Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÜÇ AYLAR VE REGAİB KANDİLİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÜÇ AYLAR VE REGAİB KANDİLİ."— Sunum transkripti:

1 ÜÇ AYLAR VE REGAİB KANDİLİ

2 بسم الله الرحمن الرحيم ياَاَيهاَ النبى اِنّاَ اَرْسَلْناَكَ شاَهِداً وَمُبَشِّراً وَنَذِيراً * وَداَعِياً الى اللهِ بِإذْنِهِ وَسِراَجاً مُنِيراً E y Nebi, biz seni bir şahit, bir müjdeci, bir uyarıcı, Allah’ın izniyle Allah’a davet eden bir davetçi ve nur saçan bir kandil olarak gönderdik. Ahzab suresi :

3 اللهم بارك لنا فى رجب وشعبانَ وبلِّغنا رمضاَنَ
Recep, Şaban ve Ramazan ayları feyz ve bereketi çok fazladır. Her birinin kendine has üstünlükleri vardır. Mü’minler için her üçünde de büyük mükafatlar vardır. Peygamber Efendimiz (s.a.v) : اللهم بارك لنا فى رجب وشعبانَ وبلِّغنا رمضاَنَ

4 Fazilet ışıklarının söndüğü, bütün dünyanın ahlaksızlık içinde ızdırap çektiği cahiliye devrinde, bu gece , insanlık alemi için bereket, fazilet, rahmet ve hayat gecesidir.

5 Bu gecenin fazileti hakkında Peygamberimiz şöyle buyuruyor :
Dikkat et, Recep ayının ilk Cuma gecesinde uyanık ol. O geceyi gaflette geçirme. Çünkü melekler o geceye Regaip gecesi derler. O gecenin üçte biri geçtiğinde yer ve gök melekleri Kabe-i Muazzama ve havalisinde toplanırlar.

6 Ey Meleklerim ne istiyorsunuz ? -Recep ayının oruçlularını affettim.
Cenab-ı Hak : Ey Meleklerim ne istiyorsunuz ? Melekler : Ey Rabbimiz, senden istediğimiz Recep ayının oruçlarının günahlarını bağışlamandır. Derler. Cenab-ı hak : -Recep ayının oruçlularını affettim.

7 ** Allah’ı seviyorum diyenler, kulluk vazifelerini yapabiliyorlar mı ?
** Bu mübarek gün ve geceler, kendimizi denetleme ve değerlendirme bakımından çok önemlidir. Geçmiş günlerimizin muhasebesini yapıp geleceğe hazırlıklı olmanın tedbirlerini almalıyız. ** Allah’ı seviyorum diyenler, kulluk vazifelerini yapabiliyorlar mı ? ** Peygamberimizi seviyorum diyenler, onun sünnetini ve ahlakını yaşıyorlar mı ?

8 ** Açları, yoksulları, kimsesizleri koruyup gözetebiliyor muyuz ?
** Kitabım Kur’andır diyoruz acaba emirlerine sarılıp, yasaklarından sakınabiliyor muyuz ? ** Allah’ın nimetlerini yediğimiz halde, şükrü yerine getirebiliyor muyuz ? ** Açları, yoksulları, kimsesizleri koruyup gözetebiliyor muyuz ? ** Şu anda acaba ölüme hazır mıyız ?

9 ** Günahlarımızdan dolayı tövbe ediyor muyuz ?
** Geçen yıl aramızda olup da şu anda aramızda olmayan eşimiz, dostumuz ve akrabamızı düşünüp kendimize çeki düzen verebiliyor muyuz ? İşte bu soruları kendimize sorup durum değerlendirmesi yapmak demek, bu mübarek gün ve gecelerin şuuruna varmak demektir.

10 ** İbadetlerimizde devamlı olmalıyız. ** Bol bol dua etmeliyiz.
** Tövbe etmeliyiz. ** İbadetlerimizde devamlı olmalıyız. ** Bol bol dua etmeliyiz. ** Kur’an okumalıyız. ** Allah’ı çokça zikretmeliyiz ** Peygamberimize selat-ü selam getirmeliyiz.

11 خَمْسُ لَياَلٍ لاَ تُرَدُّ فِيهِنَّ الدَّعْوَةُ
Peygamberimiz (s.a.v) : خَمْسُ لَياَلٍ لاَ تُرَدُّ فِيهِنَّ الدَّعْوَةُ اَوَّلُ لَيْلَةٍ مِنْ رَجَبَ وَلَيْلَةُ النِّصْفِ مِنْ شَعْباَنَ وليلةُ الجُمْعَةِ وليلةُ الفِطْرِ وليلةُ النَّحْرِ

12 Anam-babam sana feda olsun niye ağlıyorsun ? Peygamberimiz :
Ashaptan Su’ban (r.a) şöyle rivayet ediyor: Resülüllah ile giderken bir kabristana uğradık. Peygamberimiz kabristanın önünde ağlamaya başladı. Sordum : Anam-babam sana feda olsun niye ağlıyorsun ? Peygamberimiz : Ya Su’ban, şu kabristanda yatanlar kabir azabı çekiyorlar.Eğer bunlar Recep ayında bir gün oruç tutup gecesinde de ibadet etselerdi bu azabı çekmezlerdi. Buyurdular.

13 Bir insan evini, malını her şeyini yaksa, bu adama deli denir
Bir insan evini, malını her şeyini yaksa, bu adama deli denir. Halbuki insan tekrar çalışarak yaktığı mallara sahip olma imkanına sahiptir. Peki, ömrümüzü boşu boşuna yakıyoruz, heba ediyoruz. Bu giden ömür bir daha geri gelir mi ? Ölüm geldiği zaman tekrar hayata dönmemiz mümkün mü ? Öyle ise ömrümüz, maldan mülkten daha önemlidir. Rabbimize ibadette harcayalım.

14 Recep ayı bitince, Allah’ın huzuruna varır. Allah (c
Recep ayı bitince, Allah’ın huzuruna varır. Allah (c.c) Recep ayına sorar: - “ Ey benim şehrim, acaba kullarım seni sevdiler mi ? Sana hürmet gösterdiler mi ? “ der . Recep ayı susar cevap vermez. Allah tekrar sorar ve Recep ayı şöyle der : - “ Ya Rabbi ayıpları örten sensin. Kullarına da başkalarının ayıplarını örtmeyi emrettin. Resülün bana sağır ay diye isim verdi. Ben kullarının ibadetlerini işittim, günahlarını değil.”

15 Cenabı- Allah (c.c) şöyle buyurur:
“ Sen benim şehrimsin, günahları işitmedin. Kullarımı günahları ile kabul ettin. Sen kabul ettiğin gibi ben de onları, pişmanlık duyup af dilerlerse mağfiret ettim. “ Böyle mübarek geceleri ihya etmenin başında Peygamberimizin sevgisini gönüllere nakşetmek, peygamber sevgisini aşılamaktır. Onu sevmeyen ne insan ne de Müslüman olur.

16 Peygamber Efendimiz (s.a.v) :
لاَ يُؤْمِنُ اَحَدُكُمْ حتى اَكُونَ اَحَبَّ اِلَيْهِ مِنْ وَلَدِهِ وَواَلِدِهِ وَالنّاَسِ اَجْمَعِينَ “ Sizden herhangi biriniz beni, anne-babasından, çocuğundan ve bütün insanlardan daha çok sevmedikçe iman etmiş olamaz.”

17 Seven sevdiğinin hayatını öğrenir.
Kim Peygamberimizin hayatını öğrendi ? Yada bu uğurda biraz çaba sarf eden var mı ?

18 ÇÜNKÜ O BÜYÜK PEYGAMBER ;
**- İsmi güzel, cismi güzel, **- Nesli güzel, sözü güzeldir. **- Arş-ı Ala onun ayağının tozu ile iftihar eder. **- Cebrail (a.s) ona hizmet etmek için, Cenab-ı Hakka binlerce sene ibadet etmiş. **- Hz. Adem (a.s) onun hürmetine affa nail olmuş. **- Hz. İbrahim (a.s) onun nurunu taşıdığı için Nemrut’un ateşinden kurtuldu.

19 لاَ اله الا الله Kelime-i Tevhit oldu. Deyince, Cenab-ı Hak:
Cenab-ı Hak, Peygamberimizin nurunu yarattığı zaman yaratılan nur: Deyince, Cenab-ı Hak: لاَ اله الا الله Dedi ve bu iki cümle مُحَمَّدُ الرَّسُولُ الله Kelime-i Tevhit oldu. Düşünelim, ahiret’e gitmeden, hesaba çekilmeden kendimizi hesaba çekelim. Yaptıklarımıza pişmanlık duyup Allah’tan af dileyelim. Peki bu mübarek gün ve geceleri nasıl geçirelim ?

20 **- İlim meclislerinde bulunalım, ** - Kaza namazları kılalım,
** - Kur’an okuyalım, ** - Tövbe istiğfarda bulunalım, ** - Allah’ı çokça zikredelim, ** - Peygamberimizi analım, ** - Büyüklerimizin duasını alalım, ** - Ölülerimizi rahmetle analım, ** - Birbirimizi tebrik edelim.

21 CENAB-I ALLAH ÜÇ AYLARI ALEM-İ İSLAM’IN KURTULUŞUNA VESİLE EYLEYE………

22 Beş Kubbeli Cami Müezzin Kayyımı
HAZIRLAYAN Yasin GÜNGÖR Beş Kubbeli Cami Müezzin Kayyımı


"ÜÇ AYLAR VE REGAİB KANDİLİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları