylardan hangisi olmamıştır? A-)Kâbe’deki putlar yüzüstü devrildi. B)Kisra Sarayı’nın on dört burcu yıkıldı. C)Kurumuş olan Sava Gölü suyla doldu. D) Gökyüzünde birbiri ardınca yıldızlar kaydı.

41 C)Kurumuş olan Sava Gölü suyla doldu.

42 Soru 21 Sütannesi peygamberimizi çocukluğu zamanında Mekke’ye geri getirdiğinde hangi sebeple tekrar yanına alarak köyüne dönmüştür? A)Mekke’nin havasının çok sıcak ve boğucu olması, B) O günlerde Mekke’de savaş olması, C) Mekke’de kuraklık ve açlık olması, D) Mekke’de salgın hastalık olması,

43 D) Mekke’de salgın hastalık olması

44 Soru 22 Aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
A)Peygamberimizin babası O doğmadan önce vefat etmiştir. B) Peygamberimiz, annesini beş yaşlarındayken kaybetti. C) Annesi vefat edince Peygamberimizi amcası Ebu Talip yanına aldı. D) Peygamberimiz aynı zamanda amcası olan Hazreti Hamza ile sütkardeştir.

45 C) Annesi vefat edince Peygamberimizi amcası Ebu Talip yanına aldı.

46 Soru 23 Aşağıdakilerden hangisi “En güvenilir” anlamına gelen ve Peygamberimize Mekkelilerin taktığı bir addır? A) El emin B) Furkan – ı Azim C) Hacer – ül Esved D) Emanet-ül Kübra

47 A) El emin

48 Soru 24 Peygamberimizin adını duyduğumuzda söylememiz gereken söz grubuna ne ad verilir? A) Salât – ı terficiye B)Kelime – şehadet C) Kelime – i tevhid D) Salâvat – ı şerife

49 D) Salâvat – ı şerife

50


"GÜL DEVRİ-1- HZ.MUHAMMED (Sallallahu Aleyhi Vesellem)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları